REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cât a plătit Portul Constanța pentru scafandrii care au scos oile moarte de pe nava Queen Hind

Cât a plătit Portul Constanța pentru scafandrii care au scos oile moarte de pe nava Queen Hind

Replica API 24 decembrie 2019 | 00:00 604

Operațiunile vor dura șase luni

Operațiunile vor dura șase luni

Statul român va cheltui sume importante de bani în următoare perioadă pentru limitarea efectelor cauzate de scufundarea navei Queen Hind, în Portul Midia. Pe lângă tragedia celor peste 15.000 de oi moarte pe 24 noiembrie, în condiții care au stârnit reacții vehemente în toată lumea, recuperarea leșurilor și reducerea poluării reprezintă cheltuieli necesare și urgente.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a atribuit pe 12 decembrie un contract pentru ”Servicii de scafandrerie – activități suport pentru reducerea poluarii ca urmare eșuării navei M/V QUEEN HIND în Portul Constanța zona Midia”. Serviciile au fost contractate prin negociere directă, într-o ”Situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de entitatea contractantă”.

În ce constă contractul

Potrivit documentației de atribuire, ”Obiectul îl reprezintă prestarea serviciilor de scafandrerie ca activități suport în operațiunile ce se vor desfășura ca urmare a eșuarii a navei M/V Queen Hind in Portul Constanța, Zona Midia. Aceste operatiuni vor fi, dar fără a se limita la acestea, următoarele: ridicarea din apă a leșurilor și a oricăror alte lucrări pentru Beneficiar ce necesită intervenție în apa din zona epavei”. Valoarea totală a contractului care se întinde pe perioada a șase luni este de 77.550 lei, fără TVA.

Cine e câștigătoarea

Beneficiară este Nemo Pro Diving SRL din Eforie Nord. Firma înființată în anul 2015 a raportat pentru anul 2018 afaceri de 966.703 lei și un profit net de 281.834 lei, cu cinci angajați. Scafandrii de la Nemo Pro Diving au experiență în activități utilitare de anvergură, dar, fără îndoială, experiența de la Queen Hind va fi unică.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"MEZEI a cazut dar SINCAN cat mai rezista"24 dec. Rezista atat timp cat exista CLANUL.
0
0
Pentru incompetenta si coruptia din ANR platim toti, nu doar Portul Constanta.
0
0
Atat timp cat Catana este in conducerea ANR-in Consiliul de Conducere, de Sincan nu se va atinge nimeni.
1
0
Mezei si Sincan trebuie sa plateasca ca au bani. DNA Constanta si ANAF verificatii la averi
6
0
Dar dc nus conditi ilie are doar scafandri cu cele cara cu lotca iar e bagat la innaintare o sageata.ma oameni buni uitate ce capital are firma cu ce bani intra in caz de sa poata suporta si ia niste cheltuieli neik nimeni bagat.astai romania lu DOREL.Sau proiectu de sute d milioane de eur escavare in port care vintura cu doua vaporre care au greifer de 5 metri si dau adincime de 12 m ce prosteala,da UNCIULEANU is sigur k la bagat JENIK p ilie
3
0
aduceti SMIT SALVAGE din olanda si in 2 saptamani epava aia pluteste .chestia e ca nu iese spaga
8
0
incomptenta si hotie mare la portul constanta .Daca mai are cineva vreo indoiala sa zica.
12
2
in loc sa o scoateti in larg si sa o dinamitati voi ati aduso la mal si asteptati sa iasa moartea afara din ea cand o sa iasa ciuma holera si antraxul nici cu submarinul nu va mai apropiati ma doare pe mine undeva de pierderile voastre, e vina voastra de analfabeti pusi pe pile, comozi si ignoranti, scoateti dracu oile sau nava din zona de coasta teroristilor voi organizati licitatii, concurs de dosare, vai de tara asta
4
1
Cel ce a cumparat oile sa le vinda arabetele ala nu statu Roman plus asigurarea navei nu mai dati bani aiurea.
2
0
Cu ce drept a tras pilotul nava daca era esuata pe uscat. Trebuia sa raporteze Capitaniei si sa evalueze situatia inainte. O nava pusa pe uscat se scoate de specialist nu de ageamii. O mizerie din vina autoritatilor!
3
1
Pilotul trebuia sa verifice pescajele inainte de a urca pe nava.este o practica marinareasca idiotule.paramele nu trag vaporul din apa.
4
1
Ilie de la Nemo pro diving, este parte din echipa de "voluntari" care au vrut sa salveze oile, acum vad ca vrea sa le salveze pe bani. Printre alte lucruri cred ca suma e gresita cat de voluntar este el nu cred ca face nimeni nimic pentru suma asta.
3
0
MEZEI a cazut dar SINCAN cit mai rezista.DNA sa isi faca treaba sa verifice averile acestora.tragedia sa intimplat din cauza spagilor care le au luat
13
1
Daca reusesc sa scoata miile de oi din corpul navei scufundate trebuie sa le acordam tot respectul nostru.
9
0
vorbesti ca multi care doar s-au uitat la tv si cred ca stiu realitatea din teren. pilotul si cmdtul care a facut calculele de stabilitate ale navei si-au asumat prosteste riscul producerii accidentului naval. la cheu legata cu parame nava aflata deja pe uscat era in asieta dreapta ceea ce niciun capitan de port , Mz sau ma-ta nu avea de unde sa stie ca o sa se bandeze dupa plecare. imediat ce incepuse inclinarea cmdtul sau idiotul de Rusu pilotul trebuia sa se intoarca la dana nu sa continue din lacomie drumul
8
1
Dar Mezei de la ANR si frumuselul de Sincan nu platesc serviciul de salvamar ? Ei au dat aprobare ca nava sa paraseasca portul Midia inclinata cu mai mult de 3 grade. E o minciuna sa credeti ca avea doar 3 grade inclinare!
15
0
pt banii astia smecherul de la Polaris ridica o pubela, 10mii lunar? pai banii aia ar trebui sa ii incaseze numai un scafandru si asta Net
10
1
frecati berbecul!!! asteptati sa se umfle oile ca sa scoateti nava de acolo. nimeni nu isi asuna nici o raspundere. va fi nu dezastru ecologic cand incep oile sa puta!
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218