REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Candidează Silviu Coșa la președinția Consiliului Județean Constanța? Vezi ce zice! Video

Candidează Silviu Coșa la președinția Consiliului Județean Constanța? Vezi ce zice! Video

Mirela PASCAL 10 noiembrie 2023 | 00:00 4004

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat joi, 9 noiembrie a.c., în studioul Replica, unde a vorbit despre administrație și politică. Cu această ocazie, Silviu Coșa a vorbit despre alegerile din 2024, ocazie cu care a anunțat pe cine mizează PNL Constanța la alegerile pentru Primăria Constanța.

Candideaza Silviu Cosa la presedintia Consiliului Judetean Constanta? Vezi ce zice! VideoSilviu Coșa-stânga, Mirela Pascal-dreapta

În debutul interviului, Silviu Coșa a făcut un bilanț al activității derulată în ultima perioadă. Cele mai importante acțiuni sunt legate de ordinele premierului privind controalele în azilele de bătrâni și la stațiile GPL. ,,Au fost activități care ne-au consumat foarte multe resurse, nu doar nouă, ci și instituțiilor de verificare din Județul Constanța. Au fost activități care nu au relevat probleme deosebite, așa cum au fost și în alte părți, nu au fost probleme care să ducă la tragedii, însă un acord fin al activității instituțiilor era necesar. Pe partea de azile, nu se poate vorbi de acelea ale groazei, așa cum au fost în alte județe, însă am avut și noi probleme cu cele trei centre rezidențiale care nu erau autorizate și nu doar că nu erau autorizate, dar rezidenții acelor centre nu doreau să le părăsească, așa că a fost necesară o muncă de convingere cu persoanele respective. În momentul de față în proporție de 100% măsurile trasate de organele de control au fost duse la îndeplinire, astfel încât rezidenții celor peste 100 astfel de centre din Constanța să fie cazați în condiții cât mai bune”, a  spus Silviu Coșa. Legat de stațiile GPL... „au fost verificați aproape 300 de operatori economici și instituții, pornind de la societățile de transport, aproape 50, 22 de instituții care utilizau GPL pentru necesitățile proprii, 219 operatori economici care fie comercializau, fie distribuiau, fie erau depozitari de astfel de substanțe. Au existat peste 100 de constatări, cam tot atâtea procese verbale și contravenții. Contravențiile, în general, cam în proporție de o treime, au fost cu sancțiunea amenzii, restul cu avertisment”, a completat Coșa.

2024, an dificil pentru Instituția Prefectului

Și, pentru că mai este puțin până la alegerile din 2024, Coșa a vorbit și despre acest aspect, precizând că instituția Prefectului va avea mult de muncă. ,,Va fi un an dificil în care, vor fi patru rânduri de alegeri, instituția prefectului fiind cea abilitată de legislația în vigoare să organizeze aceste alegeri. Va fi un efort pentru colegii mei, dar sunt pregătiți, știu ce au de făcut, din acest punct de vedere. Nu anticipăm să fie probleme deosebite”, a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Candideaza Silviu Cosa la presedintia Consiliului Judetean Constanta? Vezi ce zice! VideoSilviu Coșa

Domnul Ciucă a spus că, dacă va fi nevoie, va candida la prezidențiale

Și, pentru că tot am adus în discuție alegerile, l-am întrebat pe Silviu Coșa dacă Nicolae Ciucă va candida la prezidențiale, așa cum a anunțat acesta din urmă la Sinaia, recent. „Informația e incompletă, discuția era una mai largă vizavi de asumarea răspunderii pentru rezultatul celor patru tururi de alegeri. Domnul Ciucă a fost întrebat dacă și-ar asuma răspunderea, inclusiv în postura de candidat, și a spus „dacă va fi nevoie de acest lucru, îl voi face”. Nu a fost un BPN dedicat desemnării unui candidat la prezidențiale, ci a fost un BPN care a avut drept scop clarificarea modului în care Partidul Național Liberal va participa la alegeri. Mă bucur foarte mult că s-a mers pe varianta care m-a adus în PNL în urmă cu vreo 30 de ani”, a lămurit Coșa.

Dar Silviu Coșa va candida?!

Deși numele lui Silviu Coșa este vehiculat tot mai des din poziția de candidat, prefectul spune că nu se gândește atât de departe. „Am spus-o și o voi spune în continuare: pentru mine este important să-mi îndeplinesc atribuțiile de prefect. Este foarte greu să anticipezi ce s-ar întâmpla peste un an de zile, peste 6 luni sau chiar peste o lună de zile”, a spus Coșa. Unii îl văd președintele Consiliului Județean Constanța, el nu! „După cum am spus, în momentul de față, și știu că sunt foarte puține persoane care mă cred când spun asta, nu mă preocupă să mă gândesc la așa ceva”.

Legat de candidatul PNL la Primăria Constanța, Silviu Coșa a precizat că „PNL-ul va merge tot pe mâna actualului primar pentru primăria Constanța, Vergil Chițac. Da, pentru că actualul primar a făcut ceea ce trebuia să facă, erau foarte multe lucruri rele în Constanța care ajunsese la scadență, mă refer la tot ceea ce ține de termoficare, la drumuri și clădiri care trebuiau reabilitate. Constanța este un mare șantier, trăiesc, conduc, îmi fac cumpărăturile aici și știu acest lucru, la fel de bine ca și dumneavoastră”.

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272