REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Ce viaţă! Recidivistul Batală se dădea mare pe Facebook cu pozele făcute în penitenciar

Ce viaţă! Recidivistul Batală se dădea mare pe Facebook cu pozele făcute în penitenciar

Replica API 19 februarie 2016 | 00:00 600

Reprezentanţii de la Poarta Albă spun că au analizat imaginile

Reprezentanţii de la Poarta Albă spun că au analizat imaginile

Eugen Batală a ajuns, din nou, în arest, după ce a ameninţat cu un cuţit un poliţist şi i-a rupt uniforma. Însă, individul nu este la prima abatere, el fiind cercetat în mai multe dosare penale, chiar şi condamnat pentru ultraj. A stat prin Penitenciarul Poarta Albă, dar şi prin altele din ţară, iar pagina sa de Facebook poate confirma aceste lucruri. Ce este cu adevărat strigător la cer se leagă de faptul că individul are poze din celulele din închisoare, în care apare în diferite ipostaze, ba cu un telefon, ba cu bani, ba în timp ce este tatuat, ceea ce întăreşte toate presupunerile cum că deţinuţii au o libertate de “mişcare” fantastică. Reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă au declarat, pentru „Replica” de Constanţa, că au analizat fotografiile cu pricina şi că acestea nu sunt făcute acolo.

Eugen Batală este cunoscut ca scandalagiu, el fiind, de-a lungul timpului, cercetat în mai multe dosare penale. A fost chiar şi condamnat, iar în martie 2015 Judecătoria Medgidia i-a admis cererea de liberare condiţionată. Însă, precizăm că individul a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii care sunt realizate pe perioada detenţiei, chiar în celule din penitenciar. El apare în mai multe ipostaze, chiar cu un telefon mobil pe masă, cu bani sau în timp ce era tatuat. Asta în condiţiiile în care în penitenciare sunt interzise astfel de obiecte. Precizăm şi faptul că fotografiile cu pricina nu fac decât să întărească toate zvonurile cum că deţinuţii au o libertate de “mişcare” fantastică.

Aşa a luat naştere şi fenomenul înşelăciunilor prin metoda Accidentul, despre care se ştie că sunt coordonate, prin telefon, de către persoanele private de libertate. Mereu au loc percheziţii, reprezentanţii spun că au luat măsuri suplimentare, dar iată că situaţia din interior nu pare că se schimbă. După cum bine se vede, deţinuţii de pozează, au la îndemână telefoane, se tatuează şi chiar îşi flutură banii în faţa camerelor de fotografiat.

La un moment dat, o persoană chiar a comentat la acest albun de pe pagina de socializare a lui Batală, spunând că este inadmisibil aşa ceva şi că va sesiza Penitenciarul Poarta Albă. Dar celui în cauză nici că i-a păsat, spunând că el oricum vrea să se întoarcă la puşcărie pentru că s-a săturat de libertate şi ştie că tot de acolo îşi va lua pensia. Ceea ce este şi posibil să se întâmple dat fiind faptul că în momentul de faţă este arestat preventiv pentru ultraj.

Reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă spun că pozele nu sunt realizate acolo

Contactaţi de „Replica”, reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă au precizat că au analizat fotografiile. „Am analizat fotografiile şi pot să vă spun că nu sunt făcute la Penitenciarul Poarta Albă. Nu recunoaştem elementele din fotografii, de arhitectură. El a mai fost şi prin alte penitenciare”, a declarat, pentru „Replica”, Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă. Şi, dacă recidivistul tot spunea, în glumă, că vrea să se întoarcă în detenţie pentru că s-a săturat de libertate, s-ar putea ca dorinţa să i se îndeplinească. Eugen Batală a fost arestat zilele trecute pentru ultraj.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în noaptea de 15 spre 16.02.2016, inculpatul i-a ameninţat cu acte de violenţă, inclusiv prin folosirea unui cuţit şi a unui pistol, pe un agent de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa şi pe un jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa şi cu aceeaşi ocazie, i-a aplicat o lovitură la nivelul pieptului agentului de poliţie. Tot cu ocazia intervenţiei, inculpatul i-a distrus agentului de poliţie pantoful de la piciorul drept şi epoletul de la umărul stâng.

Echipajul de poliţie se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi intervenise la domiciliul inculpatului întrucât acesta producea zgomot. Totodată, menţionăm că în 2008 a fost implicat în mai multe scandaluri, inclusiv cu colegii săi taximetrişti, iar în 2009 a fost condamnat pentru ultraj. De asemenea, Batală a fost trimis în judecată şi pentru infracţiuni la regimul rutier. Pe 6.03.2015, Judecătoria Medgidia a decis: „Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Batală Eugen. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului”, potrivit portalului instanţelor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prima poza e din camera de detentie, va mint si organele de la penintenciar
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369