REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Capul unei grupări infracționale care clona carduri la Constanța, săltat de polițiști! A fost CONDAMNAT și pentru evaziune

Capul unei grupări infracționale care clona carduri la Constanța, săltat de polițiști! A fost CONDAMNAT și pentru evaziune

Replica API 2 octombrie 2019 | 00:00 361

Capul unei grupări infracționale care clona carduri la Constanța a ajuns în Penitenicarul Poarta Albă, după ce a fost condamnat definitiv pentru evaziune fiscală. De precizat că și pentru prima infracțiune, cea de clonare de carduri, a fost condamnat în 2013, la 2 ani de închisoare cu suspendare. Ambele infracțiuni pentru care a fost judecat de instanța de la Constanța, respectiv din Neamț, au fost săvârșite în urmă cu 10 ani. Magistrații constănțeni au contopit cele două pedepse și au decis să-l trimită în spatele gratiilor timp de 3 ani și 6 luni. Daniel V., căci despre el este vorba, a susținut în fața magistraților că nu este vinovat.

Polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au depistat luni, 30 septembrie, un bărbat de 36 de ani, din Constanța, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, fiind escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Este vorba despre Daniel V., un individ care a mai avut probleme cu legea în trecut, fiind condamnat cu suspendare pentru infracțiuni electronice.

Acesta este acuzat de procurori, în perioada 17 septembrie – 05 noiembrie 2009 , acționând în calitate de administrator al unei firme cu sediul în Năvodari, fiind împuternicit în acest sens, în baza unei procuri speciale, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale nu a înregistrat în evidențele contabile ale acestei societăți și nu a declarat organelor fiscale teritoriale venituri totale în cuantum de 587.679,23 lei, realizate ca urmare a livrării de produse cerealiere către un partener contractual, sustrăgându-se în această modalitate de la plata către bugetul general consolidat al statului a obligațiilor fiscale în cuantum total de 172.847 lei , din care TVA în cuantum de 93.831 lei și impozit pe profit în cuantum de 79.016 lei, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii continuate de evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate. Probele administrate în cauză au demonstrat dincolo de orice dubiu existența și comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în modalitatea prezentată mai sus, de către Daniel V. instanța a dispus condamnarea acestuia, pe 26 septembrie, la 3,6 luni închisoare cu executare.

A clonat carduri și a creat pagini identice cu cele ale băncilor, prin care solicita clienților date de acces în cadrul aplicației Internet Banking

De asemenea, instanța a constatat că infracțiunea de evaziune fiscală este concurentă cu infracțiunile pentru care Daniel V. a fost condamnat de Tribunalul Neamț, definitivă prin decizia penală a Curții de Apel Bacău, infractiuni privind comertul electronic. El a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic în formă continuată, modificare a datelor informatice în scopul obținerii de beneficii materiale, constituire sau aderare la un grup infracțional, falsificare a instrumentelor de plată electronice, deținere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică și acces neautorizat la un sistem informatic.

Inițial, la data de 21.10.2008 a fost înregistrată la Biroul Teritorial Neamț al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism sesizarea unei persoane cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras de pe cardul bancar suma totală de 7.375 dolari. Persoana vătămată era angajată la societate, fiindu-i emis de către RBS BANK S.A. România un card având stabilit un plafon maxim de 500 dolari cât și o limită valorică de card în sumă de 5.000 dolari, contul cardului fiind periodic alimentat de către bancă, astfel încât să existe permanent în cont această sumă.Aceasta a reclamat că a mers în interes de serviciu, Constanța, ocazie cu care a servit masa la restaurantul „CRAZY" împreună cu altă persoană, iar c/v consumației a fost achitată cu cardul respectiv. După efectuarea acestei plăți partea vătămată nu a mai folosit. La un moment dat, când a încercat să efectueze o plată a fost refuzată pe motiv de depășire a limitei zilnice de 500 U.S.D. Ulterior, partea vătămată s-a adresat băncii emitente și cu această ocazie a aflat că persoane necunoscute au retras ilegal, din contul său, suma totală de 7.375 dolari. Persoana vătămată a mai relatat că un angajat al acestui restaurant i-a pus la dispoziție o masa unde se afla un aparat POS mobil pentru efectuarea tranzacției de plată a consumației, ocazie de care acesta a profitat pentru a copia datele de pe cardul său. Prin rechizitoriu se prezumă că, ulterior această persoană necunoscută i-a furnizat datele inculpatului Daniel V. care a înscris datele pe un card blank după care a făcut mai multe extrageri și plăți. Daniel V. A făcut extrageri din cont la mai multe ATM-uri din Constanța, după cum l-au dat de gol mai multe imagini video depuse la dosar.

De asemenea, la data de 15.12.2008 a fost înregistrată la I.G .P.R. - Direcția de Combatere a Criminalității Organizate sesizarea Raiffeisen Bank România cu privire la constituirea unui grup infracțional specializat în crearea de pagini de internet false, identice cu pagina de web a Raiffeisen Bank România, prin care clienților băncii le erau solicitate date de acces în cadrul aplicației Raiffeisen Online (aplicație de Internet Banking), respectiv codul de utilizator, parola, numărul cardului bancar sau grupuri de cifre din numărul cârdului bancar.

El a fost condamnat la doi ani cu suspendare de magistrații din Neamț. Iată că, aceasta nu a fost singura infracțiune comisă. Daniel V. A fost acuzat și, ulterior, condamnat, pe 26 septembrie a.c., pentru evaziune fiscală. A negat acuzațiile care i se rețin în sarcină, declarând CĂ, a doua jumătate a lunii iunie 2009, căutându-și un loc de muncă, în urma unui apel telefonic, s-a prezentat la un interviu, în urma căruia i s-a comunicat că a fost selectat, iar după câteva zile a semnat un contract cadru de muncă. A susținut că nu-și mai amintește numele societății unde urma să se încadreze, nici numele persoanei care l-a contactat, activitatea sa la societatea respectivă a fost foarte scurtă, întrucât campania de achiziții cereale fiind deja începută, societatea nu avea activitate;. întrucât după o lună de zile nu a primit salariul și-a depus demisia. A negat că ar fi semnat vreun document aparținând acestei societăți, facturi fiscale și borderouri de achiziții sau că ar fi ridicat bani din bancă, având în vedere că nu a dat niciodată specimen de semnătură în bancă, a negat, de asemenea, că s-ar fi prezentat la notar cu patronul firmei în vederea întocmirii unei procuri, susținând că nu a purtat nicio discuție cu acesta referitoare la activitatea vreunei societăți. Numai că, împrejurarea că a fost cel care a completat aceste înscrisuri considerăm că este susținută și de constatarea făcută de către expertul criminalist la momentul la care i s-au înaintat actele în vedere efectuării expertizei criminalistice grafoscopice.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tocmai acum, cand voia PeSeDeul sa-l puna comisar european ...
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272