REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ce spune Cătălin Anghel despre eliminarea sa din lista de candidaţi ARD

Ce spune Cătălin Anghel despre eliminarea sa din lista de candidaţi ARD

Replica API 26 octombrie 2012 | 00:00 316

Comunicat de presă semnat de Cătălin Anghel:

"Am luat act cu profundă dezamăgire de hotărârea conducerii centrale a Alianţei România Dreaptă de a schimba în al 12-lea ceas nominalizarea candidatului de pe Colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor, în favoarea candidatului propus de PNŢCD Constanţa, domnul Gheorghe Andrei.

Această regretabilă decizie a fost posibilă ca urmare a unor presiuni iraţionale făcute timp de două săptămâni de către preşedintele PNŢCD Constanţa, domnul Tudorel Chesoi, pe de o parte, şi a slăbiciunilor ARD Romania, pe de altă parte.

Pentru opinia publică aş dori să fac precizarea că Partidului Noua Republică i-a fost alocat Colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor din municipiul Constanţa în urma unei negocieri care a fost purtată între toţi partenerii Alianţei inca de acum 25 de zile. Ulterior acestor negocieri, liderul PNŢCD Constanţa, domnul Tudorel Chesoi, a început să facă presiuni asupra PDL Constanţa şi PDL Bucuresti, pentru a schimba această alocare, de parcă nominalizarea subsemnatului ar fi fost rodul unui schimb de tarabă între mai multe persoane fizice şi nu al unei negocieri politice între mai multe partide.

Până astăzi am considerat că un parteneriat între partide, dublat de discuţii şi înţelegeri clare între preşedinţii acestor partide, este deasupra oricăror orgolii, interese personale sau chiar financiare. Mi-am dat seama însă că onoarea este o floare rară în politică iar o parte a politicienilor stau prost la acest capitol. Poate nu sunt incă pregatiti pentru o schimbare din temelii a principiilor ce guverneaza astăzi politica.

Am intrat în această competiţie electorală întrucât prin experienţa mea profesională dublată cu vârsta, mi-am dorit să pot contribui în mod direct la profesionalizarea clasei politice româneşti şi să aduc un suflu nou în spectrul politic local.

În acest context, Noua Republică nu va mai avea nici un candidat la aceste alegeri parlamentare în judeţul Constanţa. Este însă din ce în ce mai evident că România are nevoie de o altă clasă politică, de alţi oameni politici care să îşi respecte angajamentele stabilite atât între ei, cât mai ales în faţa electoratului, şi nu de oameni care îşi schimbă cuvântul în funcţie de interese.

Urez succes în această campanie electorală tuturor candidaţilor ARD din judeţul Constanţa întrucât raţiunea opririi USL din marşul triumfal spre câştigarea acestor alegeri într-o manieră zdrobitoare este mai importantă decât nedreptatea al cărei subiect este astăzi Noua Republică si candidatul ei".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468