REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ce a găsit Chițac la prima inspecție serioasă în stațiunea Mamaia?! Video

Ce a găsit Chițac la prima inspecție serioasă în stațiunea Mamaia?! Video

Mirela Pascal, Emilia BABU, Ana Maria LIPAN 11 aprilie 2023 | 00:00 13954

Primarul Vergil Chitac a efectuat luni, 10 aprilie, prima vizită serioasă, pe anul acesta, în stațiunea Mamaia Acesta a fost însoțit de Ionuț Dumitru, directorul  general al Direcției Generale Poliția Locală, Raluca Georgescu, directorul  general al Direcției Generale de Gestionare a Serviciilor Publice, și de George Măndilă, consilier personal al edilului și președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța. Scopul vizitei: identificarea deficiențelor și stabilirea măsurilor și a termenelor pentru remedierea acestora, până la începerea sezonului estival. Iar problemele găsite au fost multe, însă sunt ușor de remediat.

Ce a gasit Chitac la prima inspectie serioasa in statiunea Mamaia?! Video

Luni, pe 10 aprilie a.c., primarul Vergil Chițac a efectuat un scurt control în stațiunea Mamaia, pentru a observa situația actuală a zonei și a identifica principalele deficiențe și măsurile ce urmează să fie luate. Acesta a fost însoțit de Raluca Georgescu, directorul  general al Direcției Generale de Gestionare a Serviciilor Publice, Ionuț Dumitru, directorul  general al Direcției Generale Poliția Locală și de George Măndilă, consilier personal al edilului și președinte al Organizația de Management al Destinației Mamaia – Constanța. În urma acestei vizite urmează să fie stabilite termenele de soluționare a problemelor sesizate, astfel încât să se asigure un debut încununat de succes al sezonului estival.

Ce a gasit Chitac la prima inspectie serioasa in statiunea Mamaia?! Video
Vergil Chițac a menționat că problemele identificate anul acesta sunt mai simplu de soluționat decât cele întâlnite în ultimii doi ani și că prin efectuarea acestor vizite, în scopul organizării și stabilirii procedurilor de remediere a deficiențelor, se încearcă crearea unei rutine.

Ce probleme a găsit?!

Ce a găsit la prima vizită serioasă în stațiunea Mamaia?! Mașini parcate pe plajă sau în apropierea plajei, pentru a fenta plata parcării, și pentru care a dispus amendarea imediată a proprietarilor autoturismelor cu pricina, nisipul care ajunge pe faleză, iar rigolele, care au fost curățate în urmă cu o lună, se vor umple din nou. De asemenea, sunt zone pe plajă care necesită plantarea unor pomișori, cum era pe vremuri, unde turiștii se puteau adăposti de soarele puternic. Totodată, primarul a constatat și clădiri de pe plajă aflate într-o stare nu tocmai potrivită să întâmpine turiștii. Totodată, a mai constatat zone pe plajă sau faleză neamenajate și pentru care a dispus consilierului Măndilă să ia măsuri în acest sens.

Video:

Acesta susține că nu doar structurile primăriei, ci și alte instituții, ce au aderat la Comandamentul de lucru pentru pregătirea sezonului estival, activat în luna februarie a.c., urmează să colaboreze pentru asigurarea condițiilor optime de întâmpinare a turiștilor.

Video:


“Pregătim sezonul estival. Avem un plan de măsuri, aprobat de mine. Acum, cei de la Poliția Locală au făcut deja o vizită și au identificat problemele reale. Suntem aici cu factorii de decizie, în special cei de la Direcția Generală de Servicii Publice, pentru că ei sunt cei mai implicați. Urmează să vedem exact ce trebuie făcut, să dăm termene și responsabilități de așa manieră încât să avem un sezon estival, care să înceapă și să decurgă în condiții normale, din perspectiva noastră, a municipalității. Probabil că nu vom termina astăzi, dar am început. Nu cred că ne confruntăm cu probleme mai mari decât anul trecut sau de acum doi ani, dar facem din asta o obișnuintă. Ne facem un plan de măsuri, la care să lucreze toate structurile din Primărie, pentru a stabili ce trebuie făcut, responsabilități, așa încât să începem anul estival și vacanța de vară să se desfășoare în condiții bune. Vă aduceți aminte că prima dată am înființat un comandament, la care au aderat și alte instituții, care nu sunt în subordinea noastră, dar cu care colaborăm, sanitare, poliția națională. Teoretic începem la 1 mai, dar practic de la început de iunie.”, a declarat acesta.

Video:

Ionuț Dumitru: "Sperăm să rezolvăm până la începerea sezonului toate problemele"

Ce a gasit Chitac la prima inspectie serioasa in statiunea Mamaia?! Video

Ionuț Dumitru, directorul  general al Direcției Generale Poliția Locală, a făcut o trecere în revistă a principalelor deficiențe identificate, precum cele legate de aspectul mobilierului stradal și al întreținerii spațiilor verzi. Acesta asigură că, pornind de la obiectivul propus, toate aceste carențe urmează să fie soluționate, până la debutul sezonului estival, urmând ca, pe măsură ce lucrurile progresează, să fie rezolvate și alte posibile probleme apărute ulterior. Dumitru a oferit și câteva informații cu privire la activitatea Poliției Locale, desfășurată în zona stațiunii Mamaia, ce nu s-a oprit nici pe perioada iernii.  

Video:

“Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat activități specifice pe zona stațiunii Mamaia, din prisma constatării și evidențierii tuturor deficiențelor raportate la sezonul estival care urmează să înceapă. În acest sens au fost identificare mai multe probleme, cum ar fi mobilierul stradal, aspecte legate de întreținerea spațiilor verzi, fântâni arteziene, fântâni cu acces public și alte astfel de deficiențe. Astăzi, în cadrul întâlnirii și vizitei de lucru a domnului primar, vom stabili, alături de celelalte structuri de specialitate din cadrul primăriei Municipiului Constanța, termene de remediere a acestor deficiențe, astfel încât, la venirea primilor turiști, stațiunea să arate la un standard cât mai ridicat. Noi sperăm să rezolvăm până la începerea sezonului toate problemele. Acesta este obiectivul pe care ni-l propunem, dar, bineînțeles, lucrurile sunt și în dinamică și, în funcție de ce se va mai constata ulterior, se vor dispune măsuri specifice de remediere”, a spus Dumitru.

Întrebat ce părere are despre mașinile parcate pe plajă, acesta a declarat: ”Nu este normal să vedem mașini parcate pe plajă, dar nu este nici ceva nou pentru noi, cei de la Poliția Locală. De fiecare dată când constatăm astfel de abateri, care fac obiectul unei contravenții, dispunem în consecință măsurile legale, în speță sancționarea contravențională. În privința autovehiculelor de pe plajă, nici măcar în timpul iernii nu am avut o scădere din acest punct de vedere. Foarte muți conducători de vehicule au pătruns pe sectoarele de plajă, fapt pentru care nu am făcut rabat de la aplicare legii, în sensul că aceștia au fost sancționați contravențional.”, a afirmat acesta.   

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272