REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cât plătește Primăria Constanța pentru ca o firmă să 'admire' cum se prăbușește strada Traian

Cât plătește Primăria Constanța pentru ca o firmă să 'admire' cum se prăbușește strada Traian

Replica API 16 februarie 2019 | 14:12 641

Contracte cu prelungire

Contracte cu prelungire

Primăria Constanța a plătit în ultimii doi ani 150.000 de euro unei firme cu doar doi angajați pentru a supraveghea îndeaproape prăbușirea în Marea Neagră a străzii Traian. Firma este deținută de un fost director general al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie Maritimă Marină- GeoEcoMar, sucursala Constanța. Societatea se află la cel puțin al doilea contract de acest fel cu municipalitatea constănțeană. Banii primăriei sunt mană cerească, din moment ce reprezintă mai mult decât triplul tuturor afacerilor derulate într-un an de zile. Una peste alta, demersul municipalității este futil, din moment ce sunt puține șanse ca strada să nu ajungă promenadă pentru pești, în următorii ani.

Primăria Constanța a atribuit pe 18 ianuarie 2019 un contract privind ”serviciul de consultanță pentru urmărirea în timp a evoluției fenomenelor apărute pe strada Traian pe tronsonul Poarta 3 – Poarta 4 Port Constanța”. Înțelegerea de tipul accord cadru a fost semnată în urma unei proceduri simplificate, fără organizarea unei licitații organizate. Valoarea estimată inițial a contractului a fost de 553.900 lei, dar singura participantă înscrisă în cursă a fost declarată câștigătoare cu o ofertă de preț finală de 534.400 lei, fără TVA. Pe 2 iunie 2016, aceeași firmă era angajată de Primăria Constanța tot pentru supravegherea fenomenelor de pe strada Traian, pentru suma de 128.000 lei, fără TVA, timp de un an de zile.

Mall-ul care duce direct în mare, cu tot cu stradă

Firma câștigătoare este Gera SRL, din Constanța, înființată încă din 1991, cu obiect de activitate inginerie și consultanță tehnică. În afară de contractul din iunie 2016, Gera SRL a mai primit pe 18 septembrie 2008 unul pentru elaborarea documentației tehnice necesare obținerii Avizului de Gospodărire a Apelor pentru Planul Urbanistic General al Municipiului Constanța, în valoare de 120.000 lei, fără TVA. Gera SRL a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri de numai 130.250 lei și un profit net de 46.479 lei, cu numai 2 angajați, precum și darorii de 17.811 lei. Gera SRL are ca unic asociat pe Glicherie Caraivan, fost director al Geo EcoMar, iar administratoră este Mariana Grigorov. Strada Traian din Constanța este cunoscută pentru faptul că, într-un târziu, se va prăbuși în Marea Neagră, cu toate blocurile, construcțiile și miile sale de locuitori, după ce fostul primar Radu Mazăre a aprobat aici construirea unui mall.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine sa ne spuna citi bani au primit spaga ca sa se distruga CONSTANTA. De exemplu blocul de la republica din statie balcon in balcon cu un vechi bloc ceausist. Nu mai amintim de tunelu de la gara unde ceasca nu a indraznit sa construiasca blocuri iar derbedei astupa un monument al ing ANGHEL SALIGNI in loc sa capteze apele reziduale din palas care curg girla pe valea portului. In str..ng cu ei.
8
0
cu traian si che mazarel si-a construit vila aia cu debarcader interior,daca mai merge inseamna ca osul are maduva
4
0
cadeeee da-te ba ca cade
5
0
Trebuie facuta o echipa mixta , din Romania si Olandezi , ca exemplu , care sa analizeze in profunzime , eventuale miscari ale terenului , fisuri etc . Apoi o consolidare profesionala , precum construia Anghel Saligny . Altfel , blocurile de pe Traian , pot deveni istorie in 10 minute .
4
1
Caraivan?Nume dintr-un anume neam.
7
1
...cat plateste Primaria chirie pe spatiile unor afaceristi ...niste sandramale...niste spatii complet neadecvate pentru desfasurarea activitatilor specifice...a se vedea sediul de pe str Amzacea...care este un ghetou...
7
0
Problema e din regimul Mazare --cine a dat autorizatie de constructie ?---mama ?
5
0
Ai perfecta dreptate. Dar cine sa te bage in seama. Totul este o cloaca
4
0
Imi bag pula in orasul pizdii plin de cacat, a ajuns un gunoi la fel ca multi oameni din el
10
1
Nu noi trebuie sa facem ceva, ci Parchetul si DNA trebuie sa actioneze. Noi comentam, presa scrie, dar ei trebuie sa se autosesizeze si sa audieze si sa cerceteze. Pt ca ei nu-si fac treaba de 30 ani, s-a ajuns in halul asta, la dezastrul asta. Ei sunt de fapt marii vinovati care au permis degradarea societatii. Ei si serviciile. Serviciile tb desfiintate
15
2
Doar daca votati miscarea populara si pe presedintele Traian va fii bine in tara
3
14
La banii astia si eu , fara a fi specialist, pot spune cand se va dezintegra strada. In loc sa repare ei supravegheaza. Numai ordinari, numai hoti. Asa am ales asa ne trebuie
23
1
La pozele care sunt puse aici....zici ca nu s-a mai lucrat din 2009!!! La vremea aia lucra o firma turceasca BIAT CONSTRUCTION, care prin septembrie 2009 a plecat...sa intelegem ca de atunci au stagnat lucrarile?
13
1
bobul de mazare e responsabil pentru tot dezastrul de acolo
24
0
-In primul rand acel teren trebuie sa revina primariei, ca tot malul respectiv. -trebuie consolidata zona in mod adecvat. -acolo trebuie proiectata o parcare , necesara pentru momentele de festivaluri si sarbatori ce au loc in zona faleza. -un trenulet electric ce lega zona de parcare de zona cazino..
16
3
Ce a facut Mazare, a facut. In spiritul tipic romanesc, stam sa cautam vinovati in loc sa cautam solutii. A dat aprobari pe spagi, a facut ce a facut, a plecat, e urmarit penal, ajunge. E problema justitiei acum, nu mai e problema noastra. Hai sa gasim solutii, ce trebuie sa facem ca zona sa nu cada ? Olandezii sunt sub nivelul marii si au construit diguri, au improvizat, au reusit. Noi nu putem sa oprim 500m de stanca sa cada ? Suntem prea ocupati sa aratam cu degetul. Hai sa ne vedem de problemele noastre reale si de ce putem face pentru a le elimina.
24
5
acolo un inginer pe nume ANGHEL SALIGNY amenajase si captase toate izvoarele pt ca faleza sa nu se prabuseasca .au venit desteptii si evreii lui mazare sa faca mall .rezultatul ? blocurile sunt condamnate sa se prabuseasca si nu se va construi nimic acolo fara peripetii .sper ca sunt destui locatari in blocurile respective care au votat jegul de mazare
44
3
pentru crima asta hotul mazare nici nu a fost judecat !!! Iar jmenul lui fagadau e de vis !!! Sa te uiti daca se darama ceva si sa imparti banii contribuabilului cu firma pulii !!! De unde ii gasesc astia pe hoti ? Si ce nume de romani au ! Muie fagadau hotul cu cacat, muie dragnea vitamina d, muie pesede !!!
45
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367