REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

BREXIT-ul taie elanul celor care vor mașini second hand cu volan pe dreapta! RAR anunță schimbări!

BREXIT-ul taie elanul celor care vor mașini second hand cu volan pe dreapta! RAR anunță schimbări!

Replica API 2 aprilie 2019 | 18:56 310

Registrul Auto Român reamintește că, în eventualitatea unui BREXIT fără acord, vor intra în vigoare o serie de modificări în procedurile specifice privind înmatricularea vehiculelor cu volan pe dreapta, aduse în țara noastră din Marea Britanie.

„Consiliul European a oferit UK o amânare a Brexitului până în data de 12.04.2019. În acest context, dacă ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va realiza FĂRĂ ACORD, Registrul Auto Român reamintește că va opera o serie de modificări în procedurile specifice vehiculelor cu volan pe dreapta, aduse din UK. Eventualele modificări se vor aplica din data de 13.04.2019, NUMAI ÎN CAZUL UNUI BREXIT FĂRĂ ACORD și nu vor afecta vehiculele deja înmatriculare în România.

NOTĂ: Niciun autovehicul deja înmatriculat în România NU va fi afectat de următoarele modificări care ar putea interveni!

Vehiculele noi, care au fost omologate UE de tip de către UK (marca e11) nu vor mai primi automat cartea de identitate a vehiculului (CIV) în vederea înmatriculării, dat fiind faptul că omologarea UE de tip și certificatul de conformitate (CoC) aferente își pierd valabilitatea de la data menționată mai sus. Aceste vehicule vor fi supuse unei reomologări individuale, cu verificarea condițiilor tehnice aplicabile pentru vehicule noi. De asemenea, o CIV eliberată pe baza unei omologări UE de tip acordată de UK, pentru un autovehicul nou provenit din UK și care nu a fost încă înmatriculat, își va pierde valabilitatea și nu mai poate fi utilizată la înmatriculare. Prin urmare, RAR recomandă înmatricularea vehiculelor aflate în această situație până cel mai târziu la data de 12.04.2019.

De la aceeași dată, la eliberarea CIV pentru vehiculele utilizate (second-hand) nu mai sunt recunoscute omologările UE de tip acordate de UK (marca e11), fiind necesară o reomologare individuală conform cerințelor din RNTR-7, aplicabile vehiculelor utilizate care provin din state terțe. În cazul emisiilor poluante se impune condiția privind nivelul minim de poluare Euro 3/Euro III.

Începând cu 13.04.2019, autovehiculele utilizate (second-hand), cu postul de conducere pe partea dreaptă și care provin din UK, nu vor mai putea primi CIV, indiferent de omologarea în baza căreia au fost înmatriculate.

Inspecția Tehnică Periodică efectuată în UK la vehiculele utilizate (second-hand) nu mai este acceptată (recunoscută) la omologarea individuală și eliberarea CIV pentru reînmatriculare în România. ITP trebuie refăcută la RAR”, au precizat reprezentanții RAR.

Reamintim că în perioada 2006 – 2019 au fost introduce în România aproximativ 62.400 de vehicule, anterior înmatriculate în UK.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
esti prost si daca ai permis da-i foc si dute si impusca-i si pe aia care ti l-au dat. Oricat de bun si precaut ai fi, ca sa te asiguri la depasire cu o masina cu volan pe dreapta, trebuie sa depasesti linia ca sa ai vizibilitate ceea ce e un pericol pentru cei care vin din celalalt sens!
5
0
Boicotati toate produsele englezesti ! Daca vor sa traiasca singuri, sa-si cumpere singuri produsele !
5
1
Pai si eu acu ce fac cu bmw ul meu cu volan pe dreapta ?
0
1
O alta metoda de rahat prin care sa se faca bani. Atata timp cat esti sofer cu capul pe umeri poti sa conduci orice masina indiferent unde e volanul. Prosti care s-au omorat pe strazi din cauza depasirilor avand volan pe dreapta, s-ar fi omorat si cu volanul pe stanga. Totul tine de logica si de cat de disciplinat esti in trafic. Am masina cu volan pe dreapta de 5 ani am mers cu ea in toata tara, in austria, germania, bulgaria in elvetia si nu am avut nici un incident in trafic. Daca detinem mclaren f1 trebuia sa am propria strada? Masina are volanul pe mijoc pt cine nu stie
6
11
cum sa accepti sa inmatriculezi masini cu volanul pe dreapta cand tu ai drumuri si legi unde se circula pe drapta? E ca si cum ne-am apuca se facem in constanta drumuri cu circulatie pe dreapta, in bucuresti pe stanga si fasa mai departe!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212