REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Casa Embiricos devine Incubator de afaceri

Casa Embiricos devine Incubator de afaceri

Replica API 29 iunie 2019 | 02:06 489

Casa Embiricos este una din clădirile emblematice ale Constanței, în care s-au scris pagini importante din istoria orașului de la malul mării. Cândva Palat al Navigației, de ani buni edificiul este adăpost pentru boschetari și a ajuns un real focar de infecție, după cum atrăgea atenția cotidianul „Replica de Constanța” în edițiile anterioare. Municipalitatea începe să facă pași cerți spre reabilitarea clădirii.

„Clădire emblematică a Constanței, aflată astăzi în suferință” – astfel caracteriza primarul Decebal Făgădău Casa Embiricos, cum este cunoscut imobilul impunător, de șase etaje, amplasat pe strada Nicolae Titulescu, numărul 13, Zona Peninsulară.

Caracterizarea a fost făcută în 2018, atunci când anunța planul municipalității de a realiza în respectiva locație un „Incubator de afaceri”. Iar planul acesta începe să prindă contur, după cum anunță tot reprezentanții Primăriei Constanța. Astfel, luni, 1 iulie a.c., în sala de ședințe a Primăriei Constanța, primarul Decebal Făgădău și Luminița Mihailov, director general al Agenției pentru Dezvoltarea Regională Sud Est vor semna contractul de finanțare a proiectului „Incubator de afaceri Constanța”.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, ai Zonei Metropolitane și Jenica Crăciun, director Direcția de Implementare POR.

Proiectul prevede reabilitarea și refuncționalizarea clădirii și transformarea ei în incubator de afaceri destinat sectorului industriilor creative.

F.B.

Citește și: ‘Schimbarea la faţă’ a Zonei Peninsulare: CASA EMBIRICOS intră în reabilitare!

ÎNCĂ O EMBLEMĂ A CONSTANȚEI, SUFOCATĂ DE GUNOAIE!

Strada unde s-au scris pagini importante din istoria Constanței, astăzi aproape în MIZERIE!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai degraba incubator de limbrici nu este decat o alta manarie prin care sa se sifoneze niste bani pentru cine trebuie
1
0
Din 4 in 4 ani se reiau teme de campanie. Candva era un comitet consultativ cu niste unii din privat ... aceeasi tema era discutata si atunci .
4
0
Incubator de afaceri pentru cine? Ce fel de afaceri si care sunt participantii? Cine participa, care sunt regulile , ce transparenta , este un regulament ,,,????
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212