REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cadrele medicale REFUZĂ bonusul de 500 de euro și amenință cu DEMISIA! Scrisoare deschisă pentru autorități

Cadrele medicale REFUZĂ bonusul de 500 de euro și amenință cu DEMISIA! Scrisoare deschisă pentru autorități

Replica API 4 aprilie 2020 | 21:28 4392

Zeci de mii de cadre medicale din România cer, într-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor, o lege prin care copiii lor să aibă pensie de urmaş, în cazul în care vor muri la datorie, potrivit Mediafax.

În scrisoare, medici, asistente, infirmiere din România transmit că nu bonusul salarial promis de preşedintele Iohannis le va rezolva problemele.

Redăm scrisoarea semnată de Bogdan Tănase şi Letiţia Coriu - Alianţa Medicilor, Florin Chirculescu - Solidaritatea Sanitară, Iulian Pope - Sanitas, Ilie George - Promedica, Laura Zarafin - medic ATI spitalul Colentina.

Scrisoare deschisă din partea salariaţilor din sănatate pentru toţi decidenţii

Dacă nu ni se vor da asigurari şi o lege clară, potrivit căreia copiii noştri (indiferent de vârsta acestora, aflaţi la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viaţa pensie de urmaş in caz de deces, suntem foarte mulţi în situatia soţ/ soţie care lucrează in domeniul sănatăţii (medic - medic, asistent-asistent, medic - asistent , asistent - infirmieră şi toate celelalte combinaţii posibile) care ne rezervăm dreptul de a demisiona.

Nu avem nevoie de bani in plus ca să muncim, să ne facem datoria. Este revoltător. Avem nevoie de echipamente de protecţie, circuite corecte , camere de decontaminare la ieşirea din zona roşie şi mai ales avem dreptul să ne ştim copiii aflati în întreţinere la adăpost în caz de îmbolnăvire a părinţilor.

Echipamente corecte de protecţie înseamnă:

1) Pentru ATI şi specialităţi chirurgicale : mască FFP2 / FFP3, viziere, bonetă, PPE, cizme de cauciuc, două perechi de mănuşi chirurgicale

2) Pentru restul personalului din specialităţile medicale: Măşti FFP2/ FFP3, vizieră, bonetă, halat chirurgical impermeabil, două perechi de mănuşi si botoşi lungi.

Subliniem că toţi cei ce lucrăm în spitale (de la portar, brancardier şi până la medicii cei mai expuşi - ATI - işti, ORL - işti , infecţionişti, chirurgi) ne dorim să muncim în condiţii de deplină siguranţă, pentru că, odată infectaţi reprezentăm un pericol pentru colegii noştri, pacienţi si pentru toti cei cu care venim in contact.

Pericolul de a ne transforma în vectori este mare şi un singur infectat în spital ne poate infecta pe toţi, iar cei infectaţi nu pot folosi nimanui, nici măcar celor pe care ar trebui să ii trateze. Ne întrebăm, rezolvă banii promişi problemele personalului medical? Evident nu. Ei se adresează unei presupuse nevoi financiare care nu există sau oricum este pe plan secund.

Toţi am cerut echipamente de protecţie, teste, circuite, protocoale şi nu am primit decât foarte puţin din toate acestea. Şi le cerem nu pentru că ne e teamă pentru noi, ci pentru că odată infectaţi suntem un pericol, o bombă cu ceas pentru pacienţi, pentru colegi şi, nu în ultimul rând, pentru familiile noastre. Asta vrem: siguranţă pentru toată lumea.

Nu este admisibil să avem protocoale pentru cei decedaţi şi nicio asigurare pentru urmaşii personalului din sătatate ce poate fi afectat de pandemie. Nu suntem datori numai faţă de pacienţi, ci şi faţă de urmaşii noştri. Gasiţi soluţii viabile pentru ca toţi cei ce lucrăm in domeniul sanitar să o putem face protejati, în condiţii de siguranţă şi, dacă se poate, sustineţi-ne cu toate forţele ca să ne putem trata pacienţii si să fim sănătosi .

