REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Când va veni al doilea val Covid-19. Ce spune Ministrul Sănătății

Când va veni al doilea val Covid-19. Ce spune Ministrul Sănătății

Replica API 3 mai 2020 | 22:40 2885

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a vizitat, sâmbătă, spitale din judeţele Vaslui şi Iaşi și a explicat că a vrut să vadă care este starea personalului medical, a echipamentelor şi cum se face evaluarea pacientului la intrarea în UPU, al doilea val al epidemiei putând să vină în toamnă.

„Suntem într-un scenariu patru, suntem la peste 12.000 de pacienţi infectaţi COVID, suntem în momentul în care avem focare în personalul medical, suntem în momentul în care avem focare la persoane instituţionalizate şi la cei care îngrijesc aceste persoane. Mă repet, suntem la momentul în care trebuie să avem precauţie, iar faptul că avem echipamente, medicamente, avem materiale sanitare nu trebuie să ducă la o relaxare în care putem greşi. Rămâne de bază un personal medical care trebuie să rămână valid, acest personal trebuie să acorde asistenţa medicală pentru pacienţii COVID, dar şi non-COVID", a declarat Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, al doilea val al acestei epidemii ar putea veni în toamnă, însă totul depinde foarte mult de ce se întâmplă în aceste zile.

„Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem acest val. Suntem în trei zile care erau altădată erau o minivacanţă, suntem după două luni în care toată lumea percepe ca o zi frumoasă, ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înţeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei. Un moment al sărbătorilor pascale gestionat bine, un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine va însemna şi o speranţă la relaxare şi o speranţă la celelalte valuri de mult mai mică amploare”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Acesta susţine că atâta timp cât avem personal medical valid, „putem da şi o activitate medicală de calitate”. În acest moment, în România sunt 1.300 de cadre medicale infectate, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au imbolnavit 1300 de doctori pt ca i au trimis fara echipament in prima linie
1
1
Ne conduc oameni fara scoala politica, fara valoare, interesul nu este in favoarea populatiei, se doreste saracirea si mai mult a oamenilor, indobitocirea tinerilor, toate acestea sub pretexul unui virus de kkt. Trebuie sa ne trezim cat mai repede! Al doilea val?! Pai mai pizda de ministru, tu nu ai terminat inca nu primul si te gandesti la 2 3 4... Luati-as fata in pula!
3
0
Peste multe zile.
1
0
va veni dupa ce populatia va fi deja in agonie,...se anunta o criza cumplita,pasii de urmat vin de afara,ai nostri doar executa
4
0
cand va sta ma ta capra draq reporter atunci hop si valul doi de luni pana joi
2
0
Si expresia lui preferata "kkt mare".
0
0
25.12.1989 - 25.12.2020
2
0
Toti vaccinatii gripal Dau rezultat pozitiv la covid
4
0
cand vine valul , sa va duceti in....si dupa ciuma si holera nu mai era al doilea val, al treilea....
1
0
e vrajeala covid, nu este chiar asa de grav;se fac experimente gratis pe bolnavii pozitivi cu diferite medicamente; testul este tot experimental,nu este cu semnatura ca alte analize; vor mai muri oameni cu legea inmormantarii covid.
7
2
Cautai pe youtube "Tot ceea ce se ascunde in spatele corona virus - Dr. Shiva Ayyadurai" . Este cu subtitrare in limba romana! Atentie la minutul 14.00 !
10
1
Un combinezon il cumpara cu 30 lei si in spital e trecut 500 lei , gunoaiele infecte fac bani cu vanzarea de gogosi covid pentru fraieri
4
1
Al treilea cand vine ?
6
1
Ai vorbit personal cu Mama Omida?
7
2
valul trece, a zis poetul, de craciun vom fi pe el!
7
0
Pe Valul 2 cu Shortboard si 3 fins!Kelly Slater
4
1
deci in valul doi covidu vine cu sania.
5
1
De unde dracu atatea cadre medicale infectate daca nu s au facut teste?? Sa va duceti in china cu guvidul vostru ca va convine sa manipulati oamenii si sa va umflati buzunarele!! Ati cheltuit bani cu spitale mobile!! Cine dracu sta cand e frig in cort?? Trebuia sa construiti pe schelet metalic,cu panouri si ramanea ceva nu foi de cort ca in anii 20! Hotilor
22
2
Felicitari romanilor, ati stat in casa de Paste si 1 Mai si situatia e buna. Mai avem un mic pas, sa treaca si Craciunul.
28
1
da de unde plm atatea valuri sau asa e planul sa mai arunce niste virusuri la liber prin europa mai la toamna
20
2
Al doilea covid va venii in capul vostru cand ve ti ajunge la puscarie!!!!
18
4
mizeriilor!!!daca nu v a convine aici!!
9
1
Voi nu stiti nici unde va e capul...
9
3
O sa vina cand vor Portile lui Billy
7
2
S-ar putea ca acest virus sa traiasca in concubinaj cu noi multa vreme, pana se va gasi tratamentul sau vaccinul eficient.Iar pana atunci ,la fel ca in alte molime scapa cine e sanatos si are un sistem imunitar bun.Selectie naturala.Ganditorul ala care ne e prezentat de cateva seri la Antena 1, daca e asa o inteligenta iesita din comun de ce nu ajuta omenirea in cercetare pt un medicament eficace?Sau e pe post de mama Omida?
20
0
Al doilea val...de unde sa vina?? nemernicii dracu
20
3
Nelu Tataru de ce nu face o vizita la spitalul din urziceni care are conducere PNL. Sa vada acolo izoleta minune si paleti ca tarcurile la stana prezentate pe romania libera.ro
10
3
tataru asta e numai cu numele in rest,moldovean de vaslui ,tradator al romaniei,asa precum tot guvernul lui kkt cel mare,muie iohanis,muie penele
18
3
Nelu barbaru ne tot zice sa mai stam acasa 7-10 zile. Dupa ce trec cele 7-10 zile ne spune nelu barbaru sa mai stam acasa inca 14 zile findca a fost 1Mai. Si ne tot tine acasa nelu barbaru pana vine valul doi de covid in octombrie-decembrie.
29
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272