REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Căpăţână: "Avem tot ce trebuie pentru a salva vieţile pacienţilor"

Căpăţână: "Avem tot ce trebuie pentru a salva vieţile pacienţilor"

Replica API 18 august 2011 | 00:00 135

Spitalul Judeţean nu are datorii

Spitalul Judeţean nu are datorii

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa are tot ce trebuie pentru a salva vieţile pacienţilor, susţine managerul Dănuţ Căpăţână. Conform acestuia, unitatea sanitară a scăpat de toate datoriile pe care le înregistra către diverşi furnizori de medicamente şi materiale sanitare. Managerul spitalului spune că în ceea ce priveşte programele naţionale de oncologie şi diabet există o problemă, pentru că banii "dedicaţi" programului se lasă aşteptaţi, Ministerul Sănătăţii decontând facturile cu întârziere.

"Din punct de vedere al bugetului de venituri şi cheltuieli, Spitalul Judeţean Constanţa s-a încadrat în prevederea bugetară, asta însemnând că nu ne aflăm în situaţia de a avea datorii sau facturi peste data scadentă. La ora actuală, din punct de vedere al banilor, suntem curaţi. Suntem printre primele spitale din ţară care putem spune că nu avem datorii. Singurele zone în care spitalul înregistrează datorii le reprezintă programele naţionale de oncologie şi diabet deoarece aici facturile sunt achitate strict din banii Ministerului Sănătăţii, iar decontările se fac cu întârziere. Spre exemplu, în luna iulie s-au primit banii pentru decontarea facturilor scadente în luna noiembrie 2010. Furnizorii de medicamente, pentru cele două programe, nu au zis nimic. Mingea nu e la mine. Să se ducă să se certe cu cine va fi ministru. Pe programele naţionale arieratele se ridică la 2 milioane lei, bani pe care aşteptăm să-i primim de la Ministerul Sănătăţii", a declarat dr. Dănuţ Căpăţână. Tot acesta a dat asigurări că spitalul are materiale sanitare şi medicamente în limita bugetului aprobat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. "Avem tot ce trebuie pentru a salva vieţile pacienţilor, să menţinem funcţiile vitale, şi să acţionăm ca un spital de Urgenţă. Avem medicamente şi materialele sanitare pe care ni le putem permite din bugetul contractat cu reprezentanţii CJAS. Dar asta nu înseamnă că dotarea cu medicamente este la nevoile spitalului şi la valoarea serviciilor prestate. Spre exemplu, în luna iulie a.c., spitalul a produs servicii de 8,2 milioane, iar contractul cu CJAS este de 7,1 milioane lei. Există o diferenţă de servicii, în plus, de 1,1 milioane lei, care dacă ne-ar fi decontate am putea să luăm medicamente şi materiale sanitare pe care nu le avem în totalitate", spune dr. Căpăţână.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272