REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ce alimente de post nu sunt sănătoase și trebuie evitate

Ce alimente de post nu sunt sănătoase și trebuie evitate

Replica API 25 martie 2021 | 00:00 1500

Pe timpul postului, credincioșii trebuie să găsească alternative pentru preparatele care conțin produse lactate, carne și ouă, ce nu pot fi consumate în această perioadă. De multe ori însă, alimentele consumate pe post de înlocuitor pentru mâncarea “de dulce” sunt extrem de nesănătoase – iată ce alimente de post e indicat să eviți cu orice preț!

Sursă foto: Shutterstock

Ce alimente de post sunt nesănătoase

Mezelurile vegetale – în general, mezelurile sunt nesănătoase, iar cele pe baza de soia nu fac excepție. Salamul din soia, crenvurstii vegetali și alte produse similare trebuie evitate pe perioada postului, întrucât conțin o mulțime de ingrediente toxice, scrie doc.ro.

Pateul vegetal – bogat în E-uri, grăsimi nesănătoase, gluten, amidon și sare în exces, pateul vegetal din comerț ar trebui evitat în perioada postului. Acesta poate fi, însă, înlocuit cu succes cu pateul făcut acasă, din boabe de soia, năut, ciuperci și alte ingrediente sănătoase.

Alimentele congelate – semipreparatele, fie ele și de post, tot nesănătoase rămân. Acestea conțin o cantitate foarte mare de grăsimi nesănătoase, sare, precum și conservanți. Evita pe timpul postului și nu numai alimentele congelate, precum orezul cu legume sau paella cu fructe de mare ori șnițelele de soia semipreparate.

Chipsurile din legume – chiar dacă alegi chipsurile din morcov sau sfeclă în locul celor de cartofi, despre care știi deja că sunt nesănătoase, tot de ingrediente nesănătoase vei avea parte. Acest tip de chipsuri conțin sare, zahăr și calorii în exces. Nici grăsimile nesănătoase din aceste chipsuri nu sunt de neglijat. Mai degrabă, prepară-ți singură asemenea chipsuri, pe care le vei coace la temperatura mare, după ce le asezonezi cu ierburi aromatice și puțin ulei de măsline.

Iaurtul de cocoș – iaurtul de cocoș nu este neapărat nesănătos, însă acesta nu trebuie consumat în cantități mari, întrucât conține multe grăsimi săturate. Asta înseamnă că nu ar trebui să mănânci mai mult de ½ cană de iaurt de cocoș pe zi.

Deserturile vegane din comerț – de multe ori, deserturile vegane din comerț conțin o serie de ingrediente nesănătoase, astfel încât să aibă textura dorită. Citește întotdeauna eticheta produselor cumpărate și alege cu mare atenție deserturile pe care le pui în coșul de cumpărături.

Sandvisurile cu falafel – vei găsi în magazine, mai ales în perioada postului, sandvișuri cu falafel. Acestea ar trebui evitate, întrucât chiftelele de năut sunt prăjite în mult ulei și conțin o serie de ingrediente nesănătoase. Dacă vrei neapărat să mănânci un asemenea sandviș, prepară-ți chiar tu, acasă, chiftelele de falafel.

Ce să mănânci în timpul postului, astfel încât să îți păstrezi silueta și să faci alegeri sănătoase

Poți ține post cu alimente sănătoase, însă asta înseamnă, în primul rând, că ar trebui să mănânci mai multe preparate gătite de ține, acasă și mai puține gustări de post din comerț.

Pe lângă mâncarea gătită de post, îți poți prepară salată de vinete, fasole bătută și hummus, care pot fi servite pe post de mic dejun sau gustări între mese.

De asemenea, semințele și nucile, însă consumate crude sau coapte, nu prăjite sau sărate, pot fi consumate pe post de gustare între mesele principale ale zilei. Mare atenție, însă, la cantitățile consumate, întrucât acestea au o densitate calorică mare, ceea ce înseamnă că te pot îngrașă dacă faci abuz.

Fructele și legumele crude sunt un alt aliat de preț pe timp de post, acestea fiind gustări extrem de hrănitoare, însă cu o densitate calorică foarte mică.

Un medic nutriționist te poate ajută să îți faci un plan alimentar de post care să nu îți priveze organismul de niciun nutrient important și care să nu te înfometeze.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212