REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cazanciuc: Premierul să asume prin demisie numirea la OPCSB a unui falsificator

Cazanciuc: Premierul să asume prin demisie numirea la OPCSB a unui falsificator

Replica API 12 octombrie 2020 | 00:00 970

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, susţine că premierul Ludovic Orban trebuie să îşi asume prin demisie, numirea în fruntea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor "a unui falsificator care să controleze tranzacţiile financiare ale României".

Robert Cazanciuc

"Să nu uităm că, începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuţii de monitorizare şi blocare în timp real a tranzacţiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanţare a terorismului. De ce s-a făcut o astfel de numire şi în ce măsură situaţia a afectat interesele şi parteneriatele strategice ale României? Numirea în fruntea unei instituţii cheie a statului român a unei persoane percheziţionate astăzi pentru fals intelectual reprezintă o problemă de securitate naţională", a scris Cazanciuc, pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au efectuat sâmbătă dimineaţa o percheziţie domiciliară în municipiul Râmnicu Vâlcea, la domiciliul declarat al unui funcţionar public, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

"Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt", a informat Poliţia Română.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Mass-media a relatat că funcţionarul public de rang înalt este Laurenţiu Baranga - preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai Cazanciucule,infractorul asta si-a inceput ascensiunea in stat in urma cu 11 ani si institutiile statului controlate de voi PSDisti chiar nu au mirosit nimic?,noroc ca au venit PNListi la putere si asa a fost prins cu toate ca s-a bagat in PNL sperand la protectie politica din partea astora,asa ca taci din gura ca este vorba de 11 ani in care ati avut puterea si nu ati facut decat sa aparati sgagari si hoti. Fostul presedinte al senatului Calin Anton Popescu Tariceanu scapat de puascarie de senatori P.S.Disti iti spune ceva ma domnule presedinte interimar al senatului?.
3
0
mai indraznesti sa ridici capul din pamant?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212