REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ce trebuie să știe toți cei care boicotează OMV Petrom

Ce trebuie să știe toți cei care boicotează OMV Petrom

Valentina CAMARA 13 decembrie 2022 | 00:00 1509

După ce Austria s-a opus aderării României la Schengen, fermieri, sindicate și oameni de afaceri au anunțat că vor boicota toate firmele cu acționariat austriac, inclusiv benzinăriile OMV Petrom.

Cei care boicotează stațiile OMV Petrom trebuie să știe că inclusiv Statul Român este acționar în cadrul companiei, prin Ministerul Energiei.

Potrivit datelor existente la Bursa de Valori București, verificate de Bugetul.ro, grupul austriac OMV deține pachetul majoritar din OMV PETROM S.A.

Austriecii au 51,1568% din acțiunile OMV Petrom. Statul Român, prin Ministerul Energiei, deține un pachet de 20,6980% acțiuni. Restul procentelor sunt deținute de persoane juridice și persoane fizice.

Sindicatele din Industria Alimentară au anunțat că vor boicota toate firmele austriece și vor ocoli benzinăriile OMV

In acelasi timp, recomanda membrilor federatiei sa evite achizitia de produse ale companiilor austriece, sa ocoleasca benzinariile OMV, sa renunte la societatile austriece de asigurari, sa-si inchida conturile bancare detinute in bancile acestei tari.

In acelasi timp solicita statului roman sa interzica exportul de lemn catre Austria, lemn rezultat in urma taierilor masive ale padurilor Romaniei si cere institutiilor statului sa efectueze controale in toate companiile austriece existente in Romania.

In acelasi timp, reprezentantii federatiei condamna politica reprezentantilor Guvernului si a celor care ne reprezinta in Parlamentul european pentru lipsa de profesionalism si de interes manifestat in acest caz. Totul a fost o minciuna bine gandita, un scenariu menit sa arunge vinovatia in alta parte, daca luam in considerare si declaratia Presedintului Romaniei”, a spus Dragoș Frumosu, președintele Sindalimenta.

După ce Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen, fermierul Dimitrie Muscă a început o campanie-manifest.

Fiind unul dintre cei mai mari fermieri din țara noastră, Muscă a anunțat că va închide toate conturile pe care le deține la băncile austriece din România, BCR și Raiffeisen.

Mai mult, Dimitrie Muscă a precizat că nu va mai lucra cu benzinăriile Mol și OMV Petrom, el având un consum foarte mare de motorină, dat fiind că este proprietarul a peste 7.000 de hectare, potrivit bugetul.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oricum la omv conduce austria care sifoneaza mai tot profitul si defapt statul Roman primeste ramasitele!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272