REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cătălin Cîrstoiu, ironic la scenariul retragerii din cursa pentru Primăria Capitalei

Cătălin Cîrstoiu, ironic la scenariul retragerii din cursa pentru Primăria Capitalei

Virgil STOIAN 12 aprilie 2024 | 20:58 639

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a reacționat ironic vineri la scenariile retragerii sale din cursa pentru Primăria Capitalei, în contextul investigației HotNews.ro privind incompatibilitatea sa, transmițându-le contracandidaților săi, Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone, „să nu mai spere degeaba”: „Eu nu-s prea retras de felul meu”.

Catalin Cirstoiu, ironic la scenariul retragerii din cursa pentru Primaria Capitalei

„Hai că m-au retras și azi din cursa electorală. Fenomenul se manifestă zilnic, de la început. Nici nu apucasem să fiu desemnat candidat și eram deja retras. Practic, o să intru în cartea recordurilor ca primul candidat retras care câștigă alegerile. Eu nu-s prea retras de felul meu așa că nicio șansă, dragi Nicușor și Piedone, nu mai sperați degeaba”, a scris Cîrstoiu pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este hotătâr să meargă înainte cu candidatura lui Cîrstoiu, în ciuda investigației HotNews.ro care a arătat că medicul Cîrstoiu a fost remunerat la clinica privată deținută de soția sa, în timp ce era manager la Spitalul Universitar din București.

Mai mult, Ciolacu a susținut vineri că de mult timp nu a mai văzut „aşa un jihad” pornit la adresa unui candidat în alegeri, precum are loc împotriva lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianței PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Totodată, întrebată, joi seară, la Antena 3, dacă PSD și PNL îl susțin suficient pentru Primăria Capitalei pe Cătălin Cîrstoiu, Gabriela Firea a spus că acesta este „categoric” susținut, decizia politică fiind „însușită” de toți.
Investigația HotNews.ro care arată că doctorul Cîrstoiu a semnat și parafat un consult la clinica sa privată și facturat pe o altă firmă. Legea îi interzice acest lucru

Documentele contabile și medicale intrate în posesia HotNews.ro arată că, în octombrie 2023, un pacient a fost consultat de medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, care e deținută de dr. Monica-Mihaela Cîrstoiu, soția managerului. În aceeași zi, au fost consultați mulți alți oameni, susține pacientul, în mărturia sa pentru redacție. Dr Cîrstoiu era în 2023, ca și acum, managerul general al SUUB.

„Funcția de manager general este incompatibilă cu: exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical desfășurate în aceeași unitate sanitară (...)”, conform Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății.

În 2020, Corpul de Control al Guvernului a constatat posibila incompatibilitate a prof dr. Cătălin Cârstoiu în relația dintre pozițiile sale de la spitalul de stat (SUUB) și clinica familiei (ANEMONA). Dr. Cîrstoiu a negat că are vreo funcție sau că încasează vreun ban pentru ce face la ANEMONA.

În octombrie 2020, în raport, dr. Cîrstoiu a susținut în scris că, la ANEMONA, face „formare profesională de medici și rezidenți”. Corpul de control n-a avut probe suplimentare.

În octombrie 2023, dr. Cîrstoiu a consultat la ANEMONA un pacient, i-a dat documente medicale pe care le-a semnat și parafat, iar pacientul a plătit 750 de lei pe factură. Aflate în posesia HotNews.ro, scrisoarea medicală și parafa doctorului Cîrstoiu au fost pe ANEMONA MED, dar factura dată pacientului a venit de la o altă firmă: Praxis Medical. Praxis este firma soției lui Cătălin Cîrstoiu.
În prima reacție a statului român, ANI spune că informațiile despre cazul dr. Cătălin Cîrstoiu nu sunt publice. Raportul e de acum 4 ani

Agenția Națională de Integritate (ANI) susține că nu poate da informații publicului pentru „cauze aflate pe rolul agenției”. Raportul Corpului de Control al Guvernului, care semnala către ANI posibilele situații de incompatibilitate și conflict de interese în cazul managerului dr. Cătălin Cîrstoiu, a ajuns la agenție în 2020.

HotNews.ro a întrebat luni, 1 aprilie 2024, Agenția Națională de Integritate dacă a fost sesizată în cazul Cîrstoiu de către Corpul de Control al premierului în 2020. Și dacă a făcut ceva în această situație.

ANI a răspuns jurnaliștilor că informațiile solicitate referitoare la activitatea de evaluare a inspectorilor de integritate nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public prevăzute de Legea nr. 544/2001, coroborată cu dispozițiile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.

ANI susține că „instituția nu poate furniza date și informații cu privire la cauzele aflate pe rolul Agenției, respectând astfel unul dintre principiile după care se desfășoară activitatea de evaluare, respectiv „ (...) confidențialitatea (...)”.

ANI susține că „lucrările aflate pe rolul Agenției Naționale de Integritate, în cazul în care acestea există, nu sunt informații publice”, iar inspectorul de integritate „va comunica stadiul evaluării precum și soluția dispusă, în mod exclusiv, persoanei evaluate, precum și petentului”.

Reamintim că HotNews.ro o intrat în posesia unui raport al Corpului de Control al Guvernului din 2020 în care Cătălin Cîrstoiu a fost acuzat de incompatibilitate și conflict de interese și a publicat articolul „DOCUMENT: „Administrator e socrul. Administrator e mama”, a răspuns Cătălin Cîrstoiu, acuzat de incompatibilitate într-un raport al Corpului de Control al Guvernului, pentru că a fost manager la stat și medic la propria clinică privată / Raportul, băgat la sertar, e publicat de HotNews”.

Cîrstoiu, pe locul 3 în sondaje

Sondajele de opinie realizate după ce PSD-PNL au anunțat oficial intrarea în competiție a doctorului Cătălin Cîrstoiu îl dau cu a treia șansă de a obține o victorie la Primăria Capitalei.

Astfel, un sondaj AtlasIntel realizat la comanda Digi24 arată că dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale, actualul primar Nicușor Dan ar obține 37,1% din voturi pentru Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, 30%, iar candidatul PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, 17,4%.

Un sondaj Avangarde, realizat tot la comanda Digi24, și publicat în 25 martie, arăta următorul clasament pentru Primăria Capitalei:

    Cristian Popescu Piedone - 44% din voturi
    Nicușor Dan - 27%
    Cătălin Cîrstoiu - 16%
    Mihai Enache - 10%

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
EBA-ismul se vede!!! Ca la Deca!!! (Chiar dacă nu "navigheaza", ci înoată, UMC-ismul te face mare "electro-mediuist")!!!
0
0
Nul ca și candidat nul ca și doctor și mare atlet. Fuge de presa cu minciuni cu tot.
2
0
Nici un om cinstit nu poate avea apartament de superlux la Caelia, conac in Bucuresti, mai multe automobile bengoase: Porshe de comanda, Mercedes,etc., vila la Sinaia, serviciu la stat, salariat de top la clinici particulare, profesor la mai multe facultati si cate si mai cate.
4
0
«Nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală şi nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut» (Matei 10,26)
3
0
Nici mutra nu-l ajuta...
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272