REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Camelia Ciobanu, CONDAMNATĂ pentru LUARE de MITĂ, vrea din nou la CATEDRĂ

Camelia Ciobanu, CONDAMNATĂ pentru LUARE de MITĂ, vrea din nou la CATEDRĂ

Replica API 16 martie 2021 | 16:26 4116

Camelia Ciobanu, fost cadru didactic la Academia Navală Mircea cel Bătrân, a fost condamnată pe 6 iulie 2018 la trei ani de închisoare cu suspendare dar şi interzicerea pentru 5 ani a dreptului de a exercita profesia de cadru didactic pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Aceasta a înaintat o cerere Tribunalului Constanţa, pentru revizuirea pedepsei, termenul fiind pe data de 6 aprilie 2021. Cel mai probabil, aceasta dorește să poată profesa.

Ce a făcut Camelia Ciobanu

Potrivit anchetatorilor, în perioada august - septembrie 2016, Iulian Antonescu şi Camelia Ciobanu, în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa, au primit de la mai mulţi studenţi, printre care şi Daniel Gheorghiţă Alexa şi Andrei Tudor Cantoriu, direct sau prin intermediari, sume de bani cuprinse între 200 lei şi 200 euro sau alte foloase necuvenite, în total 1.546 lei şi 600 euro - Antonescu Iulian, respectiv 200 lei, 300 euro şi 50 de dolari - Ciobanu Camelia. Foloasele respective au fost primite pentru a le acorda studenţilor respectivi note de promovare la examenele restante ce urmau a fi susţinute în perioada respectivă. În acelaşi context, inculpatul Antonescu Iulian a pretins şi primit de la un alt student (martor în cauză) suma de 600 de lei pentru a interveni pe lângă un coleg - cadru didactic în cadrul A.N.M.B., astfel încât studentul să primească o notă de promovare la un examen restant.

Camelia Ciobanu a invocat că se încearcă înlăturarea sa din instituţie

Pe fond, Iulian Antonescu a fost condamnat la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, iar Camelia Ciobanu la 3 ani. În cursul urmăririi penale, profesorul Iulian Antonescu a recunoscut săvârșirea faptei. Nu și Camelia Ciobanu, care a invocat că se încearcă înlăturarea sa din instituție. ”Faptul că, inculpata era un cadru didactic „drastic”, că îi punea pe studenți să învețe ( deși „umplerea” a 2-3 pagini de lucrare de examen ca să vadă lumea” nu evidențiază nicicum seriozitatea ori severitatea unui cadru didactic ci, dimpotrivă, constituie o practică extrem de periculoasă care permite unor studenți dezinteresați, iresponsabili, slabi la învățătură, să promoveze examene și le creează tinerilor cu personalitatea încă în formare convingerea că, examenele, diplomele, specializările, chiar și locurile de muncă s-ar putea cumpăra și, totodată, îi încurajează în asemenea practici nocive care în mod indiscutabil determină degradarea societății ) ori faptul că s-ar fi urmărit îndepărtarea sa din instituție - apărări pe care inculpata le-a invocat, în niciun caz nu înlătură realitatea care rezultă din coroborarea probelor mai sus menționate, nu înlătură aceste probe și nu justifică în niciun mod acțiunile sale de a accepta sumele de bani care i-au fost avansate în vederea acordării notei de trecere la examene”, s-a arătat în motivarea instanței.

Citeşte şi Dosarul MITEI de la Academia Navală: CADRU DIDACTIC ÎN LACRIMI, la instanţă!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
maisunt studenti sau au i ntrat in politica !
1
0
Mai Camelia,ai fost condamnata cu suspendare pentru ca ai luat spaga,deci ai scapat de puscarie acum ce mai vrei?,tu dupa atatia ani la catedra nu ai invatat ca un invatator sau profesor trebuie sa fie un exemplu pentru elevi lui,ce respect poate sa aiba un elev fata de profesorul lui care a fost condamnat pentru ca a primit spaga"de exemplu nici nu poate fi vorba"si ce calitate poate sa aiba institutia aia de invatamant care angajeaza condamnati penali pentru mita ca sa le predea elevilor sau studentilor ei indiferent ce disciplina,pentru ca asta nici nu conteaza.
1
0
Gigi sa ti-o trag in......-ur..
3
6
pai pleaca ciinele de linga macelarie?mai vrea spagi.auzi.,academie navala,si acolo e cel mult o scoala de maistri!
11
1
Daca pe vremea impuscatului se vorbea de mai putin de suta de mii de studenti anual , in anii de dupa se ajunsese la vreo sase sute de mii.Ca sa supravetuiasca scolile sa pus stacheta in dulap si unde au fost profesorii mai inventivi s a pus un fel de obstacol cu banuti.daca la o facultate demedicina se vorbea in dosar de 100 euro examenul ,aici vorbim de sume mai mari, inseamna ca e mai bine cotata facultatea Asta i clasamentul care conteaza
6
0
Bai.....si profesorii de kkt ,dar si studentii pwlii....nu invata dar au pretentii sa treaca...magariile astea sunt de peste 25 de ani mi-e scarba de ambele specii...
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272