Fără INTELIGENŢĂ, CARACTER, LOIALITATE, ONESTITATE, DEONTOLOGIE, MERITOCRAŢIE, PROMOVARE DUPĂ CRITERII PROFESIONALE, nu vom reuşi să schimbăm nimic în acest sistem sanitar care aproape se prăbuşeşte şi care va fi măturat de pandemie. România are aproape 500 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, o rată a îmbolnăvirilor de 16%, cea mai mare din toate ţările afectate de pandemia de Covid-19”, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doctorii sa-si faca datoria asa cum si-o fac toti cei care muncesc cinstit in Romania. Sa nu profite de situatie.
2
1
Intre 2 rele, mai bine traiam cu Ciuma Rosie decat cu LuCOVID al 19-lea cel galben la fata. Ciuma tot mai avea tratament dar astia-s absolut mortali si la propriu si la figurat, fara leac. Vai de capul nostru cu asa conducatori pe cap...
7
1
E foarte adevarat ca majoritatea medicilor iau spaga si de la cel mai amarat pensionar, e foarte adevarat ca au dantajat statul pentru a primi salarii f mari si au cobtinuat sa ia spaga si s au axat mai mult pe clientii din privat, e f adevarat ca din vina lor sistemul de sanatate este la pamant intrucat s au complacut sa se reduca la lefurile mari, la umilinte din partea sefilor lor incompetenti. Insa la fel de adevarat este ca sunt si medici care refuza aceste spagi, e cazul celor tineri, iar pentru acestia medicii merita respect din partea noastra.
2
5
se dau la magistrati, primari, parlamentari, guvernanti , bugetari care nu au facut mai nimic in viata lor activa pentru om si tara , decat stiti voi bine ce au facut ca sa ajungem unde am ajuns!medicii au muncit si muncesc , cand nor mai muncii nu vom mai fi!
1
2
Domnilor doctori, va ro, faceti ceva cu virusul, poate ii ia cu el pe idiotii care comenteaza acum ca nu mai au meciuri de fotbal la tv!
3
2
comenteaza toti oligofrenii dar cand s-au taiat salariile doctorilor cu 25 la suta nu a venit nimeni sa zbiere ca nu-i corect!!!! iau spagi, de ce nu v-ati facut doctori? aste daca ati baut cerneala in timp ce ei stateau si invatau!!!
4
0
Bai cretinoid trist - in TOATE partile se cauta doctori. Am pleca oricand, dar mai avem un pic de respect fata de tara asta, desi cu animale ca tine...Banii ii meritam, dat fiind riscurile iar in deembrie nu exista nici o veste despre virus. Apropo, e liber la angajari, nu vii si tu daca e asa de bine? ca voluntar nu-ti tihneste sa ajuti, curajos doar la butoane
6
1
Lectie de economie -Paradoxul apa -diamant ce au nevoie doctorii demasti si echipamente sau de euro sa isi puna pe fata si in miini ?
3
3
spagari nenoro,cu salarii imense platite din burta,mercenari incompetenti.Dati.va ba demisia,si carati.va,dar sa fiti pe lista aia dezertorii.Sa vedem cine va angajeaza,poate in africa,unde va este locul.Cum dati putin de munca,gata,ati obosit,ca gaborii.vreti drepturi peste drepturi peste drepturi,si,de prosti ce sinteti,nu stiti nici un costm de protectie sa va puneti!sau nu are buzunare ptr spaga,de aia. Ba doctorii mengele,pomanagiilor,la 18000 ron putati sa va luati cu 250 citeva sute de masti chirurgicale,prin decembrie,stiati de criza.Sau nu?cit de ... puteti fi?
1
12
auzi la asta ca nu intelege , statul a creat o campanie de denigrare a doctorilor pt a distrage atentia la incapabilitatea de a asigura materiale de protectie si restu de echipamente , ei au pensii speciale , ei nu fac nik pt cetatean !
7
1
doctorii, salarii la stat, salarii la privat, spagi si nu ai bani de manusi si masca?costa 50 lei setul de 100 de manusi la china mall si 7 lei masca in farmacii. daca vreti sa salvati vieti, nu va puteti rupe de cativa lei pe zi??asa de chitrosi sa fiti?evident ca aveti bani si de combinezoane chimice si alte nebunii...dar poti sa ceri asta unei categorii sociale care si a dovedit lacomia in ultimii 30 ani?
3
8
vad doctorii pe facebook posteaza melodii despre eroi, acum orice doctor se crede erou, pana si stomatologul. Cand luati spaga tot eroi erati? de 30 ani nu a iesit nimeni in fata, ce eroi vreti voi sa fiti?
3
7
