REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Carantinaţii veniți forțat pe litoral se plâng că nu le ajunge mâncarea!

Carantinaţii veniți forțat pe litoral se plâng că nu le ajunge mâncarea!

Replica API 24 martie 2020 | 00:08 7135

Litoralul românesc a fost transformat în centru de carantină, aici fiind deja cazați sute de români care au venit din zona roşie a Italiei. Vor sta 14 zile, după care vor putea merge acasă, dacă nu intervin probleme. În alte condiţii, oricine s-ar bucura de cazare gratuită la mare, într-un hotel, însă nu şi cei carantinaţi. Deşi primesc zilnic ciorbă şi carne, oamenii de aici se plâng că mor de foame, iar ceea ce primesc nu i-ar ajunge nici unui copil.

„Unei persoane aflată în carantină i se alocă de la stat 70 lei pe zi + 50 euro, eu nu primesc nici 30 lei pe zi. Duminică, la ora 10. 44 a sosit micul dejun: o felie de salam, gem, unt, brânză topită. La prânz, 2 linguri de orez cu o bucățică de piept. Cina a fost o bucățică cașcaval pane, un şnitel, dar micuţ, şi cartofi prăjiți. Nici un copil nu şi-ar potoli foamea. Luni, la prânz a fost ok, ciorbică de porc cu cartofi prăjiți şi o bucată de carne porc. Camerele sunt ok, e cald, avem apă caldă, dar mancarea... Noi respectăm în totalitate măsurile, nu ieșim decât să luăm mâncarea de la uşă şi atat”, a declarat, pentru Replica, un carantinat.

Meniul pentru carantinaţii din hotelurile de pe litoral este adus de către o firmă de catering. Prefectul George Niculescu a spus că nu cunoaște numele firmei care se ocupă de hrana românilor veniţi din Italia.

Precizăm că alocaţia de cazare pentru persoanele carantinate este în valoare de 230 de lei pe zi sau de 50 de lei dacă spaţiul este pus la dispoziţie în mod gratuit, iar indemnizaţia de cazare este în cuantum de 70 de lei pe zi. Iată că cei care au ajuns zilele trecute în staţiunea Mamaia, la unul din hotelurile de pe litoral, pentru a fi carantinaţi, spun că mor de foame, deşi statul le oferă indemnizaţie pentru perioada de carantină.

