REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Brittney Griner, găsită vinovată de judecătorii ruși pentru trafic de droguri: A primit 9 ani de închisoare

Brittney Griner, găsită vinovată de judecătorii ruși pentru trafic de droguri: A primit 9 ani de închisoare

Replica API 4 august 2022 | 19:07 874

Starul american al baschetului feminin Brittney Griner, încarcerată în Rusia, a fost condamnată joi la nouă ani de închisoare cu privire la deţinere de droguri şi trafic de droguri, anunţă Trubunalul Khimki, situat în apropiere de Moscova - aproape pedeapsa maximă pentru aceste fapte, de zece ani de închisoare, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Brittney Griner

”Tribunalul a găsit-o pe inculpată vinovată” de deţinere ilegală şi trafic cu o ”cantitate importantă” de droguri, a anunţat judecătoarea Anna Sotnikova.

Baschetbalista Brittney Griner pledase în fața unui judecător rus pentru a nu-i „curma viața" cu o pedeapsă severă de închisoare pentru că a adus în țară cartușe de vape care conțineau ulei de hașiș.

Procurorul rus a cerut ca Griner, de două ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice și vedetă a Asociației Naționale de Baschet Feminin (WNBA), să fie condamnată la 9 ani și jumătate de închisoare dacă va fi găsită vinovată de introducerea de droguri ilegale în Rusia, citează stiripesurse.ro.

Griner a fost reținută pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova la 17 februarie, având în bagaje cartușe de vape care conțineau ulei de hașiș. Ea a pledat vinovată, dar a declarat că nu a avut intenția de a aduce o substanță interzisă în Rusia și nici de a face rău cuiva.

Cazul a aruncat-o pe atleta texană în vârstă de 31 de ani în vârtejul geopolitic declanșat de faptul că președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie.

În condițiile în care relațiile dintre SUA și Rusia sunt cele mai tensionate de la criza rachetelor din Cuba din 1962, președintele american Joe Biden este presat să intervină în favoarea americanilor reținuți în Rusia.

Canabisul este ilegal în Rusia, atât în scopuri medicinale, cât și recreative.

Avocații lui Griner au declarat că aceasta ar trebui să fie achitată, dar că, dacă instanța va considera necesar să o pedepsească, ar trebui să fie tratată cu indulgență.

"În sprint există Usain Bolt, în Formula 1 Michael Schumacher, iar în baschetul feminin există Brittney Griner", a declarat în fața instanței avocata Maria Blagovolina, parteneră la firma de avocatură Rybalkin Gortsunyan Dyakin and Partners.

Alexander Boikov, celălalt avocat al acesteia, a declarat că unele dintre dosare au fost întocmite cu încălcarea legii.

Statele Unite au declarat că Griner a fost reținută pe nedrept și s-au oferit să schimbe prizonieri ruși cu cetățeni americani, inclusiv Griner și fostul pușcaș marin Paul Whelan.

O sursă familiarizată cu situația, citată de Reuters, a declarat că Washingtonul a fost dispus să îl schimbe pe traficantul de arme condamnat Viktor Bout, a cărui viață a contribuit la inspirarea filmului hollywoodian "Lord of War" din 2005, cu Nicholas Cage în rolul principal.

Oficialii ruși au declarat că nu s-a ajuns la o înțelegere. Aceștia susțin că Griner - cunoscută sub numele de "BG" de către fanii baschetului - a încălcat legile și ar trebui să fie judecată în consecință.

Lui Griner îi fusese prescrisă marijuana medicală în Statele Unite pentru a ameliora durerile provocate de leziuni cronice, o metodă de tratament care este frecventă în rândul sportivilor de elită, deoarece are mai puține efecte secundare decât unele analgezice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
uite. e patesc cei care se duc !a rusi.excursie placuta in gulag!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367