REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ce DIFERENȚĂ de PREȚ este între UBER și TAXI!

Ce DIFERENȚĂ de PREȚ este între UBER și TAXI!

Replica API 26 iunie 2020 | 00:00 11129

Începând de joi, 25 iunie, constănțenii beneficiază de o alternativă la transportul în oraș, Uber devenind disponibil atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Constanța devine cel de-al șaselea oraș din România în care Uber este disponibil, după lansarea serviciului în București în 2015, urmată de extinderea rapidă către Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. La fel ca în celelalte orașe din România, șoferii din Constanța sunt licențiați pentru a transporta pasagerii în siguranță către destinațiile lor.

Ce tarife are Uber la Constanța

În Constanța, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei, care oferă acces la curse convenabile și sigure și un timp de așteptare de doar câteva minute. „Tarifele noastre sunt mereu transparente, iar în aplicație vei vedea valoarea exactă a cursei tale înainte de a face comanda. Toate plățile, cash sau card, sunt înregistrate electronic, iar cursele vin cu o factură fiscală pe care o poți descărca din contul tău.”, susțin reprezentanții Uber.

Tariful taxat pe kilometru este 1,75 RON, tariful de bază este 2 RON, iar o cursă nu poate avea o contravaloare mai mică de 7 RON. Ca idee, o călătorie de la Delfinariu până la Faleza Cazino din Constanța poate costa 14,7 RON. Aceeași cursă este taxată de taximetriști cu aproximativ 20 de RON.

„Ne bucurăm să lansăm Uber în Constanța, un loc atât de drag românilor care îl aleg an de an ca destinație de vacanță, mai ales acum, când călătoriile internaționale nu sunt recomandate. Colaborăm îndeaproape cu autoritățile locale pentru a oferi atât constănțenilor, cât și celor care vizitează orașul, o alternativă sigură de transport” a declarat Nicoleta Diaconu, Manager General Uber România.

Ce spun taximetriștii din Constanța

Așa cum era de așteptat, o parte a taximetriștilor din Constanța nu este de acord cu lansarea serviciului Uber în orașul de la malul mării, fără a prezenta și motive concrete pentru care călătorii vor fi dezavantajați de această alternativă. Cunoscut pe plan local drept șef al taximetriștilor constănțeni, Lică Neagu este de părere că serviciul nu va avea succesul cunoscut din alte orașe.

„Deja sunt mai multe taximetre decât solicitări. Este adevărat că un anumit procent din taximetriști lasă de dorit ca servicii, dar pădure fără uscături nu există. Am văzut că a fost lansat Uber, dar nu am văzut mașini prin oraș, iar când o să înceapă să bage tarife dinamice, în funcție de cât de aglomerat e orașul, călătorii vor plăti de 3 sau de 4 ori mai mult valoarea tarifului. O să se vadă problema când un taximetrist va cere 5 lei, iar un Uber 15 lei pentru aceeași cursă. Eu le urez să aibă mult succes în vara trecută, să câștige atât de mult încât să își scoată paguba pe care o fac.”, a declarat, pentru „Replica”, Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România.

Tehnologie care verifică șoferii dacă poartă mască de protecție

Opțiunile generale de siguranță pentru pasageri disponibile în aplicația Uber includ accesul la informații despre șofer, afișând fotografia acestuia, modelul și numărul mașinii, alături de rating. Mai mult decât atât, pasagerii pot urmări cursele în aplicație, atât înainte de sosirea mașinii la locul de preluare, cât și în timpul călătoriei, și pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere.

