REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Britanic suspectat de spionaj în beneficiul Rusiei în Germania: Un act „inacceptabil“

Britanic suspectat de spionaj în beneficiul Rusiei în Germania: Un act „inacceptabil“

Replica API 13 august 2021 | 00:00 400

Guvernul german a calificat drept ''inacceptabile'' presupusele acte de ''spionaj'' întreprinse pe teritoriul său de către un britanic în beneficiul Rusiei, a cărui arestare a fost anunţată cu puţin timp în urmă, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Christopher Burger

"Spionarea unui partener" apropiat Germaniei pe pământ german "este inacceptabilă, aşadar vom urmări ancheta foarte îndeaproape", a declarat miercuri Christopher Burger, purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe, într-o conferinţă de presă.

Ministerul de Externe german a declarat miercuri că ia foarte în serios cazul britanicului arestat sub suspiciunea de a fi spionat în favoarea Rusiei, adăugând că spionarea unui stat pe pământ german este inacceptabilă, conform Reuters.

Germania a anunţat miercuri arestarea unui rezident britanic care lucra la Ambasada Regatului Unit din Berlin, sub suspiciunea că a transmis documente secrete serviciilor de informaţii ruse în schimbul unei plăţi în bani gheaţă.

Bărbatul de 57 de ani, prezentat ca David S., este suspectat că a "transmis unui reprezentant al serviciilor de informaţii ruse" cel puţin o dată un document "pe care îl obţinuse în cadrul exercitării funcţiei sale în ambasadă", a subliniat parchetul federal responsabil de cazurile de spionaj.

Arestarea sa a avut loc la Potsdam, la sud-vest de Berlin, în urma unei "anchete comune" desfăşurate de autorităţile germane în colaborare cu cele britanice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272