REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ce se ascunde în spatele REFUZULUI consilierilor judeţeni de a vota un proiect benefic judeţului

Ce se ascunde în spatele REFUZULUI consilierilor judeţeni de a vota un proiect benefic judeţului

Replica API 1 iulie 2017 | 20:39 503

Palaz: Tucan a venit la CJC, să ceară să fie retras proiectul...

Palaz: Tucan a venit la CJC, să ceară să fie retras proiectul...

Incredibil cum interesele oamenilor de afaceri care sunt şi finanţatori ai partidelor politice pun frână unui proiect aşteptat de mulţi locuitori din judeţul Constanţa şi cerut de doi primari – unul de la PSD şi altuld e la PNL! Ciudăţenia este cu atât mai mare cu cât, deşi edilii la care facem referire sunt din PSD şi PNL, nici măcare aleşii locali de la aceste două partide nu au votat pentru înfiinţarea unei noi rute de transport în comun pe traseul Constanţa – Năvodari – Lumina! De ce?

Care sunt interesele? Oficial, s-a motivat că nu pare oportună iniţiativa prezentată în Consiliul Judeţean Constanţa de consilierul judeţean PMP Daniel Turcu (originar din Năvodari). În realitate, operatorii de transport în comun nu sunt încă pregătiţi pentru împărţirea acestei noi felii de „caşcaval”! Un nou traseu presupunea organizarea unei noi licitaţii de atribuire şi stabilirea unor reguli.

În lipsa acestui nou traseu, oamenii din Năvodari vor continua să se plângă de faptul că autobuzele circulă prea rar, iar atunci când sosesc în staţii se umplu până la refuz (modelul „saci de cartofi” căraţi pe scaune şi în picioare), iar cei din Lumina vor continua să schimbe mai multe mijloace de transport întrucât rută directă Constanţa - Lumina nu există!

Aşadar, consilierul judeţean Turcu a venit cu un proiect în şedinţa CJC. A doua oară, pentru că prima dată i s-a transmis că ideea nu respectă legea. De data aceasta, adică la şedinţa de vineri, proiectul respecta legea, doar că... intra în conflict cu interesele transportaorilor! Nepregătiţi pentru felia de „caşcaval”, aşa cum arătam mai sus sau... debusolaţi că noul traseu le-ar putea reduce din profit.

Oricare ar fi socoteala lor, verdictul a fost dat în şedinţa CJC: proiectul a „picat” întrucât consilierii PSD, PNL şi ALDE fie s-au abţinut, fie au votat împotrivă. Vicepreşedintele CJC şi totodată preşedinte al PMP Constanţa, Claudiu Palaz, a declarat: „Sper că aţi sesizat că după acest vot ruşinos s-a lăsat un moment de linişte apăsătoare. Ştiau şi ei (consilierii judeţeni – n.r.) că nu este OK să se împotrivească. Oameni au nevoie de şi mai multe microbuze, de un traseu care să îi ducă direct la Lumina.

PNL a votat împotriva unui proiect benefic unei comune conduse de un primar PNL! Iar la Năvodari primar este un social-democrat, care mi-a transmis mai multe solicitări în sensul acestui proiect!”, a spus Palaz. Întrebat care sunt dedesubturile, Palaz nu a ezitat să declare: „Joi a venit la Consiliul Judeţean Jean Paul Tucan (patronul firmei de transport care operează pe ruta Năvodari - Constanţa şi retur – n.r.).

A mers la preşedintele CJC Horia Ţuţuianu împreună cu colegul lui de partid, Daniel Learciu (ALDE, vicepreşedinte al CJC – n.r.). au solicitat să fie retras proiectul, m-au sunat şi pe mine, Ţuţuianu le-a spus că nu se poate. Şi vineri au cerut la fel, dar proiectul nu putea fi retras. Nu avea sens. Intuiesc că marilor jucătoril din piaţa de transport nu le convine traseul, nu ar fi rentabil...”, a opinat vicele CJC. Palaz a adăugat că prin proiectul iniţiat de consilierul judeţean PMP se stabilea doar crearea unui traseu nou, iar apoi veneau paşii licitaţiei de atribuire.

