REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Cauza exploziei de la Crevedia, confirmată în referatul procurorilor

Cauza exploziei de la Crevedia, confirmată în referatul procurorilor

A.F. 6 septembrie 2023 | 19:01 891

Procurorii au menţionat în referat care a fost cauza exploziei de la Crevedia. Cei doi patroni sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru. În această infracțiune intră inclusiv aceea de ucidere din culpă, pentru că în urma în urma exploziilor cinci oameni au murit.

Cauza exploziei de la Crevedia, confirmata in referatul procurorilor

Avocatul celor doi patroni a anunţat că s-a făcut contestație la această măsură şi a declarat, la ieșirea din sediul Parchetului, că afacerea celor doi clienţi ai săi era una care are un anumit grad de risc.

"Probabil că fiecare dintre noi, în ce facem, purtăm și un risc. Da, există ceva atașat fiecărei meserii. Într-o astfel de afacere, cu materii atât de periculoase, este inclusiv riscul unei scântei, care poate duce la o catastrofă. Deci, întreaga această afacere a fost concepută așa încât să nu își asume nici măcar riscul unei scântei. Pentru că dacă ai gândit contrar, înseamnă că prevestești un dezastru.

După exploziile de la Crevedia au fost începute patru anchete. Prima este cea făcută de Parchetul General – procurorii urmăresc vinovații pentru producerea exploziilor. Există două anchete la DNA pentru abuz în serviciu, pentru că stația funcționa ilegal. A patra anchetă, desfășurată de Parchetul Militar, verifică modul în care au intervenit pompierii.

Între timp a apărut şi confirmarea cauzei exploziilor de la staţia GPL de la Crevedia. Redăm mai jos pasaje din referatul procurorilor. 

"Cu ocazia examinării epavei autocisterne aflate în curte, lângă gardul dinspre stradă, s-a constatat că nu mai prezintă pe tamburul din zona de distribuție a gazului reminiscențe ale furtunului folosit pentru distribuția gazului. Exploziile au fost cauzate, cel mai probabil de scurgerile de gaze de la autocisterne sau cisterne-depozit amplasate în curtea firmei și de existența unei surse de aprindere.

Cercetarea la fața locului a condus la identificarea și ridicarea din curtea imobilului a resturilor metalice. De asemenea, aceste aspecte indică faptul că, cel mai probabil, înainte de producerea incendiului și a exploziilor, cei doi angajați ai firmei începuseră activitățile de transvazare GPL din autocisternă utilizată de către cel din urmă în cea utilizată de către primul prin derularea furtunului de pe tambur și orientarea acestuia pe sub autocisterna lui spre cealaltă" se arată în referatul procurorilor, scrie antena3.ro.

Patronii stației GPL de la Crevedia, Ionuţ Daniel Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stîngă, au fost arestați pentru 30 de zile.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Coruptia este de vina dar de ea ne va scapa USR care fura voturi cu mana din sac sau PSD PNL HAUR SI SOS care fura din tata-n fiu! Ce alegeti ca oricum se alege Made in China ca la Bideu
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407