REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Captură record a polițiștilor din Constanța: peste 5,2 milioane de comprimate cu substanțe dopante

Captură record a polițiștilor din Constanța: peste 5,2 milioane de comprimate cu substanțe dopante

Andreea Vlaicu 11 februarie 2024 | 11:04 4095

În urma efectuării a 36 de percheziții domiciliare, la data de 10 februarie a.c., de polițiștii din Constanța, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate și 51.557 de fiole, ce conțin substanțe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro.

Captura record a politistilor din Constanta: peste 5,2 milioane de comprimate cu substante dopantePolițiști

Astfel, în urma analizei de laborator s-a stabilit că acestea conțin substanțe ce se regăsesc în lista anexa nr. 1a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante.  De asemenea, tot în urma analizei de laborator, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanțe dopante de mare risc.

Totodată, au fost descoperite aproximativ 470 de pachete de țigarete netimbrate, precum și 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turcești, 640 de dolari și 120 de lire englezești. La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost conduse 11 persoane, în vederea audierii.

Captura record a politistilor din Constanta: peste 5,2 milioane de comprimate cu substante dopanteBaxuri comprimate

Două dintre acestea, respectiv un bărbat, de 31 de ani, și o femeie, de 29 de ani, au fost reținute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, preparea, procesarea, tranformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operațiuni privind circulația substanțelor dopante cu grad de mare risc și a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, fără drept.

Cele două persoane au fost conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Astăzi, 11 februarie, vor fi prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico  - Financiare, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Reamintim că, la data de 10 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 36 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de contrabandă cu țigări și deținere sau comercializare de substanțe dopante sau produse ce conțin substanțe dopante. Perchezițiile au avut loc în municipiul Constanța și orașul Năvodari, la locuințele a 11 persoane cercetate de comiterea faptelor. 

Captura record a politistilor din Constanta: peste 5,2 milioane de comprimate cu substante dopanteCutii fiole

Astfel, în perioada 2023-2024, acestea ar fi deținut și comercializat țigări netimbrate și produse ce ar putea conține substanțe dopante. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța, Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Update:

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile iar față de femeie s-a dispus măsura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteți siguri ca nu e praduiala lu silviu ?
2
0
Pai aia au legat jumate de oraș și jumat din piata Chiliei.....masa cu drogatul ăla de pe atelierelor
4
0
Sifonelile astea le fac gunoioale alea de pe atelierelor a lu Mircea Oaie....masa....cu fisu ăla drogat de vând la geam și miliția ai păzește in capătul străzii????
7
0
Drogurile lu Popisteanu? Sau el e doar cu cocaina?
1
0
va pup baieti
1
0
Avem si politisti care stiu sa numere sau socoteasca milioane. Bravo!
4
3
pt ce foite ,role la vânzare la liber? că doar nu își fac țigări,pt tras sunt cumpărate de ce nu sunt interzise?
6
2
au crescut importurile si or sa creasca continu avem comertul cu ridicata la granita pe mare pe sosele patriei suntem o tara importatoare
1
0
Lutic cat cristalin baga in el ,si acum sa dat si pe inverse cu strapoane .Rabla ia dat casa lu Marius un rablament celebru .Care lucreaza numai fese .
6
0
S-a mers pe sifoneli, băi nume de caine, se dau în primire ca niște p***e ca apoi să ajungă la pușcărie, sifonati la rândul lor
5
1
Dacă nu era Tocia arestat ,să facă praduiala asta....să scape de belele lui.....dormeau pe ei
4
8
Bravoooo
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369