REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bulevardul Lăpuşneanu, sufocat de noile construcţii care nu se mai termină

Bulevardul Lăpuşneanu, sufocat de noile construcţii care nu se mai termină

Replica API 13 mai 2017 | 09:03 1038

Constanța se clasează pe ultimul loc la spațiu verde alocat fiecărui locuitor, din țară. Și asta nu îi împiedică pe investitori să ridice clădiri pe fiecare spațiu „neatins” de afaceriști. Așa se întâmplă că bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța să fie sufocat de noile imobile ridicate la foc intens. Doar se află lângă cel mai mare parc din Constanța, lângă un mall și aproape de Mamaia – visul oricărui constănțean care își permite să se mute în zonă.

Constructorii de imobile se pot bucura de o cerere destul de mare de la cumpărătorii constănțeni, lucru care reise din blocurile noi ridicate în Constanța, iar cea mai dorită zonă din municipiu este pe bulevardul Aurel Vlaicu. În ultimii ani, mai multe blocuri s-au înălțat de-a lungul bulevardului intens circulat, asta și datorită bunei poziționări față de cel mai mare spațiu verde din oraș, proximitatea față de stațiunea Mamaia și accesibilitatea din zonă.

Totuși, oamenii sunt nemulțumiți că blocurile sunt construite la nici 2 metri de bulevard, iar cei care aveau locuințele în blocurile vechi de la bulevard s-au trezit cu vederea blocată de noile construcții. Mai mult, ecologiștii se plâng că se dau ultimele fărămi de spații verzi în favoarea betoanelor.

„La cât de aerisită era zona, s-a transformat de-a lungul în șantier pentru afaceriștii din oraș. Din păcate, mai există câteva peticuri de iarbă verde, care, cu siguranță, în câțiva ani va fi înlocuită ori cu o clădire de birouri, ori cu un bloc. Ăsta este viitorul, nu avem ce să facem, din păcate.

Degeaba nu suntem noi de acord, căci blocuri se vor construi în neștire mult și bine”, a declarat o femeie care locuiește în zonă. „O să rămână orașul fără oxigen și ne vom sufoca de noxele autoturismelor. O să fie ca în București. Nu era îndeajuns că vara bulevardul era arhiplin de turiști în mașini? Acum nu o să mai putem respira aer curat căci blocurile s-au construit în prostie. Cei care dau autorizație nu se gândesc la plămânii noștri, ci la buzunarele lor”, a declarat un tânăr din zonă.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa trebuie.
0
0
Jumatate din parc e deja retrocedat. Probabil asteapta sa se prescrie faptele ca sa construiasca. De chestia asta nu vorbeste nimeni. Sau de terenul de la zorile luat de italieni. DNA cu ce te ocupi?
0
0
machedonii fomisti nu se mai satura , construiesc de rup peste tot si baga pe urma preturi aberante , sa-I fut in gura de ciuma
3
0
mai multi proprietari din blocul LV22 au avut altercatii cu tatarul gemaledin nagi.doi dintre ei au depus si reclamatii la politie.sa certat tare si cu vecinul lui de curte dumitru draghici care are cimitirul central.tot cartierul il stie de nebun si il evita.sotia lui a dat divort dar inca nu este sentinta definitiva.pe un proprietar din LV22 la atacat cu o bata metalica de era sal omoare.doar pentru ca a intrat cu un caine mic pe terenul blocului unde tatarul nu are niciun drept.am vazut toata faza.cineva a vrut sai otraveasca cainele dar nu am fost de acord.nu are vina animalul
2
2
Sunt un tatar imputit si nebun, ma numesc GEMALEDIN NAGI, locuiesc pe Strada Partizanilor nr 7A, in Constanta. Chiar daca adresa mea este in cartierul Coiciu din Constanta, eu mi-am facut iesire din curte si prin spatele blocului LV22 si am ingradit si pus stapanire pe o parte din curtea blocului. Acolo imi plimb eu zilnic cainele. Daca doreste vreun locatar al blocului sa intre pe terenul respectiv, la care are tot dreptul, sar la bataie. Chiar daca am 50 de kg si arat ca moartea in vacanta. Astept sa-mi scrieti!
2
2
Geniul Primariei Constanta, maestrul Babu, care vrea sa faca orasul frumos, asa cum ii place lui sa spuna a avut ideea stralucita de a monta bordurile de separare de sens la City Park. Rezultatul il veti simti in curand, daca nu ati simtit deja ca din patru benzi pe sens au ramas trei. Dar o sa fie orasul frumos...
6
2
pentru parcari si constructii pe spatii verzi nu iesiti la proteste HASHTAGrezistentilor
5
1
tatarii si turcii tiganizati din piata Chiliei sunt patroni in tomis 3,plus machidoni prieteni cu primaria.Puroiul moral si smenuielile fac din Constanta paradisul mafiotilor.sunt niste tiganoi acolo in tomis 3 care vindeau fructe pe marginea drumului si acum au ajuns patroni in buricul orasului.Pensionarii,multumiti de p.s.d?
11
0
Frateee, cata foame de bani la astia care deja au destul! In piata Tomis 3 erau 3 locuri de parcare pentru persoane cu handicap si azi vad ca pe locurile alea s-a construit un cacat din beton si bca, bineinteles pentru vanzare sau inchiriere! Cum s-o fi dat autorizatie de constructie pentru nici 40 de metri patrati chiar in strada?
10
1
Niste bestii!!! Si ne intrebam de unde atata tineret bolnav de cancer?!? Turnati betoane nenorocitilor!!! Criminalilor!!! Ati sufocat orasul imbecililor!!!
8
0
Ca Bucurestiul ne bate la suprafata de spatii verzi pe cap de locuitor de ne usuca.
8
0
lacomia cipanilor este fara margini. vor sa construiasca si in intersectie. la vraja marii nu exista panou de investitie dar dupa ce stalpi sunt acolo fara 6-7 etaje nu "scapa".
21
0
toti machedoni construesc din banii depe brinza cu conducerea machedoneasca a primariei
22
0
Problema grava este ca s-a distribuit prin retrocedare mascata cam tot ce este teren liber in Constanta. Sunt convins ca aceasta actiune s-a desfasurat in era Mazare. Cei din primarie stiu destul de bine. Acum cei care au recuperat terenurile de la cei improprietariti incet, incet se apuca de treaba fara sa le pase de restul populatiei. Mazare se distreaza prin Brazilia si Madagascar si nu mai poate de constanteni doar este bucurestean.
24
0
Si asta nu este nimic. Urmeaza sa mai construiasca fara avizul locatarilor si pe spatiul verde din statia lui 100 de langa str. Suceava. Iar vis-a-vis este parcul care este deja parcelat si retrocedat si, cu pasi mici, va fi distrus de constructii!
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614