REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Bordurile din Tomis III transformate în „Mica Publicitate”

Bordurile din Tomis III transformate în „Mica Publicitate”

Victor ROTARU 1 aprilie 2023 | 00:00 1927

Constanța are câteva zeci de șantiere deschise, în același timp lucrându-se la reabilitarea bulevardelor, a trotuarelor, dar și la rețeaua de termoficare care dă bătăi de cap de ani buni cetățenilor. În completarea lucrărilor de reabilitare a străzilor și bulevardelor din municipiul Constanța, primăria a început de curând reabilitarea jardinierelor și pergolelor din mai multe zone ale orașului, însă frumusețea acestora nu a durat decât câteva ore, mai exact până când muncitorii și-au terminat programul și au părăsit șantierul, iar pe betonul proaspăt turnat au apărut tot felul de nume și conturi de la diverse rețele de socializare.

Bordurile din Tomis III transformate in „Mica Publicitate”

Se lucrează intens pe bulevardul Tomis, între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Soveja, în zona Balada, dar și în alte zone ale orașului, acolo unde se încearcă pregătirea pentru sezonul estival, Constanța și Mamaia intrând în cursa pentru destinația anului 2023.

Bordurile din Tomis III transformate in „Mica Publicitate”

Cu toate acestea, se pare că lucrările rămân conform planului doar până la eliberarea șantierului de muncitori, căci imediat după plecarea acestora, apar tot felul de nume și conturi de pe rețelele de socializare, bordurile din stația CT Bus din Tomis III transformându-se în mica publicitate.

Bordurile din Tomis III transformate in „Mica Publicitate”

Vandalizarea, prevăzută ca și infracțiune de distrugere

Conform Articolului 253 din Codul Penal, vandalizarea e prevazută ca și infracțiune de distrugere. Astfel, legea spune următoarele: „(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Distrugerea unui înscris sub semnătură privată, care aparține în tot sau în parte altei persoane și servește la dovedirea unui drept de natură patrimonială, dacă prin aceasta s-a produs o pagubă, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (3) Dacă fapta prevăzută în aliniatul 1 privește bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani. (4) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, este notat în Codul Penal.

Bordurile din Tomis III transformate in „Mica Publicitate”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Peste drum in fata fostei circiumi de manele era un camion imens cu brat macara pt ridicarea unor fieratanii pt terasa ,unde crezi peste pavelele proaspat montate si ce crezi le a distrus mare parte dintre ele
2
0
Ce vreti,atata au unii limita de gandire. Modelele oferite de societate imping tinerii la exprimare prin gesturi de rahat,atitudini de dusi cu pluta,activitati de bolnavi cu capul. La varfurile societatii troneaza impostura si tembelismul ridicate la nivel de virtuti,ori cum sa se lase tineretul mai prejos?
8
0
mai bine faceati un sondaj de opinie a constantenilor privind aceste lucrari fara cap-coada, unii sapa sa puna cable, altii piese de insta-latii, borduri, toarna beton, vin altii, iar sapa.....o sa platim noi penalizari, nu primarul( ar fi bine sa plateasca el).
11
2
asa zisele remedieri sunt in fapt niste t i g a n i i ordinare de sifonat banii publici. bordurile originale erau placate cu piatra travertin, nu betonul ala ieftin fara ciment.
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369