REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CÂINII MAIDANEZI, problema NEREZOLVATĂ, încă, a Constanței. VIDEO

CÂINII MAIDANEZI, problema NEREZOLVATĂ, încă, a Constanței. VIDEO

Replica API 22 septembrie 2021 | 14:10 2604

Problema câinilor maidanezi persistă de ceva timp în municipiul Constanța, iar administrația locală este ”bombardată” cu sesizări. De ce nu se ridică câinii și când va lua Primăria Constanța atitudine? Cât de curând, ne-au transmis reprezentanții instituției, care spun că de serviciul de capturare și îngrijire a câinilor fără stăpân se va ocupa SC Confort Urban.

Locuitorii de la malul mării se simt depăşiţi de situaţia câinilor maidanezi din oraş. Patrupedele se înmulţesc pe zi ce trece, iar constănțenii se tem din ce în ce mai tare pentru că foarte mulți dintre aceștia sunt agresivi. De dată recent, un constănțean, locuitor al cartierului Poarta 6 ne-a sesizat faptul că mai bine de 20 de câini maidanezi cutreieră zona și, mai grav este faptul că aceștia sunt și destul de agresivi. „Nu poți să mai ieși pe stradă că este imposibil ca cel puțin unul să te latre sau să se dea să muște. Serile trecute au atacat și un copil. Nu mai spun că noaptea este o gălăgie de nedescris. Latră la orice mașină vine după lăsarea serii”, ne-a declarat un constănțean.

„Copiii mici cu trotinete erau lătrați și alergați de câini”

Ajunși la fața locului, reporterii Replica au fost ‘întâmpinați’ de aceeași haită de câini. Mulți mișunau de colo-colo, iar un grup de 6-7 câini se ‘odihnea’ în parc. O femeie care își plimba copilul prin parc ne-a confirmat faptul că seara, cel puțin, când ies părinții cu cei mici prin parc este o adevărată aventură. „Sunt, sunt foarte mulți câini. Undeva la peste 20. Mie, sincer, nu mi s-a întâmplat și ies cu căruciorul des dar am auzit și am și văzut situații în care copiii mici cu trotinete erau lătrați și alergați de câinii ăștia”, ne-a declarat o mămică.

Câinii vor fi strânși cât mai curând

Contactați pe acest subiect, reprezentanții Primăriei Constanța ne-au declarat că patrupezii vor fi adunați în cel mai scurt timp. „Suntem pe ultima sută de metri în ceea ce privește încredințarea activităților de capturare și îngrijire a câinilor fără stăpân la Constanța către SC Confort Urban. Au fost achiziționate mașinile care sunt pregătite pentru a răspunde tuturor nevoilor animalelor și, totodată, suntem în curs de avizare la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Imediat ce vom avea totul pregătit vom începe și capturarea câinilor de pe străzi”, a declarat pentru Replica, Ionela Barboi, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Constanța.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa imi dea mie o ciomaga si ii fac gratis
1
1
Am sesizat primaria despre un caine maidanez acum un an , rapsuns : se face licitatie ptr serv de ecarisaj. intre timp au mai venit 2 caini pe langa ala. noua sesizare. Raspuns : se face licitatie. Primul caine a imbatranit si nu mai are mult.
2
6
Un caine vagabond agresiv spray-at in bot cu spray cu piper se face o matza fricoasa care o ia la sanatoasa chelalaind. Si nici cainele nu crapa si isi invata lectia data viitoare.
5
3
Plozii cocalarilor din Poarta 6 nu valoreaza nici cat kkt unui catel plouat.
7
13
stransi si eutanasiati! oamenii primeaza, de aceea platim taxe!
12
11
Confort Urban este firma Primariei. Din hingherit nu ies banii. De aceea il doare la basca pe dl primar.
10
4
ia ciini din oras ca daca i-mi musca copilul e vai de tine
11
8
Nu mai au hingherii bani.saracie mare.hai sa inventam probleme
10
7
O sa i ingrijiti beton, stim
9
7
Cine a scris primul comentariu ai o problema . Ce are articolul? Este prezentata situatia de fapt. 20 de cqini agresivi si galagiosi nu e o problema serioasa ce trebuie rezolvata? De ce nu vii tu cu solutia?
18
9
cine a scris articolul este mai javra decat bietii maidanezi
14
21

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108