REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cad bucăți din Teatrul de Vară Constanța: perla litoralului s-a transformat în pericol pentru turiști - VIDEO

Cad bucăți din Teatrul de Vară Constanța: perla litoralului s-a transformat în pericol pentru turiști - VIDEO

Replica API 8 mai 2018 | 00:00 647

Galeriile din vecinătatea Teatrului de Vară din Mamaia, cât și zona de spectacole arată ca după război. Puținii comercianți care își mai desfășoară activitatea în zonă încearcă să ignore starea deplorabilă a locației. Situația clădirii ce a fost odată perla litoralului este incertă. În iarnă, conducerea Consiliului Județean Constanța a precizat că va căuta o axă de finanțare pentru modernizare teatrului, însă, până în momentul de față, situația a rămas neschimbată. Voluntarii vin constant și fac igienizări și curăță zona, dar din păcate, au început să cadă bucăți de tencuială, ceea ce ar putea deveni un pericol pentru trecătorii curioși.

Ce este grav este că oamenii din zonă par să nu fie interesați decât de afacerile lor. „Nu știu ce o să se întâmple. Eu am magazin aici, dar, să fiu sincer, nu mi-a mers pros în ultimii ani, doar că arată cum arată. Ni s-a promis că se va renova. Nu mi-ar conveni să demoleze aici că de aici îmi câștig și eu pâinea cum se spune. Să vedem”, a spus un agent economic care are un magazin în zonă. Toată zona este afectată, asta pentru că modernizarea și reabilitarea întârzie să apară. Conducerea CJC are în vizor Teatrul de Vară Mamaia, cu speranța ca în viitor să îl readucă la viață, pentru a se adapta la peisajul deja modernizat din zonă.

„Clădirea Teatrului de Vară Mamaia nu va fi demolată. Căutăm axă de finanțare, pe fonduri europene de reabilitare, de modernizare, de compartimentare, reamenajare și a face un obiectiv cultural acolo. Doar dacă și numai dacă structura de rezistență, în urma unei expertize, este afectată și prezintă vreun risc, atunci nu avem altă variantă decât să dărâmăm și luăm de la zero totul”, a menționat Marius Horia Țuțuianu, președinte CJC, în iarnă când s-a pus problema demolării clădirii.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Loc de monastire Si se pomenire ca la PreaSfantu di pi toloaca Gheorghitenilor. Cazinoului cruci ii lipseste de l baliga cornutele si asinile Botagiunii sfintiei Sale ca pi la Dorne
1
0
Pana gasiti voi axa de finantare ca de nu mai stim vorbi in termeni lingvistici autohtoni, mai bine puneti bombardeaua pe cladire si va iese grija si faceti rost si de teren pt constructii imobiliare pt un machedon bogat!
2
0
ce ne trebuie bey teatru ...noua ne trebuie manele...
7
0
Mazare a vandut ct si a plecat
7
0
Si toti cu functii in asociatii de turismPriviti zona Perla si acest teatru... Va caracterizeaza
8
0
stati linistiti ca au pus ochii cipanii brinzari pe teren sa construiasca un bloc sau hotel cu sirma de balot in loc de fier beton
13
0
eu zic ca ar fi mai bine sa raspunda cei vinovati, nu asa e corect?
12
0
sal daramam si sa facem un mol !
12
0
pai asa trebuia sa se antample ca sa l vindeti voi,,,,,adica despre ce vorbim
8
0
Se asteapta degradarea in mod intentionat, asta ptr a fi vandut in scopuri imobiliare. Fagadau, Babu, Rasauteanu...mai ganditi-va. Altfel aveti un singur drum...
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614