REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Boris Johnson, criticat după ce a promis soldaţilor britanici protecţie faţă de urmărirea penală

Boris Johnson, criticat după ce a promis soldaţilor britanici protecţie faţă de urmărirea penală

Replica API 12 noiembrie 2019 | 00:00 401

Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a fost criticat dur luni de partidul republican irlandez Sinn Fein după ce a promis protecţie soldaţilor britanici angajaţi în operaţiuni militare, faţă de urmărirea penală în virtutea legilor civile.

Înaintea alegerilor generale din 12 decembrie, conservatorii lui Johnson s-au angajat să introducă o legislaţie care să asigure că "legile destinate guvernării pe timp de pace nu sunt aplicate personalului angajat în operaţiuni militare", aminteşte DPA.

De asemenea, un nou guvern conservator "îi va proteja pe foştii soldaţi de revendicări ofensatoare", ca parte a unui pachet de măsuri de care să beneficieze veteranii militari, a declarat partidul.

"Este foarte important să continuăm să-i sprijinim pe veteranii noştri şi să le mulţumim pentru tot ceea ce au făcut pentru noi", a postat Johnson luni pe Twitter.

Alte prevederi includ măsuri suplimentare de îngrijire a copilului pentru familiile militarilor, garantarea de interviuri pentru angajare în sectorul public pentru veterani şi stimulente fiscale pentru întreprinderi vizând angajarea veteranilor.

Sinn Fein şi alţi promotori continuă să facă eforturi pentru urmărirea penală a soldaţilor britanici implicaţi în moartea civililor în deceniile de conflict sectar în Irlanda de Nord.

Linda Dillon, o membră Sinn Fein în parlamentul descentralizat al Irlandei de Nord, a declarat că angajamentul conservatorilor "va crea o amnistie de facto faţă de urmărirea penală pentru soldaţii britanici care au comis infracţiuni în Irlanda, inclusiv au ucis cetăţeni irlandezi".

"Orice încercare de a crea un scenariu în care actualilor sau foştilor soldaţi britanici li se acordă imunitate faţă de urmărirea penală, pe lângă impunitatea de care s-au bucurat zeci de ani, este inacceptabilă", a subliniat Dillon într-un comunicat. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si noi avem categorii protejate. E valabil si pentru alte tari. De asta iesim la proteste pentru ca niste categorii sa nu fie mai presus de cetatenii normali si imune la greseli si infractiuni.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218