REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce ‘surpriză’! Mobitom a primit contractul pentru reamenajarea locurilor de joacă din Constanţa

Ce ‘surpriză’! Mobitom a primit contractul pentru reamenajarea locurilor de joacă din Constanţa

Replica API 27 septembrie 2018 | 00:00 482

Unică participantă la o licitație de un milion de euro

Unică participantă la o licitație de un milion de euro

Celebra firmă Mobitom SA a câștigat, conform așteptărilor, contractul ”pus la bătaie” de Primăria Constanța pentru reabilitare locurilor de joacă din oraș. Nici nu era prea greu să se întâmple acest lucru, din moment ce Mobitom a fost singura participantă la licitația de un milion de euro organizată în ianuarie 2018 de către municipalitatea tomitană. De-a lungul timpului, firma legată ombilical de fosta (și, iată, și de actuala) administrație locală a primit contracte de zeci de milioane de euro din bugetul orașului.

Primăria Constanța a atribuit pe 31 august 2018 contractul privind ”reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța”, în urma unei licitații deschise declanșate pe 25 ianuarie 2018. Potrivit primăriei, ”proiectul privind reamenajarea locurilor de joacă existente și aducerea la standarde europene, se înscrie în cadrul programelor cu impact de ordin social, având în vedere principalul segment de populație căruia îi este destinat, respectiv părinți și copii, dar și din considerente ce vizează conceptul de dezvoltare urbană integrată”. Unica firmă acceptată de primărie în cursa pentru cele patru loturi a fost Mobitom SA, care avea să și fie declarată, evident, câștigătoare.

Bani pentru 36 de locuri de joacă

Conform documentației de atribuire, contractul prevede patru loturi, cu mai multe locații: Lot 1 - Zona Nord – 10 locații, Lot 2 - Zona Centrală – 8 locații, Lot 3 - Zona Sud – 11 locații, Lot 4 - Zona Baba Novac – Coiciu – Casa de Cultură – 7 locații. Valoarea estimată fără TVA a contractului era de 4.711.074 lei, echivalentul a peste un milion de euro. În cele din urmă, Mobitom SA va încasa de la primărie după cum urmează: 1.509.347,75 lei pentru reamenjarea locurilor de joacă din lotul 1, 969.681,2 lei pentru lotul 2 și 698.133,2 lei pentru lotul 4. Nu există informații publicate despre lotul 3.

Primarii trec, Mobitom rămâne

Mobitom SA a fost înființată de defunctul Gheorghe Oancea (celebrul afacerist care mai deținea business-uri precum On Plonge, Shark și Five Holding), are ca acționar majoritar persoana juridică Five Holding SA și este administrată de Valentin Boroș, David Sișu și Valentin Ciuceanu. Mobitom SA a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 16.791.505 lei și un profit net 782.664 lei, cu 70 angajați, precum și datorii de 5.120.248 lei.

Numele Mobitom a fost dintotdeauna asociat cu cei care dețineau puterea absolută în Constanța- Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. În mandatele acestora, Mobitom SA a primit contracte de peste 20.000.000 de euro, în special de la Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța. Bunele relații dintre Mobitom și cele două instituții menționate s-au păstrat, de altfel, până în prezent.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Licitatiile sunt publice. Sunt in SEAP. Www.e-licitatie.ro. iar daca ii descalificau pe altii in mod abuziv aceia ar fi putut contesta licitatia. Insa se poate vedea lejer cati ofertanti au participat.
1
0
Chiar nu e nimeni in stare sa il spanzure de coaie pe ursanul big patron de la Mobitom, sluga lui Strutinsky ce musca pana si mana care il hraneste de peste 15 ani? 3 WC-uri refacute si hop creste in curtea sa un Mercedes GL AMG ca deh e ditamai patronul nepriceput la nimic. Confiscati-i averea ilicita: hotel langa Oxford, pensiune cu bani furati in Techirghiol, apartamente in zgarie-nori la Asmita Gardens, vila din bsni furati in Coiciu, mercedes-uri tiganesti pe firma si pe persoana fizica si multi-multi bani furati pusi la ciorapii flausati ce miros a putreziciune si coruptie.
4
0
oare de ce nu va ganditi ca daca nu cumva doar ei stiau de licitatie?? astea sunt contractele cu statul, da-te pe SUB MANA intre ei...de asta castiga ei mereu..ca nu sunt licitatii publice probabil sau ii descalifica pe altii din diverse motive
3
1
E usor pt astia care nu stiti achizitii sa va dati cu parerea. La o licitatie poate veni ORICINE din tara sau strainatate. Atat timp cat a participat doar un ofertant cum plm sa castige altvineva??? Dar prostii n-au cum sa inteleaga ceva de genul...
4
1
Traim prin Madagascar,Serbia,Costa Rica dar banii vin tot din Romania!
3
0
Cred ca era si normal, atat timp cat doar mobitom a participat. De ce nu au participat si alte societati ? Bravo lor, sper sa faca treaba.
5
3
Trei vecee 150000 de euro de la premar sa mananca sii fagagay ceva !
4
3
Vin alegerile ! Taoate parcurile vor fi inagurate cu putin inainte de alegeri ! Lumea s-a desteptat fagaboule, poti sa faci si cazinoul ca tot degeaba, nu mai ai credibilitate ! Nici vecini nu o sa te mai voteze !
14
2
vezi ca nevasta ta a fost la noi , ea a inteles ca trebuie sa ia muie de la psd .....dar s-a suparat ma - ta ca nu am bagat-o in seama , dar a rezolvat-o o echipa trimisa de usr ! fute - m -as cu sotia ta , ea iubeste psd-ul , de aceea nu te suporta si vine la noi .
8
6
Ce credeati ca daca a fugit in Madagascar, am scapat de Mazare? Se vede cu ochiul liber ca fura fara rusine in continuare. Il ajuta slugoii din primarie. Mai un contract pentru podul din Bratianu, mai unul pentru parcul arheologic cu trei toalete amarate la pret de-ti sta mintea in loc. Asa se face un ban cinstit.
10
3
Ba, ori la misto mesajul, ori esti un copil oligofren ajutat sa scrie de ingrijitor. Cum plm sa castige prostanacul de Fagadau ceva, asta nici la cur nu stie sa se stearga singur, il cheama pe Babu sa il stearga. Ala e atat de prost ca el crede ca e ciocolata si se bucura. Ce sa faci cu astia ma, mai este si bolovanul ala de Rasauteanu, mutulica ii spuna astia prin primarie, tace ca sa nu spuna vreo prostie, are grija la tot. Crede ca il mai pune lumea ceva. O sa il puna sa dea hartie la toaleta
7
4
Abia astept sa va rupa Fagadau la urmatoarele alegeri, papagalilor!
5
15
DNA luati la verificat toate primariile si firmele care sifoneaza banii publici prin diversi interpusi ai primarilor avand asigurat paraindaratul.In toate primariile se practica o astfel de metoda adorata de primarul in functie.Si firmele care au obtinut bani din nenumarate achizitii publice directe ar trebui sa va dea de banuit .Asteptam o ancheta serioasa in acest compartiment de imbogatire rapid si nejustificat.
4
6
lasa bai prostiile cu copia ! Uite-te mai bine unde ajung banii contribuabililor ! In buzunarul hotului fagadau. Fura pe fata ca hotul mazare. Probabil are un loc asigurat in madagascar. Muie mazare, muie fagadau, muie dragnea, muie pesede !!!
23
6
Bai, dar nu va este rusine sa copiati materiale cuvant cu cuvant de la alti colegi
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367