Brăiloiu, despre Călin Georgescu: Un aventurier și un pion scos la înaintare de alte forțe oculte. Video
Brăiloiu, despre Călin Georgescu: Un aventurier și un pion scos la înaintare de alte forțe oculte. Video
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestLiviu Brăiloiu, candidat PSD pentru Senat, s-a aflat în studioul Replica joi, 28 noiembrie, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la importanța alegerilor de duminică, atunci când românii își vor alege viitorii parlamentari. Brăiloiu spune că e important ca PSD să iasă câștigător, astfel încât proiectele din programul de guvernare să poată fi susținute și continuate.
Liviu Brăiloiu a vorbit, în debutul interviului, despre posibilitatea ca alegerile să fie anulate. Ce se va întâmpla, în acest caz...mandatul lui Iohannis expiră în ianuarie. Cine-i va lua locul? „Anularea alegerilor atrage un soi de neplăceri în România, pentru că suntem într-o perioadă în care Parlamentul se schimbă. Constituția prevede faptul că după data alegerilor, în maxim 20 de zile, președintele are obligația de a convoca Noul Parlament. Asta înseamnă 1 decembrie - 20 decembrie. Pe 21 decembrie, logic, am avea un Parlament rezultat din alegerile de duminică. În continuare, se specifică faptul că președintele Senatului rămâne a doua persoană în stat, în cazul în care mandatul președintelui încetează sau nu poate fi exercitat. După câte știu, mandatul președintelui expiră pe data de 10 ianuarie, nu? Teoretic, dacă alegerile ar fi anulate, și repet, nu știu prevederea legală, trebuie să mă mai documentez, dar din ce știu, pe data de 10 ianuarie, președintele trebuie să predea mandatul către președintele nou ales. Neavând un nou președinte, îl predă președintelui Senatului, al doilea om în stat, preluând funcția de președinte al României, care are obligația, conform Constituției, în 60 de zile, de a organiza alegeri prezidențiale. Dacă CCR anulează aceste alegeri, va trebui să specifice o dată. Acum nu știu dacă legea electorală specifică faptul că trebuie reluată această perioadă de precampanie și campanie și cele 100 de zile care sunt necesare sau se reia, pur și simplu, la o dată stabilită de CCR. Este posibil ca data de 8 decembrie să fie considerată acea zi, sau următoarea duminică, sau data de 24 decembrie, turul doi, astfel încât, la 10 ianuarie, să avem un nou președinte la Cotroceni“, spune Brăiloiu.
Și politicienii și alegătorii sunt în egală vină
„Trebuie să recunoaștem lucrurile așa cum sunt! Să ne asumăm ceea ce spunem și să ne asumăm și criticile. Nu doar partidele politice sunt de vină! Și politicienii și alegătorii sunt în egală vină. Suntem 50-50, dacă politicienii nu au făcut ce trebuie, poporul trebuia să sesizeze acest lucru“, a adăugat Brăiloiu.
Brăiloiu a analizat atitudinea câștigătorului alegerilor, Călin Georgescu, și spune că este schimbătoare. „Este schimbătoare de la zi la zi, este schimbător în declarații, nu dorește să răspundă întrebărilor, dar și jurnaliștii l-au intitulat lider politic, eu nu-l văd un lider politic, pentru că nu ne-a explicat nimic despre doctrina dumnealui, nu ne-a explicat ce partid îl susține. El este, după părerea mea, un simplu aventurier și un pion scos la înaintare de alte forțe oculte, care sunt contradictorii statului român“, spune social democratul.
Amenințările Rusiei, la adresa României... „foarte grave“!
Liviu Brăiloiu a vorbit și despre amenințările Rusiei, la adresa României, din ultima perioadă. „Foarte grave! Noi încă nu le conștientizăm, mergem înainte și persistăm în aceeași greșeală și noi și europenii. Văd atitudini iresponsabile. Îmi pare rău că spun lucrul ăsta, dar văd lucruri total iresponsabile din partea Marii Britanii, care de fapt nici nu mai este membru al comunității europene, care atacă Rusia. Aceste atacuri vor fi urmate și de niște răspunsuri, vor avea niște consecințe și eu sunt cel care se regăsește geografic la granița cu cel rus. Nu vreau să sufăr din cauza unor lideri europeni. Eu nu cred că poporul englez își dorește un război“, a adăugat social democratul.
Geoană, un iresponsabil care o sprijină pe Lasconi!?
România, atât timp cât face parte din NATO poate sta liniștită... sau nu?! „Nu, nu, nu! Îmi pare rău că trebuie să vă spun lucrul ăsta. Greșit! Cine v-a spus, Geoană? El a fost secretar general adjunct, este alt iresponsabil care o sprijină pe Lasconi, s-a ocupat cu evenimentele, cu logistica, nu cu strategia NATO. El spune că suntem apărați. Eu nu văd deloc această declarație liniștitoare. L-am văzut pe Trump, noul președinte ales al SUA, care a spus foarte clar că nu trebuie să ne scoatem din cap apărarea americană atâta timp cât noi trebuie să ne plătim datoriile. Nu văd pe teritoriul Europei acest armament de intervenție rapidă de care s-a tot vorbit în NATO. România plătește foarte mult pentru a fi membră NATO. Miliarde! Peste 100 de miliarde! Pentru a cumpăra armament și pentru a-l primi peste șase-șapte ani. Dacă sunt atacat astă seară, vă spun că nu ne apără nimeni. Iar armata noastră este mică“, spune Brăiloiu.
Video 1:
La Constanța, PSD oferă o stabilitate, nu suntem în conflict cu nicio forță politică
„Eu mă gândesc la programul pe care l-a prezentat echipa noastră de PSD. Sper ca oamenii, duminică, să voteze ceea ce trebuie. Aici la Constanța, PSD oferă o stabilitate, nu suntem în conflict cu nicio forță politică. La Consiliul Județean s-au format consiliile, nu au fost divergențe, deci se poate conviețui”, a mai spus candidatul PSD la Senat. „Este foarte important să votăm duminică o forță politică stabilă, cu un program de guvernare și care poate securiza integritatea și suveranitatea României. Este foarte important să avem un program economic care să redreseze România, deoarece producția a scăzut în anul 2014. Dacă nu ne mobilizăm, putem ajunge ca statul unitar român să se dezbine”, a conchis Brăiloiu.
Video 2:
Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos!
.
Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 11240017
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News