REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Câți bugetari din România încasează lunar mai mult decât președintele Klaus Iohannis

Câți bugetari din România încasează lunar mai mult decât președintele Klaus Iohannis

Replica API 24 iunie 2022 | 00:00 1370

Numărul bugetarilor români cu salarii mai mari decât al preşedintelui Iohannis este impresionant.

Coaliţia vizează modificarea Codului Fiscal astfel încât veniturile salariale mai mari decât cele ale președintelui ţării să fie drastic impozitate. Deocamdată, peste 13.500 de persoane care lucrează la stat au avut venituri nete de 14.000 de lei sau mai mari în aprilie 2022.

„Agenția Națională de Administrare Fiscală nu deține o evidență a funcționarilor publici, însă are la dispoziție informații privind veniturile salariale încasate de salariați, astfel cum sunt declarate de către contribuabili prin intermediul declarației 112 (Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate).

Potrivit informațiilor din declarația 112 depusă pentru luna aprilie 2022 de către angajatorii instituții publice (instituție cu personalitate juridică, a administrației publice centrale, locale sau europene, care gestionează resurse financiare publice) a rezultat un număr de 13.588 persoane care au încasat venituri nete egale sau mai mari decât 14.000 lei”, a transmis ANAF la solicitarea Main News.

Potrivit cele mai recente declaraţii de avere a preşedintelui Klaus Iohannis, acesta a realizat în anul fiscal 2020, un venit anual de 178.391 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 14.865 lei, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doar Petrov avea ce avea cu bugetarii, pt ca nu l votau...cand a venit pandemia, privatii au fugit ca sobolanii si s au ascuns. Au ramas medicii, armata si politia sa aiba grija de zecile de mii de bolnavi cu riscul propriei vieti. Atunci s a vazut diferenta
0
0
Bai idiotule in articol scrie ca 13500 de bugetari au venituri nete de 14000 de lei sau mai mult,ia spune tu mai"desteptule"cati profesori sau doctori castiga de la 2800 de euro in sus"pentru ca acolo scrie venituri care pornesc de la 14000 de lei,deci 14000 este minimul",tu ori esti analfabet functional ori imbarligator de profesie,adica dala care te faci ca nu intelegi dar defapt rastalmacesti cunvintele in favoarea ta,cunosc dastia ca tine inca de pe vremea lui nea Nicu oameni care nu sau schimbat nici la 32 de ani dupa redenumirea Partidului Comunist Roman in F.S.N.
0
0
du-te ba cu studiile tale superioare, Nicoale bugetaru' de mai jos nu nimereste viitorul verbelor, garantat in randul bugetarilor gasesti un procent coplesitor de analfabeti , functionari si functionarasi, in sist penitenciarelor, MI, soferache samd, lasa medicii si profesorii ia in calcul diferenta pana la cate jde mil de bugetari o freaca in romanica
0
0
Toata lumea, de felul lui Escu, uita ca, intre bugetari, cei mai multi au studii superioare. Oamenii astia au un pacat de neiertat: le-a placut cartea... Dar pulimea, recte Escu & Co, nu pricepe si nu accepta asta...
1
0
Mai Niculaie,nu spune nimeni ca oameni astia sunt p****i doar ca ei executa ordinile primite de la guvern,guvern format din ministri,ministri care au salarii mai mici decat presedintele si aplica legile date de parlamentari chiar si pe alea proaste,pentru ca asha este la stat,ori executi tu ordinul ori se gaseste altul sa il execute,pentru ca fiecare partid are"destepti lui mai Neculai,destepti"care dabia asteapta sa li se ofere un post ramas liber dar astia laudati de tine ling in cwr pe cine le da bani,ei nu sunt oameni cu demnitate care sa spuna"eu pentru hotzi astia nu lucrez".
0
0
Nu sunt bugetar, dar de unde ideia asta tampita ca oameni astia stau degeaba?Ei sunt profesori, doctori,politisti judecatori procurori ,militari lucratori cu meseri diferite in consiliile locale,preoti in general oameni cu carte fara de care societatea nu poate functiona!Mai terminati cu aberatiile voastre de oameni care v-a credeti vrednici!
1
0
Ce bine se traieste la bugetari, la STATUL DEGEABA unde hotia minciuna si faradelegile sunt in floare. Huzur pe banii statului degeaba!
0
1
s a ieftinit carburantii cu cinzeci de bani, trai pe vatrai pentru ...bugetari!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920