REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Căruţaşii, în coloana maşinilor de la semafor!

Căruţaşii, în coloana maşinilor de la semafor!

Replica API 13 martie 2017 | 23:09 373

Nici în 2017 nu am scăpat de căruțași pe şoselele Constanţei! În cursul zilei de sâmbătă, 11 martie a.c., un constănțean a surprins pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța o căruță care aștepta în coloană la semafor, în zona Trocadero. Peisaj de secol 19 în secolul 21 spune constănțeanul.

Legea nu permite căruțașilor să circule pe arterele municipiului, însă aceștia niciodată nu au ținut cont de acest lucru. Se pare că pentru cei mai mulți dintre ei legea chiar nu contează. Asta o dovedește și căruțașul din imagine care nu dă doi bani pe lege și își așteaptă rândul la semaforul de pe bulevardul Alexandru Lăpușnean din zona Trocadero, Constanța. “Cu calul și căruța la Trocadero în intersecție… Constanța în secolul 21 și la semafor așteaptă căruța... Vi se pare normal ca pe arterele principale să circule cu atâta lejeritate căruțașii? De data asta a așteptat în coloană cu mașinile, nu au mai făcut manevre în intersecție. Avem pretenții de secol 21, dar condiții de secolul 19!”, a precizat Alex M.

Poliţiştii locali constănţeni au aplicat de la începutul lunii decembrie 2016 şi până la jumătatea lunii ianuarie 2017, 27 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor atelajelor cu tracţiune animală în valoare de 30.375 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din Codul Rutier. Pe căruţaşi îi întâlnim zilnic pe arterele principale ale oraşului de la malul mării. De multe ori rămânem surprinşi de iresponsabilitatea cu care mânuiesc căruţa. „Eu nu înţeleg ce caută căruţele pe drumurile publice. Trebuiau interzise, nu să existe asigurare, rovinietă, cauciuri de iarnă, extinctor, trusă de prim ajutor”, a declarat un cititor al ziarului „Replica” de Constanţa. Totodată, pe lângă faptul că sunt un pericol în trafic, ei îşi pun în pericol şi proprii cai. Din luna septembrie şi până la această dată, s-au întâmplat cel puţin două cazuri în care caii au fost maltrataţi, bătuţi şi abandonaţi de căruţaşi. Evenimentele i-au sensibilizat şi i-au revoltat în acelaşi timp pe constănţeni.

Reamintim că la data de 5 septembrie 2016 şi-au bătut şi înfometat animalul, după care l-au abandonat în zona depourilor CFR. Calul a fost părăsit de „stăpâni” deoarece nu au mai putut să îl exploateze. Din fericire, animalul a fost ridicat şi dus la Microrezervaţie de către Poliţia Locală. „Am fost contactat de cei de la Poliţia Locală pentru acest caz. Tot ei l-au adus şi acum se află la noi. A mâncat, însă nu a băut apă. Are mai multe plăgi şi o stare de degradare. Este un cal părăsit din cauza unei afecţiuni a copitei. Animalul va sta la Microrezervaţie până se va face bine”, a afirmat la acea dată Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. La Microrezervaţie şi-a făcut apariţia şi un individ care afirmă că el este proprietarul calului. Poliţiştii au deschis între timp un dosar penal în acest caz.

Ulterior, la data de 6 noiembrie anul curent, s-a repetat incidentul! Un alt cal a fost găsit abandonat în staţiunea Eforie! Rănit şi fără putere, acesta zăcea pe un câmp din staţiune. În urma unei sesizări, un echipaj al Poliţiei Locale s-a deplasat la faţa locului. De asemenea, a fost sesizată şi Protecţia Animalelor, iar calul a fost dus la un adăpost și i s-au acordat primele îngrijiri medicale. Constănțenii au numai cuvinte grele pentru persoanele care se fac vinovate de rănirea cailor. Unii dintre ei sunt chiar revoltați și ar face orice numai ca aceste evenimente să nu se mai repete. “Indinomazii nu au milă de nimic, distrug totul, dar au pretenția să fie ajutați. În timp ce săvârșesc infracțiuni să îi repatriem în India, că tot au fost recunoscuți.”, a declarat un constănțean deranjat de situație. De asemenea, constănțenii doresc pedepsirea celor care își maltratează caii. “Trebuie să i se facă dosar penal pentru abuz asupra unui animal și confiscat calul. Bietele animale… cum le chinuie țiganii!”, a mai precizat reporterilor Replica de Constanța, un cetățean.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand se ridicau masinile si carutele, erati impotriva! acum luati!
0
0
Si Claudia. Ne era dor de voi!
1
0
votantii pesede adusi de mazare.sper ca sunt vecini cu bosorogii pachetari care au distrus orasul
1
0
Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori
3
1
de ce nu au RCA ? dau cu caruta peste tine si te lasa cu paguba
4
0
primaria este deranjata de babute care bat 20 km. cu te miri ce flori si verdeturi proaspete, asta este munca politiei locale. tiganii au doar drepturi,de indatoriri le spune cineva? huuuoooo primarie si angajati de rahat
8
0
..s-a tinut cont cand si cand de intrarea in urbe a a carutelor !..dar au avut verde si de la politie fiindca nu s-au luat de ei pentru niste voturi darsi pentru pactul facut cu cei de la salubrizare ! in ce zi vine gunoiul la dvs? ..daca s-au scos tomberoanele ,cu siguranta vor fi primii ce vor "scobi" prin ele ! CARUTE..incercati la nr. de tel. 0241484205..cate sesizari au rezolvat??daca respectau legea nu mai existau..macar pentru implicarea lor in accidente si tot ar fi fost ceva ,se salvau niste vieti omenesti ! sau distrugeri !
5
0
Ar trebui confiscate carutele arse,caii confiscati si predati diferitelor ONG-URI de protectia animalelor.Nu se mai poate asa ceva,ne intoarcem vreo 200 ani cu asemenea specimene de ,,oameni".Oare d-nul primar Fagadau stie? Poate numai o baliga la vreo intersectie din oras sa-i aduca la cunostinta ca nu se mai poateeeeee trai in Constanta cu lichelele astea!
6
0
sa-mi bag frate , viitorul e rosu , ciorile au invadat Europa dar corditii se inmultesc asa de mult ca nu mai scapam de ei
9
0
Constanta este o comunamedievala tiganeasca populata de pensionari ,boschetari onanisti,tineri care se duc la carciuma, cersetori si foarte multe prostituate.este locul unde noi aruncam gunoaiele si ne aducem cainii sa se cace pe strada si in gropile de pamant cu plastice rupte unde se joaca copiii murdari ai comunei. Reprezinta locul unde ne targuim la pret pentru tigari moldovenesti vandute pe ulita.
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614