Mai exact, alocaţia de cazare în valoare de 230 de lei pe zi include, pe lângă costurile legate de spaţiul de locuit, costurile cu servicii de curăţenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor persoanelor şi a altor efecte personale ale acestora; în situaţia în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziţie în mod gratuit, alocaţia de cazare este în valoare de 50 de lei pe zi, care include cheltuielile pentru serviciile de curăţenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor şi a altor efecte personale ale acestora. Indemnizaţia de cazare este în cuantum de 70 de lei pe zi şi cuprinde: cheltuieli cu hrana - 3 mese pe zi servite în cameră, cu utilizarea tacâmurilor şi a veselei de unică folosinţă; cheltuieli cu apa - între 2 - 4 litri pe zi de persoană, cu utilizarea paharelor de unică folosinţă; cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare - câte două pijamale şi două perechi de papuci de unică folosinţă pentru toată perioada de carantinare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce uisti boscherii astia din diaspora ! De ce n ati stat ma la voi acolo in lux ? Parca va mirosea romania si spitalele din romania acum cativa ani ! Ce cautati ma la noi sa ne mancati si mancarea asta gratis ? Platiti in euro si vi se face livrarea jos la intrare . De acolo.o aduce sus si o lasa in fata usii. Cu banii tai din hotii , mananci ce vrei
8
0
Sa o suga trebuiau sa stea acolo de unde au venit
10
1
ana draga, un proverb romanesc spune asa frate, frate dar branza e pe bani, asa ca daca nu au contribuit cu nimic la stat cum am facut noi stia de aici si mancarea aia este mult!!!
7
3
e covit19,dar noi plecam in vacanta in romaia ca acolo nu zice nimeni nimic si poti sa faci ce vrei...toti este prosti
7
3
le duce de mancare daniel georgescu de la canale navigabile ca sa nu il dea astia afara
6
0
SA PLATEASCA MANCAREA SI POT COMANDA CE VOR
17
1
Super! Multi nu au avut, nu au si, din pacate, nici nu vor avea niciodata nimic din toate astea!...
5
2
Fitosii pulii sa taca dracului din gura!
7
1
Eu am muncit 45 ani la ICH si am pus umarul la tara asta . Am o pensie de 805 ron Mananc mai putin ce vad acolo si nu cascaval si sunca presata ... de prea bine faceti ce faceti . Alte tari daca commentati va arunca pe strada ....
20
1
O sa vezi tu pe dracu'n cu fitile astea!
6
3
Mai bine ramaneati in Italia ca sa nu va mai plangeti atat. Dupa ce ca v a adus pe moca la mare frumos sa umpleti constanta tot voi sunteti aia nemultumitii. Fime ar scarba!
17
2
Inuman. Nici o fiinta umana nu merita mancarea asta!
9
27
O spaguta la paza bacsis la taxi si te plimbi cand vrei si unde vrei traiasca peneleu si usereu nu i am votat degeaba acum am deja si pasarica ca am mers la curve ce viata pe noi
8
12
Pai fratilor, credeati ca veniti la Caviar, Homar si ce mai serveati voi in restaurantele pe care le-ati frecventat cat ati fost plecati? Voi cu ce ati contribuit la stat? Acum faceti fite. Spuneti mersi ca sunteti "acasa", ca o sa treaca perioada de carantina si ca o sa ciocniti cate un ou de Paste, cu familia, astia de mai apucati Pastele...
17
8
Are dreptate Dan si Horia.Daca tot vreti trai neneaca moca, dupa ce trece pandemia, toti cate faceti gura acum ,sa treceti la munca in folosul comunitatii, ca nimic nu e gratis.Oamenii care se expun zilnic sa fie prezenti in spitale, in farmacii, in magazine alimentare ca sa beneficiem de strictul necesar sa nu fim abandonati, merita statuie.
17
2
Mai du te fa in mortii mati cezarovita ce esti aici e vorba ca se fura banii alocati tuta proasta ce esti
14
4
Poate ca portiile sunt modeste,insa cei in cauza ar trebui sa inteleaga ca nu sunt turisti la all inclusive moca. Pe urma,sa fie multumiti ca totusi cineva are grija de ei,sunt supravegheati medical . Toti fac eforturi,unii sufera de foame fara sa fie carantinati,mai sunt si cei fara loc de munca si fara locuinte,sunt o sumedenie de oameni care chiar o duc foarte rau.
19
1
