REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Brexitul, Sănătatea şi revizuirea sistemului de imigraţie, priorităţile premierului Johnson enunţate în Discursul Reginei

Brexitul, Sănătatea şi revizuirea sistemului de imigraţie, priorităţile premierului Johnson enunţate în Discursul Reginei

Replica API 20 decembrie 2019 | 00:00 299

Realizarea Brexitului, sporirea fondurilor alocate serviciului naţional de sănătate şi un nou sistem de imigraţie care să stimuleze venirea în Regatul Unit a lucrătorilor calificaţi din întreaga lume, nu doar din statele UE, se numără printre priorităţile premierului britanic Boris Johnson prezentate joi în discursul susţinut de Regina Elisabeta a II-a în deschiderea noii sesiuni a Camerei Comunelor, notează agenţiile EFE şi DPA.

Începerea acestei sesiuni coincide şi cu formarea noului legislativ după alegerile anticipate câştigate detaşat de Partidul Conservator condus de Boris Johnson, care a obţinut majoritatea de care are nevoie pentru a pune în practică ieşirea Regatului Unit din UE.

Conform tradiţiei, Regina Elisabeta a citit în faţa Camerei Comunelor programul legislativ redactat de guvern, care cuprinde peste 20 de proiecte de lege, primul fiind cel de retragere din UE, care urmează să fie introdus vineri pe ordinea de zi a Camerei Comunelor pentru dezbatere şi un prim vot.

''Prioritatea guvernului meu este realizarea retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie (2020). Miniştrii mei vor prezenta legislaţia pentru a asigura ieşirea Regatului Unit la această dată şi pentru a beneficia de oportunităţile pe care aceasta o aduce'', a spus Regina. ''Ulterior, miniştrii mei vor lucra la viitoarea relaţie cu Uniunea Europeană bazată pe un acord de liber schimb de care să beneficieze întreg Regatul Unit'', a precizat ea.

Pe lângă Brexit, printre priorităţile enunţate în discurs se numără sporirea finanţării serviciului naţional de sănătate (NHS), chestiune intens dezbătută în campania electorală, obiectivele fiind angajarea de personal medical suplimentar şi construirea unor noi spitale.

O altă prioritate este adoptarea unui sistem de imigraţie pe puncte, similar celui australian şi care să se aplice imediat ce se va încheia perioada de tranziţie post-Brexit, când Regatul Unit nu va mai fi constrâns de reglementările UE, respectiv de la 1 ianuarie 2021. Prin acest sistem guvernul lui Johnson doreşte să permită venirea lucrătorilor străini din întreaga lume, nu doar a celor europeni, în funcţie de nevoile de forţă de muncă ale economiei britanice. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272