REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ce își doresc tinerii din Constanța de la Făgădău? IARBĂ și FETIȚE în VITRINE

Ce își doresc tinerii din Constanța de la Făgădău? IARBĂ și FETIȚE în VITRINE

Replica API 11 martie 2020 | 00:23 3211

Că tinerii au ales să plece din Constanța, nu mai este o noutate! De ce? Nu au oportunități în a găsi un loc de muncă bun, nu au șansa de a evolua – sunt doar câteva dintre motivele enumerate de ei. Tot aceștia au precizat că primarul Constanței și-a îndreptat atenția numai spre vârstnici, în sensul că le-a făcut cluburi pentru pensionari, pe când fostul edil, respective Radu Mazăre, le oferea tot felul de alimente, cât și alte facilități.

Decebal Făgădău

Astfel, tinerii rămași nu sunt foarte încântați, plângându-se de faptul că nu au parte nici măcar de distracție. Întrebați fiind despre ce și-ar dori, aceștia au precizat că vor locuri de relaxare, o promenadă, șansa unui job de viitor, dar și… ”Iarbă și vitrine”, cu referire la Cartierul Roșu din Amsterdam.

Cartierul Roșu din Amsterdam

Constanța este un oraș ”viu” doar în timpul sezonului estival, în extrasezon, o mare parte din cluburi sunt închise, iar alte opțiuni de distracție nu se găsesc. În acest caz, unde și cum se mai distrează tinerii Constanței? Eventual, prin mall, la o sală de fitness sau în baruri. Constanța prinde culoare doar în sezonul estival, atunci când turismul e în “floare”, iar oamenii au la dispoziție mai multe opțiuni de distracție de-a lungul șederii la malul mării. Așa se face că orașul Constanța e plin de viață doar în perioada cea mai iubită a anului, și anume vara. Turiștii pleacă, iar odată cu aceștia și multele opțiuni ce îi bucură atât pe ei, cât și pe cetățenii orașului. Constănțenii ramân împreună cu un oraș trist, gri, lipsit de viață. Faimoasele cluburi din nordul stațiunii își închid ușile odată cu finalul verii, la fel și parcul acvatic de distracții, dar și unica tiroliană din Constanța aflată în apropierea plajei Modern. În extrasezon, găsim deschise doar câteva cluburi ce animă nopțile constănțenilor, dar și câteva restaurante selecte, însă pentru aceștia nu este de ajuns.

Citește și:Un constănţean a revăzut strada Ştefan cel Mare după 20 de ani! A avut un ŞOC: „Este inadmisibil!”

O Constanță ca în… Amsterdam!

De departe cel mai acid răspuns a fost: ”Îmi doresc iarbă și vitrine”, cu referire la cartierul Roșu din Amsterdam, unde ”domnișoarele” se etalează pentru a câștiga clienți, dar și legalizarea marijuanei este o altă dorință în rândul acestora.

“Nu există destule locuri de distracție pe timpul iernii!” s-a plâns un tânăr, dar și o adeptă a vieții de noapte, care ne-a spus dezamăgită : „În afara sezonului suntem uitați, de parcă doar pe timpul verii avem dreptul la distracție”. Un alt bărbat, în vârstă de 25 de ani, împătimit al distracțiilor ne-a declarat: “În cursul săptămânii cel mai târziu poți ajunge acasă la 1:00 după vizionarea unui film la cinema, poate puțin mai târziu dacă eventual mai putem găsi o cafenea deschisă, dar mai toate se închid destul de devreme”. Pe de altă parte, există și cealaltă categorie de oameni, care preferă să își petreacă timpul liber prin alte modalități decât în cluburi sau baruri. O tânără mămică ne-a relatat “Pentru copii ar fi foarte util să existe cât mai multe locuri de joacă pentru că nu avem unde să îi ducem, copiii merg mai mult prin mall-uri, unde stau închiși pentru că parcurile dispar din cauza blocurilor și a construcțiilor în continuă dezvoltare. Pentru adulți era foarte frumos să existe piste de biciclete, locuri în care să petrecem timp cu copiii. Nu pot numi loc de joacă acela unde există două tobogane pentru atâția copii. Mergem departe de oraș pentru a găsi ceva cu care să ne umplem timpul liber”.

"Promenada" din Constanța (strada Ștefan cel Mare)

“Aș vrea să putem închiria bărci, hidrobiciclete, poate chiar șalupe de la începutul primăverii și până vine vremea rece”, a declarat un bărbat.

Făgădău apelează la fâsuri: mergeți moca cu autobuzul!

Tinerii constănțeni se plâng că nu au unde să își petreacă timpul liber, dar că nu au parte nici de un loc de muncă bun, de viitor, unde să fie promovați. Cert este că, așa cum susțin și tinerii, Decebal Făgădău și-a îndreptat atenția către vârstnici. Ba cluburi pentru pensionari, ba alimente, ba transport gratuit. Nimic greșit, însă ce facem cu generația tânără? Ca un fâs în ochi, de dată recentă, primarul a oferit transport public gratuit. Metoda cea mai simplă: fără investiții și fără bătăi de cap. Dar o promenadă, ca orice oraș care se respectă, mai ales unul turistic, un oraș port!?? În afară de faleza Cazinoului, locuitorii de la malul mării spun că, efectiv, nu au unde să se plimbe. Nu locuri de joacă răsărite, locuri de relaxare… ”Este un oraș gri, în care nu ai, efectiv, ce să faci. În afară de faleza Cazinoului nu ai unde să te plimbi, nici cu copilul. Vrem locuri de relaxare, vrem servicii bune, atragerea de multinaționale, atragerea de fonduri pentru amenajarea unor spații destinate tinerilor. Se pot face multe. Că doar vorbim de Constanța, nu de un orășel uitat de lume, într-o zonă a țării defavorizată. Dar cei abilitați preferă să atragă vârstnicii, adică votanții fideli! Constanța va rămâne un oraș al bătrânilor și al asistaților social”, a declarat, pentru ”Replica”, o tânără.

