REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Canada, ultima frontieră a libertății. Protestele se extind în toată țara

Canada, ultima frontieră a libertății. Protestele se extind în toată țara

Replica API 24 februarie 2022 | 19:27 842

Dacă cineva și-a închipuit că intervenția în forță a poliției împotriva manifestanților pașnici din Ottawa îi va intimida pe canadieni atunci s-a înșelat amarnic. Brutalitatea forțelor de ordine, manifestată împotriva femeilor, a copiilor, a bătrânilor și a persoanelor cu handicap a provocat furia întregii populații, protestele extinzându-se în toată țara, scrie national.ro.

”I believe we will win!” – ”Eu cred că vom câștiga!”, au strigat la unison zeci de mii de canadieni din Ottawa, aflați față în față cu miile de polițiști puși de politicieni să se lupte și să-i calce în picioare pe manifestanți. Ceea ce s-a întâmplat în ultima lună în Canada, de când camionagiii au inițiat mișcarea convoiul libertății, la care a aderat marea majoritate a populației, este, dacă vreți, o imagine a viitorului apropiat al tuturor statelor.

Banii donați de oameni pentru hrana și combustibilul protestatarilor au fost furați de Guvern, poliția i-a amenințat cu închisoarea pe toți cei care aduceau canistre, conturile manifestanților pașnici au fost blocate, camionagiii au fost arestați și, în final, forțele de ordine al Guvernului Trudeau au trecut la măcel în rândul populației, iar trupele SWAT au început să distrugă, efectiv, autoturismele celor aflați pe străzi. Polițiștii au scos camioanele din Ottawa și i-au scos cu forța din capitală pe protestatari, încercuind și închizând cu garduri de fier orașul.

Apoi, Guvernul și forțele de ordine și-au proclamat victoria. Care victorie? Represiunea brutală îndreptată împotriva unui popor prin excelență pașnic și blând a creat o revoltă de neimaginat în toată Canada. Iar protestele s-au extins în Toronto, Calgary, Quebec și în mai toate orașele țării. Să folosești forța și agresivitatea animalică împotriva unor oameni – femei, bătrâni și copii, care își cer libertatea înapoi oferind flori polițiștilor și rugându-se în genunchi, în zăpadă și frig, înseamnă să dinamitezi orice urmă de umanitate și drepturi ale omului. Intervenția în forță a polițiștilor, ordonată de premierul Trudeau, a fost o greșeală imensă, pentru că a arătat tuturor, nu numai canadienilor, ce va urma sub noua ordine mondială.

Proclamația federală, fără efect

Centrul de Justiție pentru Libertăți Constituționale din Canada a trimis o adresă către șeful interimar al Poliției Ottawa, în care a criticat dur decizia de a interzice accesul oamenilor la protestele pașnice din centrul orașului.

”Nu aveți nicio autoritate să emiteți o astfel de interdicție. O astfel de decizie contravine secțiunii 2 din Carta canadiană a drepturilor și libertăților. Carta garantează că toți canadienii sunt liberi să se adune în mod pașnic, să-și exprime ideile, acestea fiind activități care țin de libertatea individuală și sunt esențiale pentru funcționarea unei societăți democratice. În Canada, oamenii sunt liberi să discute chestiuni de politică publică, să protesteze pașnic și să critice politicienii, guvernele și legile. Vă rugăm să aplicați imediat recenta proclamație federală asupra stării de urgență, care confirmă faptul că cetățenii canadieni au dreptul de a continua să vină în centrul orașului Ottawa. Drepturile canadienilor de a continua protestul lor pașnic în condiții de siguranță au fost confirmate de judecătorul McLean de la Curtea Superioară din Ontario, în 16 februarie 2022”, se arată în documentul trimis Poliției Ottawa.

Totodată, Centrul de Justiție pentru Libertăți Constituționale a avertiziat că va acționa în instanță Poliția Ottawa, precum și pe șeful interimar al acesteia. Poliția Ottawa a anunțat deja că a arestat 191 de persoane, a pus sub acuzații alte 389 de persoane și a remorcat 79 de vehicule.

Justiția nu mai există

Ceea ce s-a întâmplat nu numai în Canada, dar și în Australia arată o schimbare totală de paradigmă, pentru că nu mai trăim într-o societate democratică, ne spune europarlamentarul Cristian Terheș. ”Iată, drepturile și libertățile cetățenilor sunt considerate a fi niște privilegii, pe care statul le acordă oamenilor, și atunci, în funcție de voința politrucului care este la putere, drepturile ți se iau sau și se mai dau. Soluția la criza actuală este doar politică, oamenii trebuie să voteze patrioți în funcții publice. Justiție nu mai există, pentru că a ajuns să apere interesele acestor abuzatori din funcțiile public și ale companiilor mari, iar cetățenii au ajuns ca românii în perioada habsburgică, fără drepturi și fără libertăți”, a declarat europarlamentarul Cristian Terheș.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272