stai asa sa vedem cine raspunde de decizia asta cu aducerea lor aici, inchiderea frontierelor rezolva problema cu figurile astea cu mancarea, dar poate se sesizeaza institutiile si ii duc mai departe de zona asta si se rezolva definitiv
15
4
uitati-va la micul dejun, mai mult costa casoleta decat ce-i in ea
7
8
Dar ca medicilor care ii deservesc nu li se asigura masa trebuind sa-si aduca de acasa cand sunt de garda..asa este ok ,nu ??
23
4
"Dragi" conducatori ai acestei tari Romania , protejati doar pe cei din diaspora? Dar romanii care au stat in tara si au platit contributii si care acum sunt someri sau nu mai un loc de munca datorita situatiei cine le aduce mancare? lor ce le subventionati? Noi romanii care am ramas si am dus greul acestei tari nu meritam nimic? ca v-am platit salariile din muca noastra!
33
1
nu e vorba ca au venit sau nu, este o problema pentru ca cineva fura bani si aici, suma alocata ar trebui sa asigure 3 mese bune pe zi, dar cineva micsoreaza portiile. atentie nu pot primi mancare din afara, nici de la familie pentru cei din Constanta
23
9
diaspora!!!!1
10
4
Sa doarma si sa manance mai putin sau ce vor in plus sa plateasca. Pentru ei plateste tara care au lasat-o si au plecat inloc sa munceasca aici. Printre ei sunt si oameni nevinovati care poate au calatorit sau au fost in vizita. Pacat de ei.
28
4
Nu tin cu ursul, ca nu-i frumos ce fac hotelierii, dar sa ma ierte D-zeu, sunt someri in ziua de azi, care mananca o data la doua zile, si voi va plangeti ca e mancarea insuficienta? Aveti un pat, papica asigurata si va plangeti? Majoritatea dintre voi nu cred ca aveti conditiile actuale acasa. Pentru cine ati muncit ultimi ani? Poate autoritatile se sesizeaza si ori iau masuri, ori scad alocatiile pentru repatriati. Ca vad ca se poate.
46
5
Nu ar fi nici o supriza ca uni patroni de sa profite de situatia asta de criza pentru ca Statul plateste,in tarile civilizate daca un hotelier face asa ceva cand in tara este stare de urgenta statul ii confisca tot si il trimite si la puscarie pe viata.
23
3
Pnl si Klaus au hotarit sa-i aduca ptr ca sint votantii lor ----nimeni n-a intrebat pres de consilii municipalee daca ii vor -----Pnl vor avvea sub 5 % voturi
26
4
Futu-va in gura de laturile societatii,dupa ce ca sunteti carpe de sters pe jos prin Italia si spalati mosii si babele la pula,venti cu mangle ca mancarea nu e de ajuns sau ca nu e buna!!!,Voi nu aveti bani in buzunare?Sunt sigur ca daca v-a exprimati intentia si faceti lista si puneti bani ,v-a cumpara cineva de crapat!Aaaaa ,dar stati asa!Poate voi vreti pe gratis?
32
6
Problema este citi bani se incaseaza, si cine, pe aceste mese. Pentru ca banii alocati pentru mincare sunt destui, dar cei care o vind, nu ofera nimic. Va dati seama cit se incaseaza pe meniu!!!!
29
3
Sunt obisnuiti sa manince ca niste porci.Se cred la gratare, la iarba verde.
15
5
Multi dintre romanii care au cotizat la stat, sar peste cina, iar voi va plangeti.
35
4
Niste carnati obositi. Multi dintre ei cred ca nu au stat in viata lor la hotel iar acasa se caca in spatele casei. In Italia probabil ca multi dormeau inghesuiti in cine stie ce garsoniera sau in ce conditiii si aici fac figuri. Cacati obositi. Astia merita pus parul pe ei si trimisi la razboi.
34
5
sunt deja 5 insi care au c 19
21
2
Sa zica mersi, in Italia mancau resturile de la turisti si acum fac fite
34
4
Trebuia sa ramaneti in Occident. Acolo in mod sigur mancati mai bine. Si nu mai aduceati virusii in tara.
42
3
Personalul medical nu are echipament de protectie, oamenii sunt trimisi acasa, iar voi ordinarilor care nu platiti nimic la bugetul de stat va plangeti? De ce naiba nu ati ramas acolo unde traiati voi in puf si mancati la discretie homar, langustina si caviar?
44
4
multe fructe si legume , fasolica si cartofi , de pasti un borsulet, o fripturica de miel, oua rosii si cozonac, e ospitalitate ...romaneasca ce naiba!
12
5
