REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Câte biserici se mai construiesc la Constanţa? VIDEO!

Câte biserici se mai construiesc la Constanţa? VIDEO!

Replica API 17 aprilie 2019 | 00:00 542

Interviu cu preotul Tănăsescu; În paralel, consilierii locali discutau cu preotul Stanca, cel care a construit abuziv în Tomis Nord

Interviu cu preotul Tănăsescu; În paralel, consilierii locali discutau cu preotul Stanca, cel care a construit abuziv în Tomis Nord

În urmă cu câteva zile, cotidianul „Replica” de Constanţa prezenta situaţia unei parohii din municipiu, care va pierde un teren pe care primăria i-l atribuise cu titlu gratuit. Motivul: Arhiepiscopia Tomisiului nu a reuşit să obţină, în termen de 1 an de la atribuire, autorizaţia de construire şi nici să recepţioneze, în 3 ani, lucrările.

Eugen Tănăsescu

De fapt, lucrările nu au început niciodată, a confirmat, pentru „Replica” de Constanţa, preotul Eugen Tănăsescu din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acesta amintind că terenul este ocupat abuziv de mai multe persoane de etnie romă.

Acestea şi-au improvizat locuinţe acolo, iar problema a părut prea greu de gestionat, iar timpul a trecut, într-un final chiar Arhiepiscopia luând decizia de a renunţa: „Acolo sunt două suprafeţe: una pentru biserică, iar aceasta este în linie dreaptă, iar al doua suprafaţă, cea ocupată abuziv, o doream pentru înfiinţarea unei şcoli de teologie. Între timp, această chestiune am rezolvat-o”, a declarat Eugen Tănăsescu în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica” de Constanţa.

Însă problemele cu bisericile din municipiul Constanţa sunt multe, iar aici ne referim şi la cei care contestă construcţiile ridicate de Arhiepiscopie, opinând că sunt prea multe ori că unele dintre ele au fost edificate cu încălcarea legii. Preotul Tănăsescu i-a contrazis pe cei care au astfel de opinii, spunând că Biserica merge şi construieşte doar acolo unde majoritatea solicită acest lucru.

„În prezent mai sunt 5 biserici de construit, pentru a acoperi numărul de enoriaşi. Noi mergem acolo unde ne solicită oamenii. Posibil, dacă se extinde Constanţa, spre Valu, să mai fie făcută şi acolo o biserică, iar o alta spre Ovidiu, unde de asemenea se fac noi ansambluri rezidenţiale”, a spus Tănăsescu. Legat de legalitatea anumitor construcţii, preotul a făcut referire la întârzierea în obţinerea de autorizaţii, însă a arătat că: „Nu e vina Bisericii. Nu noi emitem acele autorizaţii”.

Ca o coincidenţă, în timp ce preotul Tănăsescu acorda interviul cotidianului „Replica” de Constanţa, la primărie avea loc Comisia nr. 5 din cadrul Consiliului Local. Aceasta este premergătoare şedinţei Consiliului Local ce va fi convocat la finele acestei luni. La comisie s-a prezentat şi Ciprian Stanca, preotul paroh de la Biserica Sf. Haralambie.

“Nu era nici un proiect de hotărâre referitor la această biserică. A venit să discute cu noi, consilierii, să îl ajutăm să pună în legalitate biserica din Tomis Nord. Păi, a fost construită abuziv şi nu respectă normele ISU, nu avem cum să îl ajutăm”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, un consilier local. Care va fi verdictul? „Biserica va fi demolată, părerea mea. Preotului i s-a propus să i se dea cu titlu gratuit un teren puţin mai încolo de construcţia abuzivă şi să facă acolo biserica. Dar nu vrea, nu îi convine această variantă”, a mai adăugat consilierul local.

Detalii despre Biserica Sf. Haralambie aici:

https://www.replicaonline.ro/bomba-o-biserica-din-constanta-va-fi-demolata-preotul-paroh-sufletul-meu-plange-266612/

Detalii despre bisericile din Constanţa, rolul Bisericii, dar şi multe altele, în VIDEO – interviu cu preotul Eugen Tănăsescu:

