REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Bucurie de Crăciun - eveniment caritabil pentru zeci de copii și familii sărace din județul Constanța

Bucurie de Crăciun - eveniment caritabil pentru zeci de copii și familii sărace din județul Constanța

Replica API 24 decembrie 2018 | 00:53 411

După multe acțiuni realizate în 2018 în beneficiul copiilor din centre de plasament (inclusiv prin campania Mână cu Mână) și în beneficiul familiilor sărace, pe data de 15 decembrie a.c., voluntarii Asociației United Hands România au realizat un eveniment caritabil în satul Nuntași, comuna Istria, din județul Constanța. În prim-plan au fost copiii din această comunitate și familiile acestora, identificându-se cazuri sociale unde acțiunea să fie cu adevărat benefică.

„Există aici cel puțin 50 de copii a căror copilărie este amenințată de mediul în care trăiesc, cu multe limitări determinate de sărăcie. Se știe că sărăcia este un pericol major pentru sănătate, igienă, educație și implicit viitor. Le-am pregătit copiilor cadouri constând în jucării, hăinuțe, produse pentru igiena zilnică, precum și dulciuri și alimente de bază (dar și festive!) pentru familile lor. Să le oferim un Crăciun măcar apropiat de cel „normal” în orice familie!", explică reprezentanții Asociației United Hands România.

Cadourile pentru copii au fost strânse în urma unei campanii de colectare inițiate pe Facebook. Constănțenii au răspuns invitației lansate de Asociația United Hands România și au bifat rapid lista de copii implicați în acțiune. Astfel, fiecare copil a primit câte un pachet adecvat genului și vârstei sale (de exemplu, cadou dedicat pentru fată de 10 ani sau băiat de 7 ani).

În plus, au fost strânse multe alimente neperisabile care au fost duse familiilor: ulei, făină, orez, mălai, zahăr, paste, conserve de pate etc. Un capitol important a fost cel de igienă, astfel că s-au colectat și ajutoare constând în detergenți de rufe și de vase, săpun, șampon și alte astfel de produse.

Alături de partenerii de la Baschet Club Athletic Constanța, comunitatea locală din orașul Constanța și din împrejurimi a strâns jucării și dulciuri tot pentru familii afectate de sărăcie. Ajutorul total a fost așadar și mai consistent. Pe lângă acțiunea amplă din satul Nuntași, Asociația United Hands România a oferit și va mai oferi în luna decembrie a.c. ajutoare și altor familii din alte sate din județul Constanța, acolo unde nevoia este iminentă. De asemenea, pe 22 decembrie a.c. este planificată o nouă acțiune amplă, de această dată în satul Fântânele.

Având misiunea asumată de a îmbunătăți calitatea vieții pentru cei aflați în suferință sau care se află în diverse situații de risc, Asociația United Hands România sprijină toate persoanele ce au nevoie de ajutor, indiferent de rasă, religie, naționalitate sau poziție socială.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cateva pachete cu...tigari...tigari....si iar ... ...tigari...fara tigari si fara papuci, magraoancele nu pot trai...
1
0
Sper ca le-ati pus si mamelor cado' si niste anticonceptionale!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212