G.M.

Citește și: Zonă preISTORICĂ: Strada Ştefan cel Mare, RUȘINEA Constanţei!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti constantenii o sa votam cu NicoletaPloscaru primar
0
1
Sfat ptr tineri. Mai puneti mana pe o carte in extrasezon.
2
1
Fagadau este un Corupt , Spagar , Mincinos si Golan ... nu ne mai lasam Pacaliti de tine...vrem sa fie Anchetat urgent pentru Spagile si Parandaratu de care beneficiaza ... fara scrupule, acest individ perfid !
3
1
Jos psd fagadau asta stie tineri
2
1
FATALAU dute drak si lasa vrajelile de 2 lei!! Numai cand deschizi gura se vede ca esti o hahalera si analfabet!!! In loc de voturi de la constanteni o sa vezi multa m...eeeeeee!!!
4
1
poza astuia spune multe
3
0
cate articole despre -contra- lui fagadau in ultimul timp...
0
0
Eu il vreau pe Fagabou in vitrina, cu tanga si pantofi cu toc.
7
1
Buna si iarba dar hai sa incepem cu niste locuri de parcare fara smm ca d-aia platim taxe pe masini ca freaierii! Stii voi mobilitate flexibilitatea ale alea chestii care nu le plac comunistilor!
1
3
Pentru ca legile sunt facute de parlamentari si pe parlamentari nu ii intereseaza ce este bine pentru tara ci ce este bine pentru ei,pai daca pe fostul presedinte al C.J.Teleorman don Liviu l-a dus capul sa faca un proiect in numele C.J.TL.pentru bani europeni cu care sa ajute o firma sa faca groapa de gunoi ca sa aduca gunoiul de la Italieni in Romania, noi depre ce vorbim tu Lavinio!!!?.
3
0
de ce nu legalizati prostitutia?ca oricum e plin orasul, asa mai strangeti un ban la buget si tinerii nu mai iau tot felul de boli.de ce nu abordeaza nimeni subiectul?
8
1
Investitorii marii au fost pusi pe fuga inca din epoca mazarista. Acum, greu mai gasesti terenuri, care sa fie puse la dispozitie de autoritatile locale, pt. investitii. Da, investitii private! Din partea cercului restrans organizat infractional, din fosta si actuala administratie, vedem doar blocuri si hoteluri private. Companii, firme de IT, tehnologie, servicii, productie, parcuri industriale, vax albina. S-a retrocedat, dupa cum se stie, mai mult decat disponibil. S-au cumparat drepturile de proprietate, prin schemele stiute, cu concursul tuturor autoritatilor locale, notari, avocati, etc.
11
1
Locurile alea dorite de tineri nu le fac primariile ,ci investitorii privati. Primarul doar da autorizatie pentru constructia obiectivelor. Si inca ceva,distractie nu inseamna neaparat betiveala si droguri,futaiuri cu curve. mai inseamna si altceva care a fost uitat dar care defineste civilizatiile ceva mai avansate din jurul Romaniei.Din pacate la noi distractia este perceputa ca fiind refugiul in alcool si meltenismul.
13
0
..la articolul cu SEFUL POLITIEI RUTIERE..nu e loc de comentarii..tine-ti capacul pus...nu va e rusine?.
7
1
Barcelona are traditie in turism de zeci de ani, acolo vin anual milioane de turisti iar Spania este regat de mii de ani.Nu suporta comparatie situatia, tarile cu care se tot fac comparatii idioate nu au avut 50 de ani de comunism nenorocit.Mai bine v-ati si ati intreba de ce decidentii de orice fel, parlamentari de orice culoare, nu au creat in zona, parcuri industriale care sa aduca plusvaloare.De ce presedintii judeteni de partide, in special Stroe, nu au atras investitori seriosi in zona?Nu au avut interes,in plus, fiinca sunt manglitori, au luat flit de la toata lumea.Iar acum saboteaza !
11
1
in Barcelona pe banii primarie s-au renovat fatadele prin zona turistica, asa se poate rezolva si la noi . Un culor cu magazine de top, restaurante cu specific s-ar putea face pe un culoar in forma de 'L', str. Stefan cel Mare-bd. Tomis, in jos spre piata Ovidiu. Politie pe strazi ca sa previna agasarea turistilor de catre tigani. Se poate realiza cu fonduri mici, pentru contracte corecte.
8
1
Generatie de javre, 99 la suta din tineri
9
10
Sa se care in p......a masii aia ne dorim si daca se poate sa doarma cu Mazare tiganu in pat.
16
4
Fagadau era fumat in poza?
16
5
Se caca si apoi se pisa pe REPLICA.
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272