REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Candidatul PNL la șefia Consiliului Judeţean, Mihai Lupu: NU mi-e FRICĂ de STROE Felix! Video

Candidatul PNL la șefia Consiliului Judeţean, Mihai Lupu: NU mi-e FRICĂ de STROE Felix! Video

Replica API 4 septembrie 2020 | 00:15 6930

Experiența din zona business, precum și cea de demnitar i-au consolidat credința că pentru a crește o comunitate, pentru a conduce județul Constanța. Vorbim despre Mihai Lupu, deputat și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, unul dintre politicienii care se luptă să elibereze Constanța de sub jugul a 20 de ani de administrație PSD. Este convins că va câștiga alegerile, în ciuda faptului că se luptă cu contracandidați puternici, precum Felix Stroe. Despre prioritățile sale pentru dezvoltarea județului, despre strategii și motivele care l-au determinat să intre în această cursă aprigă electorală puteți afla doar urmărind interviul acordat de candidatul PNL, Mihai Lupu, ziarului Replica de Constanța.

Ce l-a determinat să candideze pentru șefia Consiliului județean?

Mihai Lupu consideră că are destulă experiență politică și profesională pentru a preia frâiele județului Constanța. ”Necesitatea schimbării derivă și din experiența oamenilor. Schimbarea este necesar să se producă pentru că, de 20 de ani, în acest județ, nu se întâmplă absolut nimic. Experiența mea profesională și experiența politică este un atu față de ceilalți contracandidați ai mei. Vorbesc de experiența profesională, am fost director general la Oil Terminal, experiența mea în domeniul privat e foarte importantă, pentru că astăzi conduc o companie care dezvoltă proiecte de interes strategic național, vorbim de experiența mea politică, am fost consilier orășenesc la Năvodari, președintele comisiei sociale, am fost consilier județean și 8 ani parlamentar în Camera Deputaților ales prin vot uninominal. Aceste scrutin-uri de alegeri mi-au conferit forța de a cunoaște oameni și de a înțelege necesitățile fiecărei localități. Spre deosebire de contracandidații care nu au aceste experiențe, zic că am acest atu de a participa la această competiție”, a declarat Mihai Lupu.

Mihai Lupu: Nu-mi este teamă de Felix Stroe!

Principalul contracandidat al lui Mihai Lupu este Felix Stroe, candidatul PSD. Deși, inițial, a fost ”aruncat” în cursă actual șef al CJ, Horia Țuțuianu. Lupu spune că cel din urmă nu ar fi avut șanse să câștige, deoarece activitatea sa din acest mandat este destul de slabă. ”Candidatul se știa de foarte mult timp. În această bătălie toată lumea lovește în PNL. Un lucru care a arătat disperarea PSD-ului deoarece, cu acel candidat nu aveau nicio șansă. Au făcut o evaluare asupra activ în ultimii 4 ani și nu avea argument pentru a fi candidatul PSD. Lipsa de oameni cu viziune, lipsa oamenilor care să fi făcut ceva pentru județul Constanța , pentru municipiu, s-a văzut la aceste alegeri iar azi, PSD e un partid nefrecventabil, cum îi spun alții. E un candidat (n. re. Felix Stroe) care are o bogată experiență și în trecutul comunist, și recent, a condus o companie de interes județean, care ar fi trebuie să aducă tuturor locuitorilor ceea ce își doresc, apa.. Vom discuta și despre managementul acestei companii (…) Nu și-a atins obiectivul”, a completat Lupu. Întrebat dacă îi este teamă de Felix Stroe, acesta a declarat: ”Nu mi-e teamă de absolut nimic, mi-am croit singur viața după principii bine călăuzite: să ai cred în Dumnezeu și să ai familia aproape. Nu mi-e frică, n-am trecut pătat, am realizat totul prin forțe proprii, nu are nimeni cu ce să mă șantajeze. Activitățile mele n-au fost umbrite de vreun scandal sau supuse unor anchete”.

Mihai Lupu, către PSD: N-ați făcut nimic în 20 de ani!

Candidatul PNL la șefia CJ Constanța este convins că va câștiga alegerile și spune că nu există nici cea mai mică posibilitatea ca PSD nu va câștiga ici la județ, nici la municipiu. ”Nici Țuțuianu, nici Stroe n-ar fi potrivit pentru CJ. Nu o să câștige nici la municipiu, nici la județ. N-ați făcut nimic 20 de ani. N-ați făcut nimic pentru școli, pentru bătrâni, pentru dezvoltarea economică a județului. Nu pot să câștige, nu au nicio realizare. 35 % din cetățenii acestui județ trăiesc la limita subzistenței. 35 % din venituri sunt doar ca să trăiască, trăiesc din ce le trimit copiii de afară. Statisticile spun: în ultimii 10 ani, Constanța s-a depopulat cu 4%, în fiecare an 13.0000 de cetățeni pleacă din județ, 20. 000 de studenți care studiază la Constanța, doar 4 % își găsesc locuri de muncă, nicio instituție de cultură nu a fost nici măcar reabilitată, vorbim de secetă, vorbim despre partea de mediu. Au fost proiecte, sunt proiecte, unde este Consiliul Județean? Lăsând la o parte parcurile industriale, având enorm de multe oportunități pentru crearea locurilor , datorită facilităților, ai toate facilitățile de infrastructură. Nu a fost PSD pentru acest județ. A fost parazitul acestui județ. Au spus că este suficient să dai un oui, un ulei. Nu se poate cu această viziune, să dezvolte un județ”, a mărturisit parlamentarul.

