REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Categoria de angajaţi care ar putea fi exclusă de la acordarea voucherelor de vacanţă

Categoria de angajaţi care ar putea fi exclusă de la acordarea voucherelor de vacanţă

Replica API 12 septembrie 2022 | 00:00 3296

O redistribuire a bugetului alocat voucherelor de vacanţă mi se pare o soluţie bună, o variantă ce ar putea fi luată în calcul fiind ca angajaţii la stat care câştigă 3.000 - 4.000 de euro să nu beneficieze de acestea, susţine antreprenorul Dragoş Anastasiu, purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism.

"În ceea ce priveşte voucherele de vacanţă, ele au existat şi există în momentul de faţă şi sunt previzionate a rămâne încă patru ani, şi sunt sume destul de importante în ceea ce priveşte turismul din România, aproape 300 milioane de euro. Sunt bani mulţi şi sigur că noi putem să cerem şi mai mult, dar eu cred că trebuie să fim şi realişti. Ce poate că ar trebui să gândim apropo de voucherele de vacanţă este un alt mod de a fi folosite.

Mie personal, e o părere strict personală, nu am fost mandatat de nimeni să spun lucrul ăsta, mi se pare că oameni care câştigă la stat, de exemplu, 3.000 de euro 4.000 de euro şi aşa mai departe nu au nevoie de vouchere de vacanţă.

Eu n-am nevoie de vouchere de vacanţă, ca să fiu clar", a declarat, pentru Agerpres, Dragoş Anastasiu, citează antena3.ro.

Vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, în perioada 2022 - 2026

Potrivit lui Dragoş Anastasiu, este irealist să se ceară acum o majorare a bugetului alocat voucherelor de vacanţă.

"Ce vreau să vă spun este aşa: discuţii avem multe cu toate autorităţile, inclusiv pe programul HORECA 2, ceea ce înseamnă compensaţii pentru restricţiile din 2021. Am avut multe discuţii pe tema voucherelor de vacanţă, avem discuţii pe tema OMD-urilor (Organizaţiile de Management a Destinaţiei n.r.), cum facem ca România să fie mai atractivă. Foarte multe discuţii, (...) avem pe toate temele, mai ales ca Alianţă pentru Turism. Însă, cred că este irealist să cerem acum creşterea bugetului. Cred că este irealist şi nu am cerut. N-am cerut creşterea bugetului, dar o redistribuire a lui mi se pare o soluţie bună la momentul de faţă. În ce măsură se va putea realiza ea, vom vedea. Am un grad relativ înalt de scepticism şi nici nu ştiu dacă toată lumea susţine. Eu v-am spus o părere personală, deci nu e părerea Alianţei pentru Turism, dar eu mi-aş dori ca voucherele de vacanţă să contribuie mai mult în extrasezon, pentru că eu cred că trebuie să lărgim sezonul. Este cheia pentru turismul românesc. Şi, atunci, dacă sunt bani unde să-i folosim în extrasezon, pentru cine să-i folosim? Pentru cei care nu-şi permit. Asta e o logică greu de contestat, cred. În ce măsură ea poate fi implementată din punct de vedere legal, din punct de vedere politic, ăsta este un lucru pe care nu îl ştiu şi nici nu vreau să-l abordez", a adăugat Dragoş Anastasiu.

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei fiecare, în perioada 2022 - 2026, conform unui act normativ adoptat de Executiv la finele anului trecut.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da dezmatul evazionistilor cine-l plateste ma? ai idee unde se face evaziune fiscala? la bugetari sau la privat? de ce credeti ca nu va dau patronii voucere de vacanta si voua la privat ca legea e si pentru ei? ba mai mult va pot da pana la 6000 ROn si li se scada suma din impozitul pe profit !!!Simplu, pentru ca acordarea acestor voucere este conditionata de plata taxelor la zi adica fara evaziune fiscala pripepi? Ei oricum declara profit zero ca isi gaga la chaltuieli toate afacerile familiei !
0
0
hotie din valoarea voucherelor se opresc comision 10% si in plus e mai scumpa cazarea cu ele decit cu bani jos
0
0
La privat nu e lege
0
0
Boschetara e mama tare care te a facut intr un tufis
0
0
toti nebugetarii care platesc dezmatul psd pnl de doua ori: odata platesc voucherele altora,apoi platesc preturi nesimtite urcate artificial in statiuni de cacao datorita voucheristilor!in plus voucheritstii sint boschetari,nu o sa consume nimic in afara de vouchere,poate parizer de la lidl!
0
0
E atata "praf" in economie si statul continua sa dea vouchere de vacanta pe banii contribuabililor!Sunt de acord sa dati prime functie de rezultate evidente, nu pe somn de voie cu salarii mari!Statul roman nu stie sa gestioneze banii romanilor!!
0
1
Eu si Vera am fost impreuna in co....... Se poate verifica planificarea
0
0
atanasiu face bine, mai bine te-ai intreba ce fac cei dun horeca sa atraga turistii? ca au preturi astronomice si servicii de kkt, au profitat de bruma de turisti cu tichete si au crescut preturile ca sa-i jecmanesca si mai mult pe acestia poate si pentru ca tichetele i-au obligat sa plateasca taxe la stat!
2
0
Nea Atanasiule vrei sa largesti in extrasezon sa mearga lumea la tine.Mai bine te-ai gandi cum sa largesti sezonul si cum sa faci sa mearga turismul fara vouchere de vacanta.Turismul la ora aceasta este crescut artificial cu aceste vouchere de vacanta.Daca maine s-ar scoate ar fi vai si amar.Mai bine ti-ai pune mintea la contributie si vezi cum poti atrage turisti din exterior sa nu depindem numai de turistii nostrii care si asa sunt amarati.Oricum la nivel de patronate si minister sunt varza.Nu au habar si nici o viziune de crestere a turismului.
1
0
Excludeti si locala si asa luam salariu degeaba!Apropo,noi folosim masina de serviciu in interes personal pe motorina primariei!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108