REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cât CHELTUIESC marile ORAȘE pe ILUMINATUL FESTIV!

Cât CHELTUIESC marile ORAȘE pe ILUMINATUL FESTIV!

Replica API 13 noiembrie 2021 | 00:37 1635

An de an subiectul ornamentelor și a iluminatului festiv în orașul de la malul mării provoacă disensiuni la nivelul cetățenilor orașului, fiind foarte greu, dacă nu chiar imposibil de mulțumit. Sumele cheltuite de autoritățile locale stârnesc în continuare polemici indiferent dacă acestea au fost fie în topul cheltuielilor la nivel de țară, fie reduse la minim, fapt care ne-a determinat să vedem cheltuielile din marile orașe ale țării pentru iluminatul festiv.

Dacă e să luam ca punct de referință iarna anului 2017/2018 când s-au cheltuit aproape 1 milion de euro pentru instalațiile de iluminat, fiind cel mai împodobit oraș de la nivel național, iar în opoziție iarna anului trecut, când Primăria Constanța a ales să lase pe mâna agenților economici pentru a împodobi orașul de sărbători, mereu existând voci care să conteste decizia autorităților.

Anul acesta în schimb Primăria Constanța a alocat un buget de aproape 5 milioane de lei pentru iluminatul festiv, beneficiarul fiind o societate din Buzău, S.C. RC Energo Install S.R.L.

Părerile au fost împărțite printre constănțeni, mulți alegând să facă comentarii legate de sumele cheltuite de municipalitate. „Banii aceștia puteau fi redirecționați către Spitalul de Boli Infecțioase, unde au murit oameni în acel incendiu” a declarat un cetățean, ideea fiind susținută de multe persoane, inclusiv de partenerii de coaliție.

” S-a văzut și în anii trecuți când a ”leșinat” bradul în Piața Ovidiu că investițiile sunt făcute de mântuială” a spus un alt constănțean nemulțumit.

În opoziție îi avem pe părinții cu copii, care sunt foarte încântați de ideea de a avea un oraș îmbrăcat în ornamente festive și ghirlande luminoase. „ Poate că există nevoi mai mari, de exemplu, la spitale sau în educație dar nu trebuie neglijat nici acest aspect, bucuria copiilor și așa chinuiți destul de școala online și toate restricțiile nu se compară cu nimic”, ne-a transmis un părinte.

Topul sumelor alocate de primării pentru iluminatul festiv

Constanța în mare parte va fi pe primul loc și anul acesta ținând cont de suma alocată, urmată de orașul Ploiești care a ales să cheltuie 2,550,000 lei , Brașovul fiind si el în top cu 1,600,000 lei alocați pentru ornamentele și iluminatul de sărbători. Orașul Cluj nu se lasă mai prejos și primăria a alocat 1,5 milioane de lei pentru a îmbrăca orașul de sărbătoare. Nicușor Dan a declarat că preferă să le folosească pe cele avute deja venind în completare cu un buget de 1 milion de lei alocat pentru achiziții noi privind iluminatul festiv. Vecinii noștri din Dobrogea au ales să facă investiții de 700,000 de lei mai mult față de Sibiu care suplimentează cu 500,000 lei stocul actual de beculețe și ornamente. Vasluiul ține pasul cu restul marilor orașe și a ales să aloce jumătate de milion de lei pentru iluminatul festiv.

Gelu ACCELEANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parandarat pe munca oamenilor
7
0
Spitale nu aveti, asteptati fonduri europene. Asa dat 1 miilon euro pt luminile pwlii mele, boraturile drakului ce sunteti
5
2
Atunci cand va arata ca un oras mai putem vorbi de luminite si alte nebunii. Deocamdata arata ca dupa bombardament, ca un sat fara caini.
4
0
Demisia, demisia, demisia! Sunteti cea mai incompetenta conducere pe care Primaria Constanta a avut o dupa 89 si pana acum. Huooooooo
6
0
Intrati pe site-ul Primariei ce impozite veti plati in anul 2022. Ce credeati ca primiti ceva gratuit de la Kiti?
6
0
Vuie Mergil
8
1
noi nu suntem decat o mare adunatura nu un mare oras.
12
0
Aveti incredere
4
0
Intrebati primarii care este coeficientul paraindaratului la firmele de iluminat festiv?...In functie de zile ?.
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108