În prima parte a interviului, Mihai Lupu a mai vorbit despre relația actualei administrații cu primarii care nu fac parte din aceeași forță politică, despre cât s-au zbătut aceștia pentru a atragerea fondurilor europene și rezultatele obținute. ”Să ducă (n.red. administrația PSD) să învețe de la acești primari cum se atrag fondurile europene. Am ehipa de primari, de consilieri județeni profesioniști, îmi conferă statutul de om care va putea să facă tot ce trebuie să facă pentru acest județ”, a spus Lupu.

Video 1:

Prioritățile lui Mihai Lupu

Președintele României, Klaus Iohannis, a reușit să aducă, pentru următorul exercițiu financiar, 80 miliarde de euro. Bani pe care Mihai Lupu se bazează pentru dezvoltarea urgentă a județului Constanța. ”Acești bani sunt. Începem de la elementul major, educația în acest județ. Înseamnă condiții și egalitate de șanse pentru toți copii. Să acorzi suportul necesar pentru copii, avem nevoie de cadre didactice motivate susținute și ajuta să creeze actul educațional. Sunt 20.000 studenți care pot fi forța de muncă pentru acest județ. Ce poate face preș CJ: să creeze acea infrastructură, atragerea investitori, crearea de facilități, aducerea utilitățile în toate zonele și punerea lor în valoare. Sunt zone fantastice în județ: gândiți-vă dacă ar avea drumuri, apă, canalizări, gaze. Toate lucrurile astea, poți să vii în sprijinul acestora.”, a precizat politicianul.

În prima parte a interviului candidatul PNL a mai vorbit și despre necesitatea digitalizării birocrației, despre eliminarea circuitului birocratic al documentelor și transparentizarea banului public. Totodată, și-a manifestat grija pentru toți primarii, nu doar pentru cei din PNL, cărora le promite sprijin în administrarea comunităților pe care le conduc. ”Grija mea nu e doar pentru primarii PNL, ci pentru toți primarii. În localitățile unde sunt primari de altă opțiune politică trăiesc și oameni care au votat PNL. Lucru care nu s a întâmplat până acum. O fi fost bine, o fi fost rău?! Eu zic că a fost bine, pentru că acești primari și-au demonstrat capacitățile lor. Și vorbim de primăria Negru Vodă a atras 17 milioane de euro, Valu lui Traian a atras 30 milioane de euro, Corbu e campion la atragerea fondurilor europene. Gândiți-vă câte lucruri nu ar fi realizat dacă ar fi avut și suportul de co-finanțare al proiectelor. A crezut PSD că, dacă fac obediență anumitor primării, le încurajează mai mult. Nu. Voi fi partenerul tuturor, nu poți să substitui autoritatea locală dar îi poți fi partener”, a specificat Lupu.

Cei care au crezut că fac opoziție PSD-ului, și de fapt au fost lângă ei, vor avea cea mai usturătoare palmă

În partea a doua a interviului, Mihai Lupu a vorbit despre poziționarea formațiunilor politice după alegerile din 27 septembrie, dar și despre candidatul USR la Primăria Constanța, Stelian Ion, pe care încă îl așteaptă să se alăture echipei PNL. ”Nu știm ce pondere vor avea după 27 septembrie. Un lucru e cert: cei care au crezut că fac opoziție PSD-ului, și de fapt au fost lângă ei, vor avea cea mai usturătoare palmă. Unii care și-au făcut calcule meschine că, dacă pleacă de lângă PSD și arată lumii că-s altceva, n-au cum. Vrei nu vrei, tot lipit de PSD iști. Sunt unii care au propriile calcule. După 27 (n. red. septembrie) vom vedea ce pondere vor avea”, a spus Lupu.

Cred în rațiunea și viziunea lui Stelian Ion de a scăpa de actualul primar și de PSD

”Pe USR îi așteptăm în continuare lângă noi. Împărtășim aceleași viziune. Cred că Stelian Ion este destul de deștept să-și dea seama că poate să pună în pericol, prin diverse acțiuni, o guvernare de dreapta a municipiului Constanța. Cred în rațiunea dumnealui, în viziunea lui de a scăpa de actualul primar și de PSD. Dumnealui lovește în PNL, orice lovitură în PNL e aliatul PSD-ului. Dacă tu spui că ești de dreapta și lovești în PNL și spui că noi suntem mai slabi și tu ai cea mai mar capacitate de coagulare a votului, atunci e clar că ai alte lucruri pe care nu poți să ți le asumi. Cum a spus și Rareș Bogdan, cred în înțelepciunea dumnealui, că va face pasul către noi și dumnealui are nevoie de noi”, a completat candidatul PNL la șefia CJ.

În partea a doua a interviului, Mihai Lupu a vorbit și despre eșecul PSD din Parlament, precizând că ”nu-și doresc Guvernarea. Astăzi își dau seama că nu pot , n-au capacitatea, au făcut promisiuni populiste care n-au susținere. Ar fi aruncat economia și țara în aer”, este de părere Lupu.

Tot în partea a doua a interviului, puteți urmări și apelul transmis de Mihai Lupu către electorat și care sunt sfaturile acestuia pentru cetățenii care își doresc schimbare și un viitor mai bun pentru ei și copiii lor. Tot aici, puteți urmări și declarațiile referitoare la alegerile parlamentare ce ar trebui să se desfășoare în luna decembrie a acestui an și dacă sunt șanse ca acestea să fie amânate.

Video 2:

CMF PNL 21200012

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108