In 30 ani am vb degeaba despre lipsuri. Si, in 30 ani nu a fost niciodata lipsa de mijloace de protectie, pt ca nu a fost asa pandemie. Manusi la fiecare pacient si masti la cei cu viroze. Atat era nevoie. Di se puteau vumpara. La nevoie ne luam singuri de pe net, din farmacii. Dar acum? Pun pariu ca unii au mai multe masti acasa decat unele sectii pt o tura.
6
0
O natie de compromisi,,,
5
0
In 30 de ani nu ati sesizat ca nu aveti circuite, proceduri, materiale, etc. Starea in care arata sistemul medical vi se datoreaza in mare masura si domniilor voastre. In toata aceasta perioada v-au preocupat cu totul alte lucruri nu profesia.
9
6
si pt miile de copii ai caror parinti au murit nu din cauza bolii,ci din cauza unor medici,cauza fiind incompetenta crasa sau lipsa spagii,...nesimtitii
8
5
Personalul medical sa-i multumeasca lui Dragnea ca le-a dat salarii uriase fata de marea masa de romani. Totusi trebuie sa inteleaga ca ei si-au ales aceasta meserie nobila iar cand apare o astfel de situatie, o data maxim doua intr-un secol trebuie sa-si faca datoria. Cei care demisioneaza trebuie sa li se retraga dreptul de practica pe o perioada minima de 10 ani cu reluarea activitatii in baza unui examen de specialitate gen rezidentiat. Este o masura normala si s-a practicat si in alte state.
12
7
Si personalul medical din laborator merita alaturi de ceilalti din prima linie.
11
3
Pt oligofrenii de mai jos care injura medicii...mai trepanatilor, daca trimiti medicii la lupta fara echipamente de protectie se infecteaza si poate chiar mor. Dupa care crapati si voi vitelor pt ca nu mai are cine sa va i grijeasca. La fel si pt politisti si militari. Natie de cretini
20
4
Personalul medical din prima linie Ambulanta, UPU, acum chiar si Infectioase, este singura categorie socio-profesionala care merita pe deplin sa beneficieze de pensie speciala. Ei sunt eroii in orice perioada si ei sunt atat de uzati ca nici unul nu apuca sa beneficieze de mai mult de 3-4 ani de pensie.
15
6
de tot sistemul sanitar uman, putred pana in maduva oaselor.Cotizez o viata bani pt cass si cand te duci la ei ultima zdreanta de infirmiera se uita la tine ca la un cacat, de zici ca este academician doctor inginer.Stiti si voi ca si doctoritele-doctorii se uita la fel la voi, dar isi schimba uitatura cand le dai SFANTA SPAGA sau mergi la cabinetele lor private ori la farmaciile lor ca sa cumperi hapuri si injectii care nu au nici 10 la suta substanta materie prima.Este situatie de urgenta, ar fi trebuit impuscati cei care demisioneaza! daca soldatii de pe front nu ar fi vrut sa mai lupte...
18
11
F. bine procedati cadrelor medicale, e un risc major pt. sanatatea voastra. Si pt. asta copilasii vostri tb. ajutati sa creasca, sa faca scoala ca si voi. Si pt. ce atatea eforturi supraomenesti.Pt. ciorditori, curve, traficanti de droguri si carne vie, pt. tigani paraziti, pt. cersetori, care nici macar minimul de bunul simt n-au pt. a sta in carantina. Dimpotriva pe banii nostri sant cazati si hraniti si scuipa, urla, injura medici, politisti, pe cei care-i ingrijeste, etc. Toate scursurile societatii romanesti. I-am vazut p-afara , ii vedem si acum ce calitate inferioara au acesti nomazi.
23
9
Adevarul este ca prosti sunt cei ce isi pierd vremea citind ce scriu toti oligofrenii cu doua clase.
12
7
ce frumos isi negociaza medicii pensii speciale. bat fieru cat e cald...si vorbestc de deontologie..
11
12
Tara din lume unde medicii isi dau demisia: Romania motiv pe perioada covid nu au voie sa intre apartinatorii deci nu sa primeste spaga, mici atentii valoroase
13
13
mai stie cineva vreo tara in lume unde medicii isi dau demisia in masa ?
19
10
Daca tara are bani atunci sa le dea si doctorilor aceleasi drepturi cum au si ceilalti speciali daca nu atunci sa le taie si alora care au,caci daca tara nu are bani de unde sa le deie !!!?,se pot da din imprumuturi numai ca bani luati imprumut trebuiesc dati inapoi cu dobanda.
10
5
