Brânza feta scade riscul de cancer. Iată și alte beneficii
Brânza feta scade riscul de cancer. Iată și alte beneficii
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestEste obținută din lapte de oaie sau de capră, ori combinația dintre acestea, iar aportul nutritiv bogat și beneficiile pentru sănătate o recomandă ca printre cele mai bune tipuri de brânzeturi, notează Nutrition&You.
Are o multitudine de nutrienți, vitamine și minerale, 100 de grame de brânză conținând:
– calorii 265
– carbohidrați 3,88 g
– proteine 14,2 g (25% din Doza Zilnică Recomandată – DZR)
– grăsimi totale 21,5 g
– colesterol 89 mg (29%)
– folați 8% DZR
– niacină 6%
– pirodoxină 32,6%
– riboflavină 65%
– tiamină 13%
– vitamina A (14%), vitamina D (5%), vitamina E (1%), vitamina K (1,5%)
– sodiu 76%
– potasiu 1,3%
– calciu (49%), cupru (3%), fier (8%), magneziu (5%), mangan (1%), fosfor (48%), zinc (26%).
Beneficiile brânzei feta sunt pe măsura listei bogate de nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului, astfel:
Inamic al cancerului
Acidul linoleic conjugat (CLA), un acid gras esențial Omega 6, contribuie la dezvoltarea masei musculare și la reducerea țesutului adipos, motiv pentru care brânza feta este potrivită în dietele pentru menținerea sau scăderea în greutate.
Mai mult decât atât, CLA împreună cu proteina alfa-lactalbumină poate avea un efect antitumoral, prin scăderea riscului de dezvoltate a cancerului.
Excelentă pentru oase
Brânza geta este și o sursă importantă de calciu, proteine și fosfor, astfel că este benefică pentru sănătatea oaselor, iar doza mare de calciu contribuie la îmbunătățirea densității osoase, o problemă cu care se confruntă persoanele în vârstă, în special femeile aflate la menopauză.
Ajută digestia
De asemenea, datorită modului de obținere a brânzei feta, prin fermentare, aceasta este o sursă importantă de probiotice, elemente benefice pentru sănătatea micromiomului și a sistemului digestiv.
Mai mult, consumul regulat și moderat de brânză feta susține imunitatea si capacitatea organismului de a lupta cu agenții patogeni externi, având totodată și un efect antiinflamator.
Brânza feta ameliorează și anemia. Care este explicația?
Ei bine, conținutul de fier, acid folic și vitamina B12 sprijină menținerea unui nivel echilibrat al fierului din organism și reducerea riscului de anemie, afecțiune care ”mănâncă” acest nutrient și care poate duce la o serie de probleme de sănătate.
Aliat de nădejde pentru sănătatea ochilor
Vitamina B2 din brânza feta este bună pentru ameliorarea migrenelor și a durerilor comune de cap.
Totodată, contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a bolilor oculare degenerative, printre acestea numărându-se cataracta, ketatoconusul și glaucomul, afecțiuni asociate înaintării în vârstă, notează DC Medical, citat de doctorulzilei.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News