Da'va-as cu dintii de bordura, voi stiti cati dintre copiii pe care i-ati abandonat in tara, in grija vreunei bunici batrane si bolnave care abia de se poate ingriji pe ea, ar fi bucurosi sa aiba zilnic pe masa ceea ce mancati voi ? Daca vreunul care citeste ce am scris are dubii ca ceea ce spun este real, intrebati orice profesor care are catedra in satele din judet despre soarta copiilor diasporezilor. Adaugati la lipsurile materiale pe care acestia le indura si efectul devastator asupra psihicului lor.
45
3
Celor din spitale li se aloca 10 lei pe zi, iar acesti rupti in cur se vaita, desi majoritatea sunt probabil la prima generatie incaltata din neamul lor. Hai sictir!
57
4
Ce nerecunoscatori suntem ,ei ne-au adus cadou de Pasti si noi nu suntem ospitalieri de n-au oamenii putere sa faca jogging pe plaje!Rugi multe cu tamaie asemenea!
30
4
Bai nesimtitilor, ati fost, majoritatea, la furat si la curvarasit. Acum , ca italienii sunt in carantina, nu mai puteti " munci " , ca va arestau imediat. Asa ca , ati fost adusi in tara, cu avionul, sunteti cazati in hoteluri si primiti si mancare. Totul gratis, pe banii nostrii, ca pana acum nu ati cotizat un ban la bugetul tarii. Si aveti tupeu sa faceti gat , golanilor si coardelor ce sunteti ! Platiti , daca nu va convine.In Italia nu aveati curaj sa guitati si faceti scandal? Futu-va' gura de atarnatori.Altii muncesc ca voi sa trandaciti.In corturi, pe camp trebuia sa va duca.
42
6
ba boschetarilor,stati aici pe banii nostri,nunati platit un leu la sanatate si noi care platim de ne rupem nu mai avem loc in spitale de voi,hu v.a invitat nimeni sa nenumpleti de boli,si mai avetimsi tupeul sa cereti mai mult? ia mai muriti mai flacai!
54
5
Niculescule pe tine si PNL pulea va mai alege la locale si parlamentare. Cu toate ciorile si infractorii adusi din afara si pe care ii cazati si hraniti mai bine si mai scump decat copiii din orfelinate care nu au nicio vina pt ca i-au nascut niste cretinopate sau batranii din azi le ori bolnavii din spitale care si-au platit toata viata darile la stat ca sa fie tratati in conditii mai mizerabile decat jegosii astia de la Flora, Dunarea Eforie, Techirghiol.. Bucovala iar ai prins contracte cu statul. DNA-ul doarme in aceste zile
57
3
Au 230 de lei alocati pe zi!Stiti cat este alocatia unui copil pt.o luna de zile?Ne-au adus guvernantii si niste nesatui de hotelieri moartea-n dar,aducandu-va pe voi aici!Unii dintre voi n-ati vazut marea pana acum,noroc ca v-au cazat astia pe litoral!Trebuia sa mearga fiecare in judetul lui!
58
3
sa fie deschis langa hotel, au bani, sa isi cumpere prin Glovo
27
6
Si asa va plictisiti in camere, apucati-va de videochat, mai castigati un ban si va comandati ce vrea sufletelul vostru la take away !
30
5
Dar cand le au zis toti sa ramana in Italia, de cevplm s au intors? Sa i iafratele prefect acasa
53
3
Va deplangem soarta dragi confrati diasporezi dar nu avem nicio vina pt situatia in care singuri v-ati bagat alegand sa veniti acasa. Stiati ce va asteapta si ca nici noi nu mai putem de bine. Mai rabdati 2 saptamani pana ajungeti la casele voastre unde va veti indestula cu mancare.Rugati-va la DZEU sa fiti sanatosi cu totii. Este Postul Pastelui si mai multe rugaciuni, matanii, apa si paine si mai putina imbuibare.
58
3
a devenit o afacere.Rusine.
28
6
Comanda si gur de mancare cersetorule. Cand mancai resturi la KFC Italia iti placea, de-aia te-ai dus la cerseala si furt de la batranii italieni. Plateste-ti mancarea sau asctati matele muzicale inchis in Flora!
37
7
mucles mo. sa murit toti de Covid-19!
27
8
Stati dracu acolo si nu mai comentati.Dupa ce ca ati adus virusul in romania mai sunteti si tari in clanta.
47
9
Hai mars dupa ce ca nu respectati mai vreti sa fiti si hraniti, consumati resurse aiurea si va duceti la mega image sa va cumparati tigari blat. Ce plm cautati afara din hotel ? vai de voi cand o sa fie outbreak
60
6
Minte numa hoti au venit.putini romani au venit
41
5
Ma doare in cur de primarie. Acum se fac banii sa ne retragem.. bafta sclavilor. Munciti
16
24

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212