Se cere doar pt cadrele medicale ce vor muri la datorie. Iar despre medicii militari...exceptand spitalul militar din bucuresti, numai trantori si incompetenti, care o freaca pe bani publici, care n,au auzit in viata lor un foc de arma, ca majoritatea celor din armata. Si da, doctorii aia au pensii speciale. Si se pensioneaza la 45 ani. Pt restul comentacilor...rusine!
18
5
Nu ne trebuie autostrazi.Doctori,asistente afara din tara.facem parteneriate cu licuriciu.
9
2
pana acum, credeam ca doar magistratii sunt nesimtitii care jecmanesc tara la propriu cu salariile,pensiilke ,sporurile lor nesimtite...dar, halatele albe,lovesc din nou, dupa stirea cu nemernivca aceea din Tg Jiu, sefa ati, cu salar lunar de 18.620 lei net si spaga fara numar si neimpozabila care a demisionat de frica ca nu mai apuca sa cheltuiasca ditai averea, acum sanatatea vrea pensii speciale.Statui nu vor?
11
12
Ooo... !? Ce arogante, cata nesimtire pe capul lor, a Spagarilor ! Nu poti sa te apropii de spital, pana nu dai SPAGA, pana nu dai plicurile pentru toti,.... ierarhic, de la director pana la cea care da cu mopul, ca altfel nu te baga nimeni in seama, nu rezolvi. Nu! Au buzunare la halate asa de mari...daa.... De la madam pintea SPAGARA,ministra lor, pana la femeia de serviciu. Despre ce vorbim ?! Este un dezastru in sistemul sanitar: hotii, tradari, macatorii si furaciuni. Rusine! Ati dat de greu ?! Aratati-va valoarea. A trebuit sa vina armata sa va faca ordine, sa va DISCIPLINEZE. Da! Daa..
18
20
pentru TOTI pulifricii care comenteaza mai jos am o intrebare aia care au pensii speciale si ies la pensie la 45 de ani cu ce se deosebesc de astia pe care ii huliti voi aici? da astia cu pensii speciale nu stiu cand isi aleg meseria cu ce se confrunta? nu au oare si ei vacante ca profesorii de exemplu? nu iau si ei spaga la greu?
13
16
cati ani ai?Tu pe cine feliciti aici?Pe cei care au primit si primesc spagi ca sa se ocupe de tine,de mine sau copiii nostri?Tu cate experiente ai trait cu asa zisii doctori care te jecmaneau de cum aveai nevoie de ei?Acum le-a venit randul sa nu fie bagati in seama?Uite ca au fost bagati in seama ,se vede prin veniturile lor ,chiar de trebuia sa plateasca inapoi fiecare ptr spagile primite .Iata ca drepturi li s-au oferit dar tor incearca isi bata joc.Armata,Politia si restul care la fel lupta cu virusul asta de ce nu plang atat ?Noi nu ne sacrificam aici?Nu doar voi contati aici.La.munca
19
14
Bravo, mai medicilor, profitati de situatie ca sa cereti fel e fel de drepturi. Din cauza asta neam ales in tara cu atatea pensii speciale platite unor indivizi care nu au facut altceva in viata lor decat sa stea pe scaun.
21
18
muuuuie pnl
21
11
Nu va ajung salarii de 15 mii pe luna acum vor si indemnizatie pe viata sa-si faca meseria, futu-va rasa voastra de spagari infecti. Toti care am fost in spitale am fost nevoiti sa dam spagi acestor golani, acum cand chiar trebuie sa munceasca vor indemnizatie pentru urmasi, rasa voastra de spurcatii dracului.
31
22
astia nu stiu ce motive sa mai gaseasca sa o steraga acu ca au dat de munca. exista asigurarile de viata ba, fomistilor. ca nu va mai saturati de bani. ti-ai dracu.
25
23
Eu as cere pensiue si soacrelor .Va ganditi putin ce cheltuieli se fac cu avioanele cu poliria care insoteste nesimtitii cu cazarea si masa cu importiurile etc etc Toata lumea vrea sporuri :vanzatorii gunoierii politia jandarmii si profesorii ar trebui ca si ei sunt expusi :paduchi grpa etc etc si noi spor de stres si poluare cu clor
23
12
mai colegi ca sa nu zic mai tovarasi,Domnilor ,doamnelor confrati v-a scapat o chestie minora,Imunitate ptr. corpul medical fata de depasirea competentelor profesionale confintite prin avizul de libera practica,Stiti voi foarte bine ce spun-acele depasiri de competente la care ne obliga jegurile de manageri si diriguitori ai marelui sistem de sanatate, care se intampla si in vremurile de asa zisa NORMALITATE
13
17
Cerintele lor sunt logice si de bun simt, deci actionati in consecinta si...urgent!
35
26
Felicitari domnilor doctori ! Cati medici gandesc la fel ?
32
25

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212