REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cătălin Predoiu, noi explicaţii surprinzătoare despre dosarul soţului fostei şefe DIICOT

Cătălin Predoiu, noi explicaţii surprinzătoare despre dosarul soţului fostei şefe DIICOT

Ana Maria LIPAN 20 ianuarie 2023 | 10:28 682

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a făcut noi precizări despre dosarul soţului fostei şefe DIICOT Giorgiana Hosu, după ce afirmase că ştie din ”surse neoficiale” că acesta a fost achitat într-un proces. Ministrul a declarat că ”a fost o eroare de judecată bazată pe o festă de memorie”, potrivit observatornews.ro.

Catalin Predoiu, noi explicatii surprinzatoare despre dosarul sotului fostei sefe DIICOTCătălin Predoiu

"Nu a fost vorba de altceva decât de o festă de memorie pe care am avut-o. A fost convingerea mea că acel dosar s-a soluţionat. Eu nu m-am referit la viitor, cu intenţia de a influenţa în vreun fel instanţa, ci m-am referit la o informaţie care ţinea de trecut.

Asta a fost convingerea mea din discuţii din afara cadrului statal, din afara cadrului oficial, de aceea am şi precizat că e vorba de surse neoficiale, medii juridice care n-au legătură cu oficialităţi ale statului. Efectiv a fost o eroare de judecată bazată pe o festă de memorie", a declarat ministrul Predoiu, la un post de televiziune."

În urma gafei comise, USR a cerut demisia lui Cătălin Predoiu, acuzându-l că "a întors Justiţia în epoca Rodica Stănoiu, când sentinţele erau date la partid". Ministrul respinge aceste acuzații, pe care le califică "complet exagerate".

USR cere demisia ministrului Predoiu

"Este complet exagerată această afirmaţie. Nici măcar în partid nu am astfel de discuţii şi nu am avut niciodată astfel de discuţii. E genul de critică care se subminează prin ea însăşi. Lipsa unui argument factual şi exagerarea în a critica o gafă, repet, reală, pe care n-o neg, dar exploatarea ei într-un mod incorect subminează critica însăşi. De altfel, am citit toate acele declaraţii cu atenţie, eu citesc întotdeauna şi declaraţiile critice.

E şi acolo un soi de lipsă de fair-play, pentru că se lasă impresia că m-aş fi pronunţat pentru viitor. Or, enunţul meu a fost cât se poate de limpede, legat de un fapt pe care credeam, în mod eronat, că s-a petrecut deja. Nu era vorba de o influenţă asupra unui fapt viitor. USR, îmi pare rău să spun, mi-a cerut demisia tot anul 2022. Mai întâi că nu o să desfiinţez SIIJ, apoi că am desfiinţat-o, dar nu cum ar fi trebuit.

Mi-a cerut demisia că nu o să termin legile Justiţiei, apoi mi-a cerut demisia că nu sunt în regulă legile Justiţiei. Mi-a cerut demisia că nu consult Comisia de la Veneţia şi că o să avem o opinie proastă şi că din cauza asta va fi subminat raportul MCV. Mi-a cerut demisia pentru tot ce nu s-a întâmplat, de fapt, anul trecut. Am desfiinţat şi SIIJ, şi legile Justiţiei au fost trecute prin Parlament, şi cu avizul CSM".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand te lasa memoria in asemenea hal nu mai ai scapare decat la casa de nebuni !!! Si mwia de rigoare. Cu mult kkt !!!
3
0
Când o persoana confunda prezentul cu viitorul,trecutul cu viitorul,viitorul cu viitorul viitor,se poate explica prin faptul ca:ori este premonitor,ori medium,ori dus cu pluta,saaau,este informat,știe ce știu doar ei,asa ca nu veți afla voi never.Pariu ca trece și asta in uitare?
3
0
Onoarea obliga!!! o singura actiune ar fi justificata din partea domnului ministru demisia.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212