REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ce spune ÎPS Teodosie despre ELIMINAREA din pomenirea preoţilor a preşedintelui Klaus Iohannis

Ce spune ÎPS Teodosie despre ELIMINAREA din pomenirea preoţilor a preşedintelui Klaus Iohannis

Replica API 1 mai 2019 | 16:26 420

CONTROVERSE la slujba de Înviere

CONTROVERSE la slujba de Înviere

ÎPS Teodosie

Preoţii bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Constanţa au rostit în noaptea de Înviere o cerere din cadrul Ecteniei Mari modificată. Ei au îndemnat enoriaşii să se roage pentru „conducătorii ortodocşi“ ai ţării, deşi cărţile de cult nu fac referire la nominalizarea religiei conducătorilor ţării.

Având în vedere că nu toţi conducătorii sunt de origine ortodocsă, în speţă preşedintele României, Klaus Iohannis, care este creştin protestant luteran, membru al Bisericii Evanghelice, exprimarea a scandalizat enoriaşii.

Nu şi pe mai marii bisericii. Contactat pentru un punct de vedere, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie spune că nu se i pare scandalos ceea ce au făcut preoţii bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Constanţa.

„Nu a fost niciun scandal. Niciodată nu se rosteşte numele preşedintelului în pomenire. Arătaţi-mi şi mie pe cineva care foloseşte numele”, spune ÎPS Teodosie. Adevărat, nu se rosteşte, însă exprimarea „conducătorii ortodocşi“ conduce spre discriminare, chiar dacă acest lucru este negat de arhiepiscopul Tomisului.

„Este formula veche. Nu au făcut politică, nici discriminare”, spune ÎPS. Totuşi, acesta a precizat că, în zilele următoare, se va consulta cu preoţii vizaţi şi, în funcţie de concluzii, va decide dacă va lua sau nu măsuri împotriva lor. „Nu ne-am consultat, că nu ne-am putut întâlni, urmează. O să vedem ce facem, ce măsuri să luăm”, a încheiat ÎPS Teodosie.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma da voua chiar nu va e rusine sa vorbiti in halul asta chiar daca nu ar fi Teodosie tot nu ati avea treaba cu biserica se vede dupa vocabular ca sunteti turci din piata Chiliei fututi mar si in cur si in gura
0
0
Muie bisericii romane, de fapt muie tuturor preotilor romani si celor ce cred in mizeriile astea de oameni. In cta toata biserica aia e plina de poponari se fut in cur pe la colturi. Stati linistiti, or sa moara toate fosilele astea de 60 70 de ani care va mai cred. Apoi tineretul or sa va dea la muie ,nu la propriu ca v ar placea, pisa ma s pe catedrala voastra
5
1
Replica se preteaza la wc. Poate sterge aruna in rahat orice.
4
2
esti dus rau, ori esti prost si ai o scuza!
5
2
Baga ne am plm in tine jegosule
3
6
Biserica Ortodoxa nu se poate ruga pentru ereticii protestanti. Daca rrominii sunt atat de cacaciosi incat isi aleg presedinte neamt, ii priveste. Dar legile Bisericii nu se schimba dupa cum vrea turma de cimpanzei. Saptecase va fi uitat la fel ca Constantinescu, Ciorbea sau Basina, ortodoxia ramane.
17
29
Se da prea multa importanta subiectului. Daca presedintele Romaniei avea putera de decizie in privinta banilor de la buget era primu la pomelnic,bani conteaza pentru BOR si Snagoveanu nu e mai dezinteresat decat Daniel asta stie toata lumea.
21
16
Necuratul isi da cu parerea. Satano sa-mi lingi cacatul la fel ca toti pesedeii pentru care te rogi !!! Muie spagoveanu cu cacat, muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
18
14
Un infractor care face de ras adevaratii preoti. Din pacate sunt si f multi idioti care-i pupa poala si mainile nesimtitului.
29
7
Pacat ca preotii fac politica de partid in loc de politica tarii!Se stie ca la Constanta psd-l a capturat biserica!
23
7
Biserica ortodoxa a fost, este si va fi principalul obstacol in calea civilizarii in sens occidental a acestei tari.
20
15
Piei SATANA dracu
18
7
sa-l vedeti pe Spagoveanu cum intra in biserica, cu mainile intinse ca sa-i pupe prostimea mainile, intra precum avionul in biserica si prostii se inghesuie sa-i pupe mainile.Dar de ce-i pupati mainile? de ce va injositi atat de mult? inteleg sa pupati mana unei femei, dar la un barbat..........
21
7
Teo, mai du-te-n poola mea de tzap raios. Vezi ca vin in cta, sa-ti pregatesti untul.
16
7
fariseule,sa te afuriseasca la dus in puscarie ,si sa pierzi tot ce ai furat de laUE .
13
6
Toiagul puterii. Ce se ma intampla cu dosarul in care era cercetat pt. frauda cu banii europeni? d-zeu a clasat dosarul?
25
7
Asta este Arhiepiscop pe viata? In ce conditii se poate schimba ? Cred ca nici un referendum nu il poate da jos pe acest pui al lui Satan...
27
9
nu trebue pomenit o spurcaciune de om din alta speta ,,nu-i ortodox, spurca Biserica.
10
22
aka mancane-ai plua,e cerere,sau pomenire,anal fa beto pupa-l in ioh anus...
9
9
Din cernavoda , te blestem pe biblie ca nu mai numit pe mine paroh aducandu l din necunoscut pe piticul de marin , pentru asta m a lasat muierea eu fiind nevoit sa o iau pe curvoiul de Fana care este futatura dobrogei !
10
5
Interesant cum stati voi noaptea si comentati intr-un subiect cu care sunteti paraleli. Daca ati fi participat la Sf. Liturghie de ieri, ati fi dormit la orele lacare
8
12
Un nemernic in haine preotesti
23
9
Ce cauta asta la Cta ?--cu atitea bube in cap mai conducepreotimea Dobrogei !
20
13
Sa spuna jurand pe biblie daca l-a impus nastase adrian fost prim ministru PSD aici la noi in constanta?! Sa jure ca nu a fraternizat cu PSD constanta si ca nu a facut lobby ptr ei in bisericile din judet?! Ce fel de inalt prelat mai este?! Si-au intors fetele de la lucrurile sfinte...sa le fie rusine!? Justitia divina...EXISTA!!!
30
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108