Vom reveni.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrea din nou sa faca mangle, sa ia trasee sa fure ceea ce stie el mai bibe!
5
1
In foto nu se vede si unul din desene animate?cedrik .....
5
0
Pai da doar nu este in interesul lor sa achizitioneze alte microbuze ca e o pierdere pt ei sau cum , tb sa calatoreasca oamenii ca sardinele rusine bine ca am plecat, tara de cacat nu va intereseaA de oamenii , doar de buzunarul vostru , Rusine!!!
5
0
In foto se vede o pereche de urechi maaari,care par ca se tin lipite de un cap
7
2
Fmm Palaz !!!!!!!
10
1
Un om fara onoare, fara caracter, turnator ca si colegul lui Turcescu care merita sa zaca in puscarie!
13
2
Ne meritam soarta baietii...singura oprtunitate e sa plecam in afara..conditii de 10 ori mai bune..din toate punctele de vedere
9
0
Un judet total in paragina. Cred ca o sa ma mut.
13
0
Mazare, Constantinescu, Matei, Tucan. Toti astia au distrus transportul din Navodari si l-au transformat in afaceri de casa!
16
3
Da,in toata tara se intampla la fel. Niste insi avizi de bani multi castigati rapid,avand in spate paravan ,,politic'',sunt de fapt niste gasti mafiote care nu au nimic in comun cu interesul cetatenilor. Cetatenii in schimb,voteaza mereu si mereu,apoi se cearta intre ei ca suporterii echipelor de fotbal,ramanand tot fraieritii vietii. Culmea,ies in strada nu pentru ei,ci sa apere pe unul sau altul dintre ticalosi,ca apoi sa se vaiete ca Romania se duce dracului. Da,poporul isi merita soarta,si-o voteaza.....
11
1
In judet nu exista nicio masina de transport public de persoane cu dizabilitati, cei din cjc nu vor ca la obtinerea licentelor de transport sa tina cont de lege, legea o fac ei, daca aveau pe cineva apropiat era obligatoriu sa fie macar o masina adaptata pentru utilizatorii de fotoliu rulant, rusine, doar interese personale si de grup, UE se dezvolta, noi in regres!!!!!!
7
0
De atata timp cei din Navodari sunt transportati precum cartofii si voi jegosilor tratati cu refuz subiectul. Ati promis Administratiei locale Navodari ca rezolvati situatia si voi faceti jocuri politice . RUSINE . Tucan alt jegos .
15
0
Aaaa , beee , pai cate voturi am dat la Alde cu tatarii mei si voi vreti sa-mi luati ciolanul afumat din fasole ? Nu-i frumos bre . Dupa ce am pierdut banii de la uniunea tatara acum pierd si aici ? Pai Nida , fata lui Ablez , socru-miu , e o scumpa ! Pai ce facem bre !?!
5
3
ce fata de tiimp are palaz.cred sa nu fi facut kka inainte de acea poza.ii pupator de bas in cta si fitilar.sa ne amintim Campania acestuia cind se visa primar.
5
4
PSD , ALDE , PNL , PMP , turcu , tucan ... tot aia ...
8
3
O linie noua e in favoarea locuitorilor din zona dar nu e loc de Metrooolitan si Evren care fac regulile iar Cj le este foarte indatorati
10
3
PSD si PNL, aceeasi mizerie!
15
1
O prostie de proiect care bulversa si mai mult acest traseu.Acest ciudatel Daniel Turcu nu este alceva decat un drogalau......nu putem merge pe mana unui om care nu stie nimic din punct de vedere tehnic .
12
4
O mare vrajeala..teatru ieftin marca PMP...in realitate sunteti prieteni la catarama cu PSD...lasa ti abureala asta. Ne.am trezit. Mai iesiti si.cu Turcu.ala.0.barat. Nu.are nici.o.profesie. poate etnobotanist?
19
6
Numai interese si bani! Oamenii conteaza? Ne conduc unii care habar nu au de nimic!
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218