În plus, Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă șoferii poartă mască de protecție. Aceștia trebuie să-și facă un selfie înainte de a se conecta în aplicație. Atât șoferii, cât și pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor și sunt rugați să confirme că au înțeles și că respectă regulile de sănătate și siguranță recomandate de organizațiile mondiale de sănătate.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Moldoveanul de Valentino are 200 de taxi.Trebuie scos de pe piata.Plateste politicieni pt licente...il platea pe Mazare...face parte inca din clan..
2
0
Mai baieti voi cunoasteti provebul"cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia?.
10
1
Poate scapam de tiganii care miros a mort, numai vedem un sofer de taxi alb....Numai ciori
16
1
o cursa cet km 4 5 costa 9 lei fix cat costa si cu taxi normal, o cursa 4 5 delfinariu costa 20 lei fix cat e cu taxi normal. sunt curios ce le ramane soferilor de uber dupa ce iti imparte cu ubar si celealte taxe. nu vad un viitor in orasul nostru pt uber mai ales iarna . la bucurest e cu totul altceva dar aici e praf
4
10
Sunt foarte curios cum pot manca astia cacat ca o cursa delfinariu-cazino face 14.7lei,ce bani raman soferului? Din pretul curseu 25 la suta ia uber adica 3.75 lei,5lei carburantul,taxele la stat undeva la 2.5lei,2lei uzura masinii si soferului i-aramas fix 1 leu. Succes Uber,de lansat v-ati lansat,dar prosti cu masini aveti?
9
24
numai prpastanii merg cu taxiurile alea infecte conduse de pirnaiasi,tigani,exmilitari,pe scurt,drojdia societatii!fugiti de taxiurile galbene!
33
3
Lica Neagu. Un idiot patentat. Voi stiati ca analfabetul asta preda la facultate? Ca e profesor? Doooaammnneeee
35
2
ca merg cu masina mea
0
10
Sa vina UBER si la Medgidia
17
2
Ma bucur ca in sfarsit si in Constanta balcanica a ajuns UBER.Nici noi ,nici turistii care ne viziteaza ,nu mai vrem sa vedem,soferi de taxi cu burtile iesind din maiou -uri,slapi si chiloti.taximetristi care "vaneaza "in Gara CT. BV Uber ,te asteptam demult.
48
4
Limbistul asta de Neagu spunea intrun interviu tot in Replica,la sfarsitul lui februarie ca daca vine Uber in Constanta va fi jale.Acuma nu mai e jale,liderule?Numai e jale pentru ca nu ai facut nimic pentru noi,decat ati impartit autorizatiile,tu si cu Patrascu,arza-var focul pe mate pe amandoi,de perversi!
34
1
Banii de la uber se duc in strainatate. Hai sa luam taxi local si sa i dam afara pe straini din oras. mergeti pe jos daca nu va convin tiganii soferi dar nu luati uber
6
63
deci tagma gipsan taxi va disparea oare de ce mizerii si inselatorii se vor apuca acesti gipsani ca lor munca cinstita nu le place
32
1
A-ti halit-o tigani taximetristi. Va bate tiganca acasa si nu mai ridica salvarii imputiti
44
1
Hai cu Uberul si la Tulcea!
27
3
Era normal sa intre in Constanta si o sa vina si Bolt,si poate si altii...Ce tot bate campii hodorogul asta ca nu e piata?Sunt 3000 de autorizatii in CT,inchipuiti-va ca fiecare,volens nolens,incaseaza 100 lei pe zi.Asta inseamna 300000 pe zi,daca Uber ia jumatate din piata,si o sa ia rapid,incaseaza 150000 lei zi,deci comisionul Uber o sa fie 37500 pe zi adica 3 milioane usd pe an numai din soft,si asta socotit la minim.Intradevar taximetristii o sa plateasca pretul dispretului cu care si-au tratat pasagerii atata amar de ani,multe masini o sa ajunga la dezmembrat iar autorizatiile la gunoi
44
1
Batrane vagabond,soferii de taxi candesc si nu se spala,conduc in slapi si in chiloti,nu dau drumul la ac sa nu consume,fac pretul inainte cursei sau daca merg pe ceas ori te ocolesc,ori baga maimuta
55
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272