REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ce spune CHIȚAC despre TRAGEDIA din KM 4-5!

Ce spune CHIȚAC despre TRAGEDIA din KM 4-5!

Replica API 17 decembrie 2021 | 23:16 4494

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, împreună cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și ai Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență s-au întâlnit astăzi cu rezidenții ansamblului de locuințe afectat de incendiul izbucnit noaptea trecută în parcarea subterană a unui bloc situat pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu.

S-a discutat despre gestionarea eficientă a acestei situații. Se va acționa pe două paliere prin implementarea unor măsuri care vizează refacerea construcției și ajutorul acordat persoanelor care nu au un adăpost.

„Trebuie să acționăm rapid. Am creat un grup de lucru cu care să lucrăm și să discutăm concret cu toate părțile implicate. Astăzi, am luat legătura cu cei de la RAJA, vor face un deviz necesar pentru demararea lucrărilor de refacerea a instalațiilor de apă și canalizare. În momentul de față, se fac cercetări. După finalizarea acestora vom interveni pentru igienizarea zonei, pentru care ca persoanele evacuate să se poată muta într-un timp cât mai scurt”, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

În prezent, echipele Direcției Generale de Asistență Socială desfășoară anchete sociale. În urma discuțiilor cu reprezentanții asociațiilor de proprietari se va face o listă cu persoanele care au nevoie de cazare.

„Știu că o parte din dumneavoastră nu are unde să stea în perioada următoare. Din acest motiv avem un partener care ne va ajuta cu 23 de apartamente pe care ni le va pune la dispoziție. Împreună vreau să identificăm familiile care au nevoie de o locuință”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Siguranța bunurilor reprezintă o altă problemă semnalată de proprietari. Echipajele Direcției Generale Poliția Locală sunt pe teren pentru a securiza zona, 24 de ore din 24.

În ceea ce privește siguranța clădirii, Inspectoratul de Stat în Construcții va demara o expertiză tehnică pentru a verifica siguranța clădirii.

În plus, autoritatea locală va crea un cadru comun pentru a identifica soluții pentru reabilitarea fațadei blocurilor afectate de incendiu”, a transmis Chițac.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
8
0
vanzarea fara aprobare de la pompieri ? Primaria e de vina.
4
2
Ce sa zica chitac..zice ca fagadau e de vina,Daca el e impotent din orice pozitie o arunca pe altii.
10
1
apartamentele noi sa fie vandute si cu asigurare facultativa
6
1
Fa ceva dnle draga si pt spit de infectioase.Asta daca i ti pasa de ALINEATI cum ii numeai in campanie.Medici aia te au tratat medici aia ti au facut campanie electorala acu au ce au dat.Ce vina au in schimb pacienti bolnavi.ALUPIGUS maestre.
15
0
ce spune. ar fi de bun simt ce face . dar,asta e o parte sublima ,care-i lipseste cu desavarsire ...
12
0
Sictir, ne plictisesti bosorogule !
20
1
Vuie Mergil!
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272