REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

CAPTURĂ RECORD DE DROGURI în Delta Dunării. Cetățenii sârbi arestați, aduși la Curtea de Apel Constanța

CAPTURĂ RECORD DE DROGURI în Delta Dunării. Cetățenii sârbi arestați, aduși la Curtea de Apel Constanța

Replica API 30 martie 2019 | 00:08 454

Cei doi cetățeni sârbi arestați în dosarul privind traficul de droguri de mare risc, întocmit în urma descoperirii a peste o tonă de droguri (cocaină) în județul Tulcea au fost aduși în fața instanței de judecată din Constanța.

Cei doi bărbați au fost arestați preventiv, duminică, 24 martie a.c., de Tribunalul Tulcea, fiind acuzați de trafic de droguri de mare risc. Aceștia au contestat decizia instanței, astfel că au fost aduși, vineri, 29 martie a.c., în fața magistraților Curții de Apel Constanța, care urmează să se propunțe asupra contestației.

Reamintim că, în dimineața zilei de vineri, 22 martie a.c., polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Tulcea au fost sesizați de polițiștii Postului de Poliție Sarichioi cu privire la faptul că, în noaptea de 21/22 martie a.c., în apropierea localității Zebil, județul Tulcea, se aflau staționate două autotrenuri înmatriculate în alt stat și un autofurgon înmatriculat în România. Din cercetări a rezultat că un grup de persoane (printre care și conducătorii auto ai autovehiculelor menționate) ar fi realizat o operațiune de descărcare/încărcare a unor pachete. Însă, pe fondul neglijenței în manipulare, unul dintre pachete a fost uitat în parcarea respectivă. Polițiștii din localitatea Sarichioi au constatat că pachetul conținea o substanță albă, pulverulentă, care era ambalată în folie de plastic. A fost analizat conținutul respectivului pachet în cadrul laboratorului Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, stabilindu-se că este vorba de cocaină.

Tot în cursul zilei de 22 martie a.c., polițiștii de crimă organizată din Tulcea au fost înștiințați de polițiștii Postului de Poliție Sf. Gheorghe cu privire la faptul că, pe plaja comunei, la 2 kilometri în direcția orașului Sulina, se află o barcă avariată, răsturnată, iar pe mal se găsesc mai multe pachete ambalate în material plastic, conținând o substanță albă, pulverulentă. Analizele ulterioare, efectuate în laboratorul B.C.C.O. Constanța, au confirmat că era vorba tot de cocaină.

Astfel, la nivelul D.I.I.C.O.T. - B. T. Tulcea s-a întocmit dosar penal pentru trafic de droguri de mare risc, fiind constituită o echipă de cercetare complexă, formată din procurori D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, S.T. Constanta și B.T. Tulcea, precum și polițiști de la combaterea criminalității organizate, care au efectuat cercetarea zonei în care se afla barca scufundată.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Poliției de Frontieră Române. Au fost descoperiți 36 de saci, conținând pachete susceptibil a conține cocaină, aceștia fiind ulterior transportați la sediul B.C.C.O. Constanta, pentru expertizare. Rezultatele analizelor au confirmat că este vorba de cocaină, cantitatea fiind de peste 1.040 de kg. În prezent, în cauză sunt două persoane arestate preventiv, echipele de anchetă având un cerc de suspecți bine conturat.

F.B.

CAPTURĂ RECORD DE DROGURI ÎN DELTA DUNĂRII. Cocaină de 300 de milioane de euro într-o şalupă răsturnată

ARESTĂRI în dosarul CAPTURII RECORD DE COCAINĂ din Delta Dunării

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mura-n gura .. ce mare captura, halal politie si diicot @ pe infractori in doare in cot.
0
0
De unde prind retardatii astia ponturi dinastea sa transporte tone de cocaina, nu stiu!? Cum pula mea lasi pachetu in urma, cat de bou sa fii !
0
0
de aia pe tine te-au impuscat si eu traiesc. e drept ca imi voi lua puscarie pentru 5 vieti dar... long live rock'n rol
1
0
Cum p l m sa uiti cocaina pe drum
1
0
Raducanu Raducanu
2
1
Dealeri din constanta si mangalia au plecat pe acolo la peste
2
0
Nu are net acum
5
1
Unde e prostu ala care zice de papacostea
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212