REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CARTIERUL FALEZĂ NORD, COPLEŞIT: ‘E focar de infecție!’. Vecinii care ‘strică’ zona de lux

CARTIERUL FALEZĂ NORD, COPLEŞIT: ‘E focar de infecție!’. Vecinii care ‘strică’ zona de lux

Replica API 13 octombrie 2018 | 11:58 475

Ce spun poliţiştii locali

Ce spun poliţiştii locali

Mizeria din ograda unor locuitori ai Constanţei a ajuns subiect de discuţie în rândul locuitorilor din jur. Vecinii unor persoane care locuiesc într-o casă din zona Faleză Nord au ajuns la capătul răbdării şi au dat sfoară în ţară despre problema lor. Este vorba despre mai mulţi constănţeni care locuiesc pe strada Unirii din municipiu. Aceştia reclamă disconfortul creat de vecinii lor, o familie numeroasă care locuieşte într-una din casele aflate în zona Unirii, pe strada Maior Șofran, în apropierea blocului FZ24. Mai exact, aceştia doresc să facă public traiul lor zilnic alături de vecini, precizând că aceşti vecini ar fi transformat zona într-un real focar de infecţie, dar şi că ocazional se întâmplă evenimente cu tentă violentă.

“Locatarii nedoriţi” aşa cum îi numeşte constănţeanca, şi-ar exploata copiii prin faptul că i-ar trimite la cerşit şi i-ar îndemna să răscolească gunoaiele. Potrivit acesteia, cazul a intrat de mult timp în atenţia Poliţiei Locale Constanţa.

"Aș dori să vă aduc la cunoștință următorul caz. Pe strada Unirii, în apropierea blocului FZ 24 locuiesc de mai mulți ani, într-o casă care stă să cadă mai multe persoane care au creat un adevărat focar de infecție precum și multiple probleme sociale în această, altfel, zona de "lux" a Constanței.

Pe lângă munții de gunoaie pe care le provoacă și le adună, precum și numeroase dejecții umane,locuiesc îngrămădiţi cel puțin 20 de copii pe care părinții găsesc de cuvință să-i exploateze în fel și chip, obligându-i să caute prin gunoaie, să cerșească și să comită mici furturi în zona și nu numai.

Acești copii,care nu merg la școală, umblă desculți și murdari și sunt supuși abuzurilor fizice constante din partea oamenilor care ar trebui să-i îngrijească,dezvoltând în timp grave probleme de comportament și mentale. Acest imobil, care e branșat ilegal la electricitate și apă se află într-o situație bizară din punct de vedere legal, fiind aparent "cu proprietar fără proprietar" într-o zonă unde metrul pătrat se vinde cu 400 de euro.

Terenul învecinat este proprietatea celui care are în administrație cimitirul central,iar terenul pe care se află casă este proprietatea unei femei care ,așa cum spun surse din Poliția Locală și SPIT, se declara "exasperată" de faptul că de-a lungul timpului a fost agasată de amenzi pentru tulburarea liniștii publice și pentru depozitarea ilegală de gunoaie,dar inexplicabil nu găsește de cuviință să-i evacuează pe locatarii nedoriți.

Asta în timp ce zona se degradează din ce în ce mai mult sub presiunea acestor indivizi că să nu mai vorbim de chinurile la care sunt supuși copii care sunt nevoiți să trăiască sub același acoperiș,unii dintre ei foarte mici și care nu par ai lor. Va rog să investigaţi deoarece "caracatița are multe tentacule și ramificații" in acest caz aparent tragic." , a declarat o constănţeancă.

Proprietatea este supraimpozitată din cauza MIZERIEI și DEGRADĂRII!

Situația a fost identificată de către polițiștii locali constănțeni vineri seară, 12 octombrie a.c., și confirmată. Imobilul a fost identificat, fiind o construcție la parter, pe strada Maior Șofran nr.18 din Constanța.

În incinta clădirii și-au făcut cuibul mai multe persoane de etnie romă, acestea locuind ilegal în clădirea respectivă. De asemenea, precizăm că proprietatea este privată, aparținând unei persoane juridice. Clădirea a fost supraimpozitată conform HCL din cauza gradului de degradare avansat în care se află.

În anul 2017 proprietarul imobilului a fost sancționat de două ori din cauza mizeriei și pentru neîntreținerea spațiului, conform legii. Se pare că sancțiunile nu au avut efectul îndreptării situației în cazul de față, iar cei care locuiesc în zonă sunt nevoiți să suporte deranjul cauzat de persoanele care locuiesc în acea clădire.

Amintim că polițiștii locali constănțeni au organizat în ultima perioadă acțiuni privind situații asemănătoare și pe strada Semănătorului din municipiul Constanța. De asemenea, acțiunile polițiștilor locali constănțeni vor continua și în perioada următoare.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parca nu se stie....interese imobiliare !
0
0
Au ajuns tiganii sa vrea civilizatie!
0
2
Ma va plangeti ca nu aveti spatii verzi,loc de parcare,loc sa mergi pe strada,dar de fiecare data vad ca rasare cate o biserica noua.de astea nu ziceti nimic? Acum ceva timp am vazut ca se ridica o biserica si practic constructia incepea de pe trotuar,adica acoperea trotuarul cu totul. Politia locala o suge pe salarii de minim 4000 de lei si sta la panda sa mai dea cate o amenda ca ai oprit 2 min ca nu gasesti loc de parcare. Sa va ia dracu!
11
3
Se rezolva cu Raid. Elimina daunatorii instantaneu!
6
3
Aia stau abuziv nu au acte pe casa
0
2
Cine sa ia masuri ? Politia Locala ? Ma scuzati , dar nu au timp de muritori , doar la comanda dispeceratului din Primaria , cand au domniile lor Interes ! Chiar sunteti Orbi ?
10
2
Interese imobiliare???
14
0
Singura solutie ptr jegurile astea NAPALMUL!
8
3
draga anonimul alupigus daaaa tu si mamata
5
11
Aia stau abuziv nu au acte tigani afara dusi la buc la auhwiz
6
3
Ce daca trimit bai sifonule copilu la cersit , eu nu fur ca voi sa am bani si statul imi da alocatie 84 de lei pe luna iar voua sute de euro. Normal ca fur , am si porc crescut in curte sanatos nu mananc ca voi E uri.Vreti zona rezidentiala da va e rusine cu cetatenii care nu au ce manca,
2
12
Cartierul faleza nord de lux...buna gluma da.
31
3
Va vaitati ca niste moluste. Faceti curat, nu autoritatile arunca gunoaiele, ci voi! Toata ziua mancati rahat la comentarii, va injurati orasul si semenii, dar unu nu ar ridica un pai. Vai de voi, postaci ametiti!
16
26
constanta este cel mai mizerabil oras din tara. rusine autoritatilor care nu fac nimic.
44
3
Pe zi ce trece,Constana se degradeaza sub ochii autoritatilor centrale si,mai ales,locale!
40
3
Tot orasul este o mizerie ... nu avem strazi, plin de caini, plin de masini, nu parcuri, nu nimic, cum poate sa fie o zona de lux intr-un oras infect?
46
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614