REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Ce-au fost și ce-au ajuns… frații Chicheanu. Executați silit și cu popriri pe conturi

Ce-au fost și ce-au ajuns… frații Chicheanu. Executați silit și cu popriri pe conturi

Mirela PASCAL 9 februarie 2023 | 00:00 6904

Fraţii Constantin şi Hristu Chicheanu sunt printre primii milionari ai Constanţei, cu afaceri dintre cele mai controversate, care au prosperat de-a lungul timpului, indiferent de culoarea guvernărilor. Fie că vorbim de super-afaceri precum Consal Trade, C&D Impex, fraţii Chicheanu au fost mereu în centrul unor afaceri de zeci de milioane de euro. Cele mai multe contracte le-au ”bifat” de la stat. Au apus, însă, vremurile bune, frații Chicheanu ajungând să fie executați silit de IFN-uri, ori să aibă conturile blocate sau să fie chemați în instanță pentru o datorie de 2.000 de lei. Atât de rău să fi ajuns?!

Ce-au fost si ce-au ajuns… fratii Chicheanu. Executati silit si cu popriri pe conturiHristu Chicheanu

Un IFN din București, fiind vorba despre Kredyt Inkaso Portfolio Investments Luxembourg SA, a reușit să pună poprire pe conturile lui Hristu Chicheanu, pentru o datorie de 27.000 de lei. Tevizo SRL, firma pe care acesta o controlează, din spate, căci unic asociat apare Doina Chicheanu, a fost înștiințată de executorul judecătoresc că s-a început urmărirea silită împotriva lui Chicheanu, după ce nu și-a mai achitat un credit. 

Chicheanu este angajatul SC Trevizo SRL și, deși a fost informat cu privire la debit, societatea nu și-a îndeplinit obligațiile ce îi reveneau pentru efectuarea popririi și a nu a consemnat sumele de bani pe care i le datora IFN-ului, deși la data de 15.06.2022 îi fusese comunicată adresa de înființare a popririi. Instanța a dispus obligarea societății, care este terț poprit, să îi plătească creditorului sumele datorate de aceasta debitorului în limita sumei de 26.596,89 lei. „Admite cererea de validare a popririi, formulată de executorul judecătoresc pentru creditoarea în contradictoriu cu debitorul şi cu terţul poprit. Validează poprirea înfiinţată de executorul judecătoresc prin adresa emisă la data de 09.06.2022 şi comunicată terţului poprit la data de 15.06.2022. Obligă terţul poprit la plata către creditoarea a sumelor scadente datorate debitorului începând cu data comunicării adresei de înfiinţare a popririi, respectiv 15.06.2022, precum şi să consemneze la dispoziţia executorului judecătoresc sumele datorate în continuare, lunar, în cel mult 5 zile de la data scadenţei, până la concurenţa sumei de 26.596,89 lei“, se arată în minuta instanței.

Chicheanu, dat în judecată de angajați pentru banii datorați

Nu este prima dată când firma controversatului milionar Chicheanu are probleme în instanță. În 2019, mai mulţi angajaţi au dat în judecată Trevizo SRL, încercând să obţină astfel în instanţă banii pe care acesta li-i datorează. 2018, ANAF organiza mai multe licitaţii pentru vânzarea unor bunuri deţinute de Trevizo SRL, printre care şi imobile de pe Bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa. Trevizo SRL o are ca unic asociat pe Doina Chicheanu, dar împuternicit este soţul acesteia, Hristu Chicheanu.

O tânără afaceristă din Constanța i-a cerut falimentul lui Hristu Chicheanu

Plasti Prod Development SRL a înregistrat pe 14 octombrie 2022 un dosar la Tribunalul Constanța prin care a cerut în calitate de creditor falimentul debitoarei Trevizo SRL. Înainte de Crăciun, creditoarea a renunțat la cererea de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva debitoarei Trevizo SRL, cel mai probabil Chicheanu achitând debitul. Plasti Prod Development SRL are ca domeniu de activitate creșterea ovinelor și este deținută de Luminița Mușu.

Ce-au fost si ce-au ajuns… fratii Chicheanu. Executati silit si cu popriri pe conturi
În 2021, Trevizo a avut cifra de afaceri de 11 359 351 lei, nu a avut profit, iar datoriile erau de 2,8 milioane de lei.    

Enel, pe urmele familiei Chicheanu, pentru 2.600 de lei

De cealaltă parte, o altă firmă a familiei Chicheanu, Chicheanu Com Impex SRL, controlată de Gheorghe și Cristian Chicheanu, a fost acționată în instanță de Enel, pentru un debit neachitat în valoare de 2.678 lei.

Fratele lui Hristu, Constantin  Chicheanu, deține cunoscuta firmă SC Consal Trade SRL Giurgiu, este una dintre societățile care a contribuit cu donații atât la Organizația PNL Constanța, cât și la Organizația PNL Galați, conform raportului Autorității Electorale Permanente. Astfel, în datele de 21 iulie 2020, 19 august 2020 și 5 noiembrie 2020, SC Consal Trade a donat Organizației Constanța suma totală de 150.000 de lei, iar, la data de 23 septembrie 2020, aceeași firmă a donat suma de 10.000 de lei Organizației Galați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omulețul seamănă cu lustragi de odinioară din piața Grivita
6
1
Milionari de carton tovarăși!!!
5
2
Ce ne tot aburiti cu frati Tztzi ? Trece ziua si noi nu mai stim nimic de super ba Marica Done !?!
5
1
afaceristii(mincinosii) constanteni.
10
0
Dumnezeu nu doarme! Precum dormim noi Fericiți ca avem bani !
6
1
Bine că a ajuns Gigi porcu p***a mare mafiot al constanței . Mai bine al nimerea fane englezu in cap şi nu se mai distrugea prin el constanța şi prin vărul şi naşul lui Gigi toată romania.
7
1
Ave ti grija cu el … vrea sa si faca felu ! Omu e plin de boargii !
8
1
aveti mare grila cu aceasta firma de recuperatori !!!! este acolo o nenorocita ELENA MIHAI din medgidia !!!!! se da mare corecta si din discuti cu ia tragi concluzia ca vrea sa inparta cu tine datoria te poate ajuta contra cost ceva procente ei si ceva la societate
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272