REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ce spun vechii PD-işti despre refacerea Partidului Democrat

Ce spun vechii PD-işti despre refacerea Partidului Democrat

Replica API 13 martie 2018 | 23:43 412

Moinescu: „Boc să explice rolul malefic al Elenei Udrea!”

Moinescu: „Boc să explice rolul malefic al Elenei Udrea!”

prima foto, sursa: b1.ro/ Dumitru Moinescu/ Dănuţ Moisoiu

Nostalgicii vremurilor când Partidul Democrat reprezenta o forţă salută ideea ca formaţiunea “moartă şi îngropată” să fie readusă la viaţă, chiar dacă un astfel de proiect ar avea destule piedici de trecut până să devină realitate. Dacă va deveni realitate. De altfel, sunt şi destui care susţin că aşa ceva nu este posibil – să îl cităm pe Sebastian Bodu: „Poveşti!”.

Dar dacă proiectul se discută şi se intenţionează punerea lui în aplicare? Ei bine, mai mulţi constănţeni, foşti PD-işti, foşti PDL-işti, ne-au declarat că ar sprijini planul: unii sunt doar nostalgici, alţii încă trăiesc dezamăgirea că PDL s-a „topit” în PNL: „Ce s-a realizat cu asta? S-a făcut un partid mai mare? Are PNL procente mai multe? Nici vorbă! Pedeliştii nici măcar nu au votat cu PNL, au stat acasă, au fost marginalizaţi în acest mare partid”, ne-a declarat un vechi membru de partid (al partidului care nu mai există acum).

De departe, cel mai încântat de idee (reînvierea PD) a fost Dănuţ Moisoiu, fost lider al acvestei formaţiuni şi fost consilier local municipal. „Dacă s-ar reface Partidul Democrat, m-aş băga! Cu Boc şi Blaga, evident”, a spus Moisoiu. De altminteri, discuţiile privind reînfiinţarea PD au pornit cu cei doi, Emil Boc şi Vasile Blaga, în prim-plan. Adică, despre ei se vorbeşte că ar putea fi artizanii unui astfel de proiect.

La polul opus, Constantin Chirilă, fost deputat, s-a arătat sceptic: „Cred că nu se mai face nimic, nu mai sunt şanse”.

Dumitru Moinescu, fost lider PD şi fost primar al municipiului Medgidia, unul dintre cei care s-au trezit marginalizaţi în PNL, după fuziunea prin contopire dintre PNL şi PDL, a declarat referitor la subiect: „Îmi place ideea, ca un nostalgic al vremurilor 1996-2000 ! Nu ştiu ce doctrină ar adopta ! Aş susţine un proiect politic care promovează "capitalismul democratic" , "libertatea socială" şi "conservatorism fiscal"!”. Însă, a adăugat Moinescu: „Ar porni cu un handicap de imagine ! Blaga ar trebui să aştepte decizia justiţiei! Și apoi funcție de decizia justiției să facă ceva sau să nu facă! Boc ar trebui să lucreze la promovarea lucrurilor bune făcute ca prim ministru! Să explice rolul malefic al Elenei Udrea! Abia după să acționeze!”.

Ionuţ Anghel: „Ar fi îndreptarea unui calcul politic greşit”

Şi consilierul local din Eforie, Ionuţ Anghel, s-a declarat interesat de un astfel de proiect: „Ar fi îndreptarea unui calcul politic greşit – fuziunea cu PNL. Ar însemna reînregimentarea dreptei, opoziţie şi consolidarea încă unui mandat pentru Klaus Iohannis”.

Bocai: „Dacă s-ar face, aş încuraja generaţia tânără să meargă spre acest partid”

Dumitru Bocai, fost primar al oraşului Ovidiu, susţine că el personal nu mai este interesat să facă politică. „Noi am spus ce aveam de spus în politică, poate nu am spus bine, că lumea este tot nemulţumită”. „Mi-e teamă că s-ar naşte aceeaşi Mărie, cu altă pălărie. Cu Boc însă – da, sunt de acord, cu Blaga am semne de întrebare la o astfel de construcţie politică. Nu cumva din cauza lui nu mai există PDL? Proiectul PNL nu a fost unul OK, a fost un proiect de desfiinţare a PDL, nu de înfiinţare a unui partid mai mare”.

Dar, admite Bocai: „Din fostul PDL există nemulţumiţi care nu au votat PNL, deci, bazin electoral ar exista pentru un astfel de proiect. Dacă s-ar face, aş încuraja generaţia tânără să meargă spre acest partid. Tinerii au multe de spus, dar nu sunt lăsaţi. Dar dacă intră în primul eşalon tineri care au fost crescuţi de cei bătrâni din politică, nu este OK. Aş merge pe mâna tinerilor virgini în politică. Nu ar fi un lucru rău, atâta timp cât nici un partid actual nu este în regulă”, a mai declarat fostul edil.

Adrian Manole, fost europarlamentar, a fost însă în total dezacord cu ideea expusă: „PD nu se mai reface. Chiar dacă se face, structurile vor fi altele, va fi alt partid. E prea târziu pentru Boc şi Blaga, au trecut de momentele lor de glorie. Un partid nou îl faci cu oameni noi”.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bomba-boc-si-blaga-refac-partidul-democrat-348515/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nuti si cu chiorul au mintit poporul !
0
0
Dintre toate partidele de la 89 si pana in prezent,P.D.L-ul a fost cel mai odios!
4
4
nu mai faci din PDL pertid mare cum nu faci din curva fata mare - comparatia e demna de acest partd
3
3
nu mai au bani ? la puscarie pt ceea ce au facut . IN PRIMUL RAND SA DEA BANII RETINUTI ILEGAL DIN SALARII , 25% LUNAR , INAPOI , DAR DIN BANII LOR , NU AI STATULUI . TIRANII VOR SA REVINA , CE ZICI ELENA , TE INTORCI ?
7
6
e timpul sa pui cacatul ala de pelerina portocalie pe tine iar. Ia si galetusa data de ei si mergi asa din poarta in poarta sa le faci campanie. Daca te tine. Sa afli si tu realitatea, ca scleroza te face sa traiesti intr-o lume care n-are legatura cu asta!
6
10
Baaa.... voi credeti ca am uitat cine a taiat salariile....huuoo
9
10
La puscarieee..Grijania national de talhar
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218