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca esti bou, pasti iarba dracului in restaurante, te droghezi etc ca biserica si popalai te invata sa fii ROB AL LUI DUMNEZEU, adica al... LOR, popalailor
0
0
Tara de hoti si curve, dar foarte evlaviosi!
5
1
Bine ca fac biserici peste biserici, dar sa doneze si ei copiilor bolnavi sau in alte scopuri caritabile n-am auzit. Asta nu mai e biserica!
3
2
nu biserici, restaurante, baruri,etc.unde sa ne drogam , sa bem si sa ne destrabalam de... mititei, sa invatam lucruri... bune in viata asta pamanteana, ca pe lumea de apoi vom vedea ce va fi!
4
6
Sunteti niste lepre, sugea mi ati sosetele
2
3
construim fara aprobare. si care e problema ?
4
4
atata timp cat in fruntea bisericii sunt banditi si hoti ordinari inca nepedepsiti, nu meritati nici o autorizatie !!! Muie cu cacat diavolului spagoveanu si lingaului lui, tanasescul !!!
17
6
Biserica sa respecte legea ca orice muritor de rand. Daca a fost instruita abuziv sa fie amendati si constructia ilegal construita sa fie daramata. Legea e lege pt toti si nimeni nu este mai presus de lege.
13
4
Cate biserici?! Cate vrea mereupreafericitu ciubotea! Am trecut pe langa un parc si mi-a atras atentia textul unui copil care dupa statura parea sa fie de clasa l sau ll si care cocotat pe un pietroi prevazut cu elemente de escalada le spunea altor copii care il ascultau ca sa pazeasca Dumnezeu aceasta casa si ocroteasca pe toti cei care sunt in ea. Va dati seama ca nu personajele din desene animate sau din filme,sau din povestile pt copii sunt in mintea copiiilor ci,texte folosite de ciubotea la slujbe!!!
11
5
de ce se gasesc bani ptr. biserici in timp ce nimeni nu ridica un deget ptr cazinou? cazinoul este parte din identitatea constantenilor. voi cu bisericile de unde ati venit? mai plecati si in alta parte cu biserici cu tot
17
5
In secolul XXI inca se mai promoveaza si studiaza teologia. Incredibil asa ceva.
12
8
in 2019 anno Domini, biserica este si ea un business ca oricare altul. singura diferenta este ca nu plateste taxe si impozite. Doamne ajuta !
19
8
La fiecare colt de strada unde se pisha un caine rasare o biserica...
15
7
Mi-ar place sa cred ca poate citeste si cineva din randurile bisericii ceea ce a-ti dvs. mai jos. Este foarte clar ca aceasta '' agresiune'' de a construi biserici '' fara numar '' oriunde , oricum , nu a facut altceva decat sa indeparteze omul , eneoriasul de biserica , adica provoaca scarba si repulsie fata de oamenii bisericii si a bisericii in sine !
17
5
Stii ceva Tanasescule atata timp cat sunt mult mai multi oameni care spun ajunge avem destule biserici decat cei care spun mai vrem,tu sa faci ce spune minoritatea nu este o dovada de dragoste fata de aproapele tau.Zi tu care esti popa si cunosti daca este vorba despre MANDRIE sau UMILINTA .
17
5
Pupatori de moaste si inlacrimati de notre dame. Ce sa-i ceri unui popor de pupincuristi. Ce exemplu vrea sa transmita moldoveanca care isi doneaza zece la suta din salariul platit de contribuabili romani, pentru reconstructia biserici notre dame? Atunci, despre ce vorbim?
21
6
Problema cu ocuparea abuziva a locuintelor si terenurilor este de ne acceptat, iar pe de alta parte bisericile nu trebuie construite aproape de infrastructura rutiera si de locuinte, macar la 50m de toate acestea.
10
5
Fara numar ca suntem natie de pupatori de moaste trist
15
8
Da-ti da fsca biserici si pe centrul bulevardului.......consilieriiiiiilor....!!!@
10
7
nu se mai satura cersetorii in sutana
18
7
Se vor construi tot atatea biserici cati bolnavi psihici sunt in Cta. Adica f multe. Sa multumiti pt acest lucru, caci in alte timpuri, bolnavii psihici erau arsi pe rug. Stiau ei de pe atunci ca cu aceste persoane nu se mai poate face nimic. Constatam ca pana azi, medicina a ramas neputincioasa in fata bolilor psihice, neexistand tratamente, si nici control sau evidenta a bolnavilor psihici.
20
7
Prea multe biserici ! Credinta nu sta in datul banilor catre biserici !
23
7
biserici pe trotuare si cu stalpi ENEL prin acoperis spuneti ca sunt legale ?
26
6
Huoooooooooo ! Ati imputit orasul cu biserici
20
11
Daca Dumnezeu este peste tot, se pare ca slujitorii Sai acopera o arie mult mai marre ! Sa construiasca asezaminte si in statii de autobuz, si in malluri, si in curtea scolilor, in parcuri.... Marile afaceri sub acoperamantul generos al...credintei !
26
8
Bulangiu cu state vechi, inghititorul de s.. sabii al lui spagoveanu.
24
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614