REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cazul de la Caracal - Preşedintele Iohannis va solicita în CSAT o anchetă completă privind modul în care au acţionat instituţiile

Cazul de la Caracal - Preşedintele Iohannis va solicita în CSAT o anchetă completă privind modul în care au acţionat instituţiile

Replica API 27 iulie 2019 | 05:03 452

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va solicita în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, o anchetă completă privind modul în care s-a acţionat în cazul adolescentei ucise la Caracal, precizând că, în situaţia în care se va dovedi că s-au luat măsuri greşite sau cu întârziere, vinovaţii vor trebui aspru sancţionaţi.

''Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal şi este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncţionalităţi, autorităţile responsabile nu au reuşit să salveze o adolescentă care şi-a pierdut viaţa în condiţii dramatice. Circumstanţele în care a acţionat criminalul trebuie clarificate de urgenţă. Preşedintele României va solicita în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, 30 iulie, o anchetă completă privind modul în care a acţionat în acest caz fiecare instituţie responsabilă'', se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Potrivit sursei citate, în situaţia în care se va dovedi că s-au luat măsuri greşite sau cu întârziere, vinovaţii vor trebui aspru sancţionaţi.

De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranţa cetăţeanului trebuie să fie garantată de instituţiile statului, precizează sursa citată.

Poliţiştii au efectuat, vineri dimineaţă, o percheziţie la domiciliul unui bărbat din oraşul Caracal, într-un caz de dispariţie a unei fete de 15 ani.

Miercuri, minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, ocazie cu care a spus că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla.

La locuinţa bărbatului, mecanic auto de profesie, au găsite rămăşiţe care par a fi de natură umană. Astfel, într-un butoi au fost identificate oseminte, dar şi bijuterii ce par a fi ale fetei dispărute pe data de 24 iulie.

De asemenea, poliţiştii iau în calcul şi varianta ca în acel butoi să existe şi rămăşiţele unei alte fete, dispărută în urmă cu două luni în zona respectivă. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Colectiv niste schmecheri au facut spectacol pirotehnic fara sa aiba aprobare de la nimeni si dupa tragedie au inceput sa acuze pe. X sau Y pentru ca au facut ei spectacol cu foc, caci la colectiv nu a fost primul spectacol pirotehnic,dar asa este in Romania pana la o tragedie toti sunt schmecheri si descurcareti dupa tragedie striga"statul e vinovat".Exact ca tzigani care se bat intre ei pana ajunge unu dintre batausi la spital atunci toti tipa sa vina politia sa faca ordine.Titusi dupa incendiu de la Colectiv s-au vazut minciunile despre curatenia din spitale.
2
0
sa o futi pe mata in gat si pe toata familia ta
2
0
E normal ca Iohannis sa zica ceva impotriva criminalitatii. Macar asa,de forma. Stim ca il doare-n cur de romanii care mor si sufera si iata se mai vad si cazuri deosebite din cauza carora e deranjat de la meciurile de golf. Important este ca restul tarii,nu Iohannis ,sa curate si sa lupte impotriva celor rai. Daca asteptam de la ,,omul'' Iohannis,se va face treaba exact asa cum e tipicul lui,adica cu gandit o saptamana dupa apelul la urgenta,sa intreleaga textul,apoi sa dea totul la CCR,ca poate e enconstitutional sa fii speriat ,sa suni la 112 intr-o tara cu justitie beton,cu institutii .
0
0
apa la moara dracilor din politica romaneasca , toti se bat cu caramida in cap!vai de noi si de ei!
1
0
Despre tragedia de la Colectiv provocata de el nu este indurerat ? Mortii mamii lui de neamt imputit, hot de case. Multa muie celor care il sustin pe individ in frunte cu toti pnl-istii.
4
2
Jos psd tot psdu . Sa cauta in curte mai bine
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272